Bektaşoğlu, Alucra'yı meclise taşıdı

GÜNDEM 27.12.2016 - 09:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2719+ kez okundu.
 

Bektaşoğlu, Alucra'yı meclise taşıdı

CHP, Alucra'da yaşana cinsel taciz ve istismar olayını...
... araştırma komisyonu kurulması önergesinden sonra bu sefer de soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.     Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Alucra Erkek Hafızlık Kuran Kursu’nda halen tutuklu olarak yargılanan bir görevli tarafından 13 çocuğa cinsel taciz ve istismar yapıldığı yönündeki iddiaları TBMM’ye taşıdı.Soruşturmanın derinleştirilmesini isteyen Bektaşoğlu, bu olayı gerçekleştiren ve ihmali olan kişinin korunduğu iddialarına da önergesinde yer verdi. Bektaşoğlu, önceki gün verdiği işleme alınan önergesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya çeşitli sorular yönelterek ayrıca bakanlığın olaya müdahil olmasını, bu konuda bir soruşturma yürütülmesini, çocuklar ve ailelerini koruma altına alınarak psikolog ve uzmanlar tarafından rehabilite edilmesini istedi. Bu tür olayların devletin güvencesi, kontrolü ve koruması dışında, cemaat ve vakıfların yönetim ve kontrolündeki din ve kuran eğitimi adı altında açılan mekanlarda olduğunu söyleyen Bektaşoğlu "Bu kursların kapatılmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır" diye sordu. 
CHP, Alucra'da yaşana cinsel taciz ve istismar olayını...

... araştırma komisyonu kurulması önergesinden sonra bu sefer de soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.    

Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Alucra Erkek Hafızlık Kuran Kursu’nda halen tutuklu olarak yargılanan bir görevli tarafından 13 çocuğa cinsel taciz ve istismar yapıldığı yönündeki iddiaları TBMM’ye taşıdı.Soruşturmanın derinleştirilmesini isteyen Bektaşoğlu, bu olayı gerçekleştiren ve ihmali olan kişinin korunduğu iddialarına da önergesinde yer verdi.

Bektaşoğlu, önceki gün verdiği işleme alınan önergesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya çeşitli sorular yönelterek ayrıca bakanlığın olaya müdahil olmasını, bu konuda bir soruşturma yürütülmesini, çocuklar ve ailelerini koruma altına alınarak psikolog ve uzmanlar tarafından rehabilite edilmesini istedi. Bu tür olayların devletin güvencesi, kontrolü ve koruması dışında, cemaat ve vakıfların yönetim ve kontrolündeki din ve kuran eğitimi adı altında açılan mekanlarda olduğunu söyleyen Bektaşoğlu "Bu kursların kapatılmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır" diye sordu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.