Yetişkinlere işitsel hafıza ve dikkat testi
Ege Üniversitesinde alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen projeler, ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenmeye devam ediyor.
EÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Deniz Tuz’un yürütücülüğünü yaptığı “Yetişkinler İçin Uygulama Tabanlı İşitsel Hafıza ve İşitsel Dikkat Testlerinin Geliştirilmesi” projesi TÜBİTAK-3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “TÜBİTAK programlarına en çok proje yapan ve projesi en çok kabul edilen üniversiteler arasında yer alıyoruz. Hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin projeleri destek görmeye devam ediyor. Sağlık Bilimleri Fakültemiz Odyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Tuz ve ekibi de gerçekleştirdikleri proje kapsamında destek almaya hak kazandı” diye konuştu.
Dr. Öğretim Üyesi Deniz Tuz, “Yetişkinler İçin Uygulama Tabanlı İşitsel Hafıza ve İşitsel Dikkat Testlerinin Geliştirilmesi başlıklı projemiz, Bilgisayar Mühendisliği ve Odyoloji alanlarının disiplinlerarası çalışması ile yürütülecektir. Bu çalışmada rutin değerlendirmelerde kullanılmak amacıyla uygulanabilirliği kolay ve hızlı olan işitsel dikkat ve hafızayı tüm yönleriyle değerlendiren uygulama tabanlı test bataryasının geliştirilmesi amaçlanmıştır. Proje süresi 36 aydır. Projede 1 doktora ve 2 yüksek lisans bursiyeri de yer alacaktır” dedi.
Yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Tuz’un yaptığı proje ekibinde EÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Osman Ünalır ve Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Sezer yer alıyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun'da temizlik mesaisi devam ediyor
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Mersin İl Emniyet Müdürü Aktaş’tan anlamlı ziyaretler







