Gönül öğretmen köy okullarına kütüphane kazandırıyor

GÜNDEM 23.04.2024 - 10:29, Güncelleme: 23.04.2024 - 10:29 1409 kez okundu.
 

Gönül öğretmen köy okullarına kütüphane kazandırıyor

Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, başta köy okulları olmak üzere okulların kütüphanesiz kalmaması için başlattığı projede 16. Kütüphaneyi Türkiye'nin kalbi Ankara'da Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda açtı.
Gönül öğretmen açtığı 16 kütüphanede 50 binden fazla kitabın öğrencilerle buluşturdu. Türkçe öğretmeni olarak Manisa ilinde  çalışan , Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırıyor,  öğrencilerini kitaplarla buluşturuyor. 8 yıl önce “kütüphanesiz köy okulu kalmasın” diyerek 'Kitap Kumbaram' Projesini başlatan Gönül Kovan Gürakan, farklı illerde 16 kütüphane kurulmasını sağladı. Kumbaraya benzeyen dev kutuyu okulda görülür bir noktaya yerleştiren evli, iki çocuk annesi Gürakan, öğrenci ve velilerinin desteğiyle kısa sürede binlerce kitap bağışı topladı. İlk olarak görev yaptığı Şehitler Ortaokulu'na kütüphane kazandıran Gürakan'a, destek çığ gibi büyüdü. Gürakan, gelen kitap bağışlarıyla Manisa'daki köy okullarında kütüphane kurmaya başladı. Gönül öğretmenin Manisa’da  başlayan kütüphane kurma aşkı Türkiye’nin her bölgesine yayıldı.  Türkiye’nin başkenti Ankara’da da bir kütüphane açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Gönül Kovan Gürakan; “Manisa, Batman, Hatay, Konya, Düzce, Van, Ağrı, Bursa'da, Uşak’ta kütüphanelerimiz kuruldu, açılışlarına da katıldım. Şimdi başkentimiz Ankara’da da bir kütüphane açtık.  16.kütüphanemizi Türkiye'nin kalbi Ankara'da açtık.  Ankara Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda açılan ve açılışına katıldığım kütüphanede 4 bin kitap bulunuyor” dedi.  Gönül Kovan Gürakan, “Manisa‘da başladığımız proje bugün Türkiye geneline yayıldı. Türkiye’nin birçok noktasından öğretmenler, öğrenciler projemize destek oluyor, kitap bağışında bulunuyor. Öğretmenlerle ekip oluşturduk. Yeni kütüphaneler kazandırmak için çalışıyoruz. Açılışı yaptığımız her kütüphanede öğrencilerimiz kitapları okuduğunu görünce çok mutlu oluyoruz. Yeni bir kütüphane daha kazandırmak için çalışmalara başladık” ifadesini kullandı.
Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, başta köy okulları olmak üzere okulların kütüphanesiz kalmaması için başlattığı projede 16. Kütüphaneyi Türkiye'nin kalbi Ankara'da Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda açtı.

Gönül öğretmen açtığı 16 kütüphanede 50 binden fazla kitabın öğrencilerle buluşturdu.

Türkçe öğretmeni olarak Manisa ilinde  çalışan , Gönül Kovan Gürakan, Türkiye genelindeki köy okullarına kütüphane kazandırıyor,  öğrencilerini kitaplarla buluşturuyor. 8 yıl önce “kütüphanesiz köy okulu kalmasın” diyerek 'Kitap Kumbaram' Projesini başlatan Gönül Kovan Gürakan, farklı illerde 16 kütüphane kurulmasını sağladı.

Kumbaraya benzeyen dev kutuyu okulda görülür bir noktaya yerleştiren evli, iki çocuk annesi Gürakan, öğrenci ve velilerinin desteğiyle kısa sürede binlerce kitap bağışı topladı. İlk olarak görev yaptığı Şehitler Ortaokulu'na kütüphane kazandıran Gürakan'a, destek çığ gibi büyüdü. Gürakan, gelen kitap bağışlarıyla Manisa'daki köy okullarında kütüphane kurmaya başladı. Gönül öğretmenin Manisa’da  başlayan kütüphane kurma aşkı Türkiye’nin her bölgesine yayıldı. 

Türkiye’nin başkenti Ankara’da da bir kütüphane açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Gönül Kovan Gürakan;

“Manisa, Batman, Hatay, Konya, Düzce, Van, Ağrı, Bursa'da, Uşak’ta kütüphanelerimiz kuruldu, açılışlarına da katıldım. Şimdi başkentimiz Ankara’da da bir kütüphane açtık.  16.kütüphanemizi Türkiye'nin kalbi Ankara'da açtık.  Ankara Sincan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda açılan ve açılışına katıldığım kütüphanede 4 bin kitap bulunuyor” dedi. 

Gönül Kovan Gürakan, “Manisa‘da başladığımız proje bugün Türkiye geneline yayıldı. Türkiye’nin birçok noktasından öğretmenler, öğrenciler projemize destek oluyor, kitap bağışında bulunuyor. Öğretmenlerle ekip oluşturduk. Yeni kütüphaneler kazandırmak için çalışıyoruz. Açılışı yaptığımız her kütüphanede öğrencilerimiz kitapları okuduğunu görünce çok mutlu oluyoruz. Yeni bir kütüphane daha kazandırmak için çalışmalara başladık” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.