AKSU FESTİVALİNE SEMBOLİK KUTLAMA

KÜLTÜR 21.05.2020 - 11:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2613+ kez okundu.
 

AKSU FESTİVALİNE SEMBOLİK KUTLAMA

Bu yıl 43.’sü kutlanması beklenen ancak koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu olarak iptal edilen ’Uluslararası Giresun Aksu Festivali‘ için sembolik bir kutlama yapıldı. Aksu’daki festival sahasında Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ak Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal yüzyılların geleneğini yerine getirdiler. Aksu Deresi’nin denizle buluştuğu yerde dilek tutarak yedi çift bir tek taşı dereye atıp, sacayaktan geçen Başkan Aytekin Şenlikoğlu, basın mensuplarının hangi dileği tuttuğunu sorması üzerine; “Bizim de şehrimize ait güzel dileklerimiz var. Şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Daha güzel şeylerle halkımızın karşısına çıkmak istiyoruz” dedi. Başkan Şenlikoğlu, koronavirüs sürecinin bir an önce hasarsız şekilde bitmesini arzu ettiklerini de belirterek; “Rabbim’in bizi daha güzel daha coşkulu kutlanan Mayıs Yedisi Şenliklerine kavuşturmasını diliyoruz” diye konuştu.

Bu yıl 43.’sü kutlanması beklenen ancak koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu olarak iptal edilen ’Uluslararası Giresun Aksu Festivali‘ için sembolik bir kutlama yapıldı.

Aksu’daki festival sahasında Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Ak Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal yüzyılların geleneğini yerine getirdiler.

Aksu Deresi’nin denizle buluştuğu yerde dilek tutarak yedi çift bir tek taşı dereye atıp, sacayaktan geçen Başkan Aytekin Şenlikoğlu, basın mensuplarının hangi dileği tuttuğunu sorması üzerine; “Bizim de şehrimize ait güzel dileklerimiz var. Şehrimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Daha güzel şeylerle halkımızın karşısına çıkmak istiyoruz” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, koronavirüs sürecinin bir an önce hasarsız şekilde bitmesini arzu ettiklerini de belirterek; “Rabbim’in bizi daha güzel daha coşkulu kutlanan Mayıs Yedisi Şenliklerine kavuşturmasını diliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.