Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

Karla Karışık Hava

Biz insan olarak nasıl karmaşık bir yapıya sahibiz. Yaptıklarımız, dediklerimiz bile karmakarışık değil mi? Sanki karla karışık bir hava gibiyiz hem kar hem yağmur yağdırıyoruz. Söylediklerimiz ve davranışlarımız bile bazen bir olmayabiliyor tabi bu bazen istemeden de gerçekleşiyor. Bu aralar sorguluyorum hayatı kendimi biz ne yapıyoruz bu dünyada diye? Sahi ne yaptığını bilen var mı? Hemen herkes her sabah işe gidip her akşam eve dönüyor hayattaki tek amacı belki de ailesine kendine bakmak çoğunuzun. Ama hiç sordunuz mu kendimiz için ne istiyoruz? Hayalimiz nedir? Hayat sadece çalışıp didinmekten mi ibarettir diye? Biz insanların fiziksel maddi ihtiyaçtan ayrı manevi ve psikolojik ihtiyaçlarımız da vardır? Bunlar bireye göre farklılık gösterir. Bu dünyaya sadece bir kez geliyoruz bunu sadece işe gidip karnımızı doyurmaya harcayamayız. İçinde bulunduğumuz dünya aynı zamanda güzelliklere de sahip bazen bardağın boş tarafını değil de dolu tarafını da düşünmek gerekmez mi? Kim hafta sonlarını sadece yatıp dinlenerek köyüne çalışmaya giderek değilde ailesiyle yâda yalnız pikniğe giderek manevi duygularını karşılıyor. Bu hafta sonu kimler ailesiyle etkinlik yaparak geçirecek?
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2023 - Salı
Seçil Yılmaz

Karla Karışık Hava

Biz insan olarak nasıl karmaşık bir yapıya sahibiz. Yaptıklarımız, dediklerimiz bile karmakarışık değil mi? Sanki karla karışık bir hava gibiyiz hem kar hem yağmur yağdırıyoruz. Söylediklerimiz ve davranışlarımız bile bazen bir olmayabiliyor tabi bu bazen istemeden de gerçekleşiyor.

Bu aralar sorguluyorum hayatı kendimi biz ne yapıyoruz bu dünyada diye? Sahi ne yaptığını bilen var mı? Hemen herkes her sabah işe gidip her akşam eve dönüyor hayattaki tek amacı belki de ailesine kendine bakmak çoğunuzun. Ama hiç sordunuz mu kendimiz için ne istiyoruz? Hayalimiz nedir? Hayat sadece çalışıp didinmekten mi ibarettir diye? Biz insanların fiziksel maddi ihtiyaçtan ayrı manevi ve psikolojik ihtiyaçlarımız da vardır? Bunlar bireye göre farklılık gösterir. Bu dünyaya sadece bir kez geliyoruz bunu sadece işe gidip karnımızı doyurmaya harcayamayız. İçinde bulunduğumuz dünya aynı zamanda güzelliklere de sahip bazen bardağın boş tarafını değil de dolu tarafını da düşünmek gerekmez mi? Kim hafta sonlarını sadece yatıp dinlenerek köyüne çalışmaya giderek değilde ailesiyle yâda yalnız pikniğe giderek manevi duygularını karşılıyor. Bu hafta sonu kimler ailesiyle etkinlik yaparak geçirecek?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.