YRP Bulancak İlçe Başkanı Kahraman Öztürk’ten şeffaflık çağrısı
Yeniden Refah Partisi (YRP) Bulancak İlçe Başkanı Kahraman Öztürk, Giresun Belediyesine ait üç taşınmazın...
Yeniden Refah Partisi (YRP) Bulancak İlçe Başkanı Kahraman Öztürk, Giresun Belediyesine ait üç taşınmazın toplam 783 milyon 965 bin 100 TL değer üzerinden SGK borçlarına karşılık devredileceği yönündeki açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti Giresun İl Başkanı Hüseyin Alkan’ın uygulamayı, “Alan belediyeden satan belediyeye dönüştüler.” sözleriyle eleştirdiğini hatırlatan Öztürk, geçmişte Bulancak Belediyesine ait bir taşınmazın da SGK borcuna karşılık devredildiğini belirterek aynı yaklaşımın her iki belediye için de gösterilmesi gerektiğini söyledi.
“Bulancak’taki taşınmaz devri neden farklı değerlendiriliyor?”
Belediyelerin sahip olduğu taşınmazların borç karşılığında devredilmesinin sorgulanması gerektiğini belirten Kahraman Öztürk, geçmişte AK Parti yönetimindeki Bulancak Belediyesine ait bir taşınmazın SGK borcuna karşılık devredildiğini hatırlattı.
Öztürk, “Bugün Giresun Belediyesi üzerinden sorulan soruları Bulancak için de sormak gerekmez mi? Taşınmazın borca karşılık devredilmesi yanlışsa Bulancak’ta yapılan işlem neden farklı değerlendiriliyor?” diye sordu.
Giresun Belediyesi için “satan belediye” eleştirisi
Belediyelerin SGK gibi kamu kurumlarına olan borçlarını ödemek amacıyla mevzuat çerçevesinde taşınmaz devretmesinin mümkün ve makul bir yöntem olarak değerlendirilmesi hâlinde, Giresun Belediyesinin yalnızca bu işlem nedeniyle “satan belediye” olarak nitelendirilmesinin sorgulanması gerektiğini ifade eden Öztürk, meselenin Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’yi savunmak olmadığını vurguladı.
Öztürk, asıl tartışılması gereken konunun aynı uygulamalara farklı siyasi ölçüler uygulanıp uygulanmadığı olduğunu kaydetti.
SGK borçlarının hangi dönemden kaldığı açıklansın
Giresun Belediyesinin ödediği SGK borcunun hangi dönemlerden kaldığının açıklanması gerektiğini belirten Kahraman Öztürk, Bulancak Belediyesinin geçmişte devrettiği taşınmazın hangi borca karşılık verildiğinin de kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
“Siyasette hafıza seçilemez.” diyen Öztürk, “Bugün ‘Belediyenin geleceği borca karşılık devredilemez.’ deniliyorsa bu sözün geçmişte Bulancak için de geçerli olması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“Kamu malı milletindir”
Kamu mallarının siyasi partilere ait olmadığını vurgulayan YRP Bulancak İlçe Başkanı Kahraman Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kamu malı AK Parti’nin de değildir, CHP’nin de değildir. Kamu malı milletindir. Giresun’da bugün yapılan taşınmaz devrini eleştirenler, Bulancak’ta geçmişte SGK borcu karşılığı yapılan taşınmaz devrini nasıl değerlendiriyor?”
Kamuoyunun bu sorunun cevabını beklediğini belirten Öztürk, tartışmanın bir parti meselesi değil, kamu malının korunması ve aynı uygulamalara eşit yaklaşılması meselesi olduğunu söyledi.

Kaynak: Bülten.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun’a 70 Milyon Liralık Eğitim Yatırımı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Bulancak’ta gece yarısı deprem!




Son Haberler
YRP Bulancak İlçe Başkanı Kahraman Öztürk’ten şeffaflık çağrısı



