Gaziler Günü kutlandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2016 - 17:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2727+ kez okundu.
 

Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Bulancak'ta kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunularak başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal marşı sonrası günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Teğmen Fatih Yıldırım, "Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip, Baş komutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi verilmesinin 95. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde iç ve güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür " dedi. Törene Piraziz Kaymakamı Bulancak Kaymakam vekili Hamit Genç, Garnizon Komutanı vekili Binbaşı Mete Demircan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Gaziler Derneği Başkanı Dursun Beyaz, gaziler, daire amirleri ve protokol üyeleri katıldı.
19 Eylül Gaziler Günü Bulancak'ta kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunularak başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal marşı sonrası günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Teğmen Fatih Yıldırım, "Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip, Baş komutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik rütbesi verilmesinin 95. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluş mücadelesinde iç ve güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür " dedi.

Törene Piraziz Kaymakamı Bulancak Kaymakam vekili Hamit Genç, Garnizon Komutanı vekili Binbaşı Mete Demircan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Gaziler Derneği Başkanı Dursun Beyaz, gaziler, daire amirleri ve protokol üyeleri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.