CHP'den 'Tek adamlığa' tepki

SİYASET 05.12.2016 - 16:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2092+ kez okundu.
 

CHP'den 'Tek adamlığa' tepki

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, 'Yasama, Yürütme ve Yargı tek elde toplanamaz' diyerek MHP'ye 'yanlıştan dönün' çağrısı yaptı.
Başkan Tığlı, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin gücü tek elde toplamanın aracı olduğunu savunarak  "Biz parlamenter sistemden yanayız. Tek adamlığa asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.Başkan Tığlı, AKP ile MHP’nin bu konuda uzlaştığını belirterek “Bu hafta Meclise getirilecek olan söz konusu pakete ilişkin düşüncemiz nettir. Diktatörlüğe karşı demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Partili cumhurbaşkanı gücü tek elde toplamanın aracıdır. Partili cumhurbaşkanı, disiplinli parti sistemi olan Türkiye’de parlamentoyu da kontrol eder. Anladığımız kadarıyla bu pakette yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplanan bir çalışma yapılmış. Oysa hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı, siyasete alet edilmemelidir. Adına başkanlık denilen bu paketle tek adam rejimi planlanıyor. Hiçbir denetime tabi olmayan Cumhurbaşkanı planlanıyor. CHP Türkiye’yi tek partili rejimden çok partili rejime taşıdı. Bu, AKP’nin Türkiye’yi tek partili rejime taşıma projesinin en üst noktasıdır. Bu bir diktatörlük projesidir, buna karşı mücadelenin merkezi de CHP olacak" diye konuştu.  
CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, 'Yasama, Yürütme ve Yargı tek elde toplanamaz' diyerek MHP'ye 'yanlıştan dönün' çağrısı yaptı.
Başkan Tığlı, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin gücü tek elde toplamanın aracı olduğunu savunarak  "Biz parlamenter sistemden yanayız. Tek adamlığa asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Başkan Tığlı, AKP ile MHP’nin bu konuda uzlaştığını belirterek “Bu hafta Meclise getirilecek olan söz konusu pakete ilişkin düşüncemiz nettir. Diktatörlüğe karşı demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Partili cumhurbaşkanı gücü tek elde toplamanın aracıdır. Partili cumhurbaşkanı, disiplinli parti sistemi olan Türkiye’de parlamentoyu da kontrol eder. Anladığımız kadarıyla bu pakette yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplanan bir çalışma yapılmış. Oysa hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı, siyasete alet edilmemelidir. Adına başkanlık denilen bu paketle tek adam rejimi planlanıyor. Hiçbir denetime tabi olmayan Cumhurbaşkanı planlanıyor. CHP Türkiye’yi tek partili rejimden çok partili rejime taşıdı. Bu, AKP’nin Türkiye’yi tek partili rejime taşıma projesinin en üst noktasıdır. Bu bir diktatörlük projesidir, buna karşı mücadelenin merkezi de CHP olacak" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.