AGD Giresun Mekke'nin Fethini Kutladı

GÜNDEM 01.01.2019 - 17:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3591+ kez okundu.
 

AGD Giresun Mekke'nin Fethini Kutladı

Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen"Mekkenin Fethi" kutması 31 Aralık'ta Giresun 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Kutlamaya Giresunlular yoğun ilgi gösterdi.
Programın açılışı İbrahim Hıdır'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında AGD Giresun Şube Başkanı Murat YÜKSEL yaptığı selamlama konuşmasında "Her yıl yapmış olduğumuz programlarla Mekke’nin Fethini kutluyoruz. AGD olarak 81 şubemizde yaklaşık 600 yerde bu kutlamalar yapılacak. Biz de Giresun Şubesi olarak iki yerde bu kutlamaları yapıyoruz." dedi. Selamlama konuşmasından sonra derneğin amacının ve faaliyetlerinin gösterildiği tanıtım sinevizyonu izlettirildi. Mehter Takımı yaptığı gösteri ve söylediği marşlarla dinleyicilerden büyük alkış aldı. Muhammed Yıldırım okuduğu şiirle, Judo Antrenörü Ercan Çağlayan ve öğrencileri spor gösterileri ile programa renk kattı. İl vaizi Akif Yazar "Mekke'nin Fethi ve Yılbaşı" konulu konuşmasında şöyle konuştu; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) cezalandırmaya gücü yettiği halde kendisine pek çok kötülüklerde bulunan kimseleri affetmiş, suçlarını başlarına kakmamıştır. Peygamberimiz Mekke’yi kan dökmeden fethettiği zaman, yirmi bir senedir her türlü düşmanlığı yapan insanlar huzurunda toplanmışken onlara: “Serbestsiniz! Bugün ‘Merhamet Günü’dür!” buyurdu. Konuşmanın ardından Dünya Kur’an okuma 1’incisi Faruk Şahin ve Türkiye Kur'an okuma 1’incisi İbrahim Deniz Kur'an Kerim okudular. Kur'an tilaveti ve güzel sesleri ile salonu dolduran hafızlar dinleyenleri mest etti. Yunus Emre Kelleci ve Muhammet Saka'nın birlikte okudukları çifte ezan ve Grup Anadolu Gençlik’in söylediği ezgi ilgiyle dinlendi. Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği, emeği geçen ve destek verenlere plaket takdiminin yapıldığı program katılımcılar arasından kur’a ile belirlenen bir kişiye Umre hediyesi takdimi ile sona erdi.
Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen"Mekkenin Fethi" kutması 31 Aralık'ta Giresun 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Kutlamaya Giresunlular yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılışı İbrahim Hıdır'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında AGD Giresun Şube Başkanı Murat YÜKSEL yaptığı selamlama konuşmasında "Her yıl yapmış olduğumuz programlarla Mekke’nin Fethini kutluyoruz. AGD olarak 81 şubemizde yaklaşık 600 yerde bu kutlamalar yapılacak. Biz de Giresun Şubesi olarak iki yerde bu kutlamaları yapıyoruz." dedi.

Selamlama konuşmasından sonra derneğin amacının ve faaliyetlerinin gösterildiği tanıtım sinevizyonu izlettirildi.

Mehter Takımı yaptığı gösteri ve söylediği marşlarla dinleyicilerden büyük alkış aldı. Muhammed Yıldırım okuduğu şiirle, Judo Antrenörü Ercan Çağlayan ve öğrencileri spor gösterileri ile programa renk kattı.

İl vaizi Akif Yazar "Mekke'nin Fethi ve Yılbaşı" konulu konuşmasında şöyle konuştu; “Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) cezalandırmaya gücü yettiği halde kendisine pek çok kötülüklerde bulunan kimseleri affetmiş, suçlarını başlarına kakmamıştır. Peygamberimiz Mekke’yi kan dökmeden fethettiği zaman, yirmi bir senedir her türlü düşmanlığı yapan insanlar huzurunda toplanmışken onlara: “Serbestsiniz! Bugün ‘Merhamet Günü’dür!” buyurdu.

Konuşmanın ardından Dünya Kur’an okuma 1’incisi Faruk Şahin ve Türkiye Kur'an okuma 1’incisi İbrahim Deniz Kur'an Kerim okudular. Kur'an tilaveti ve güzel sesleri ile salonu dolduran hafızlar dinleyenleri mest etti.

Yunus Emre Kelleci ve Muhammet Saka'nın birlikte okudukları çifte ezan ve Grup Anadolu Gençlik’in söylediği ezgi ilgiyle dinlendi.

Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği, emeği geçen ve destek verenlere plaket takdiminin yapıldığı program katılımcılar arasından kur’a ile belirlenen bir kişiye Umre hediyesi takdimi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.