Bulancak’ın tek şansı eğitimdir

EĞİTİM 21.11.2019 - 16:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3069+ kez okundu.
 

Bulancak’ın tek şansı eğitimdir

Bulancak Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu, “Endüstrideki hızlı gelişmeler ister istemez eğitimi de değişme zorluyor” dedi.
Kadıoğlu açıklamasında, “Zamanımızda artık eğitimin dört duvar arasında olmadığı ve bir sınırının olmadığı gerçeği kendini gösteriyor. Aslında eğitimin gelişmişliği ile ülkeler ileri teknoloji elde ederler, endüstride kendini kanıtlayamayan ülkelerin eğitime ağırlık vermekten başka çareleri yoktur. Her ne kadar sistemin değiştiği söylense de eğitimde hala ezbere dayalı ve “okul merkezli” uygulamalar devam ediyor. Eğitim 4.0 (Education 4.0) bizleri deneyim temelli yeni bir sisteme mecbur kılıyor. Bulancak kamuoyu bütün unsurlarıyla eğitimi birinci gündemi yapmalıdır. Eğitim kalitesini artırmadan ilçemize katkı sunmak mümkün değildir. Bu nedenle ilçemizdeki eğitim politikalarını ve uygulamalarını gözden geçirmek lüzumu vardır. Gençlerimizin durumu ortadadır, mevcut eğitim düzeni gençlerimizi üretime katmıyor. Bulancak’ı gelecekte daha iyi yerlere çıkartacak gençlerimizi daha iyi şartlarda, daha iyi programlarla, daha iyi yönetimle yetiştirmeliyiz. Bu, tüm Bulancak kamuoyunun sorumluluğudur. Bulancak’ın tek şansı eğitimdir ve ciddi bir şekilde eğitim konusu gündemde tutulmalıdır” dedi.
Bulancak Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu, “Endüstrideki hızlı gelişmeler ister istemez eğitimi de değişme zorluyor” dedi.

Kadıoğlu açıklamasında, “Zamanımızda artık eğitimin dört duvar arasında olmadığı ve bir sınırının olmadığı gerçeği kendini gösteriyor. Aslında eğitimin gelişmişliği ile ülkeler ileri teknoloji elde ederler, endüstride kendini kanıtlayamayan ülkelerin eğitime ağırlık vermekten başka çareleri yoktur.

Her ne kadar sistemin değiştiği söylense de eğitimde hala ezbere dayalı ve “okul merkezli” uygulamalar devam ediyor. Eğitim 4.0 (Education 4.0) bizleri deneyim temelli yeni bir sisteme mecbur kılıyor. Bulancak kamuoyu bütün unsurlarıyla eğitimi birinci gündemi yapmalıdır. Eğitim kalitesini artırmadan ilçemize katkı sunmak mümkün değildir. Bu nedenle ilçemizdeki eğitim politikalarını ve uygulamalarını gözden geçirmek lüzumu vardır. Gençlerimizin durumu ortadadır, mevcut eğitim düzeni gençlerimizi üretime katmıyor. Bulancak’ı gelecekte daha iyi yerlere çıkartacak gençlerimizi daha iyi şartlarda, daha iyi programlarla, daha iyi yönetimle yetiştirmeliyiz. Bu, tüm Bulancak kamuoyunun sorumluluğudur. Bulancak’ın tek şansı eğitimdir ve ciddi bir şekilde eğitim konusu gündemde tutulmalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.