Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

YEŞİLİ SOLDURMAYIN

İki seneden beri orman yangınlarıyla sınav veriyoruz. Ülkemizin ciğerlerinin çoğu yandı. Gerek küresel ısınma ile gerekse biz insanların piknik sonrası söndürmediğimiz ateşleri, sigarayı içip söndürmeden yere atmamız, köylerde anızları yaktıktan sonra söndürmememiz sonucu orman yangınlarına sebebiyet veriyoruz. Ormanlarda oksijenimizle beraber yüzlerce,  binlerce can da hayatını kaybediyor. Bu sadece ormanlar için yada ağaç olan yerler için geçerli değil. Sokakta işe giderken gelirken bile sigarayı içip söndürmeden yere atanları görüyorum. Farkında bile değiller nelere sebep olabileceklerinin... Ya, biz ne zaman bu kadar duyarsızlaştık. Her gün ülkemizde farklı yerlerde ciğerlerimiz yanarak kül oluyor. Ülkemizde zaman içerisinde küresel ısınma ile birlikte yangınlar çoğalacaktır. Önemli olan bizim yukarıda değindiğim sebeplere dikkat etmemizdir. Hayvanlarımızın, yeşilimizin kül olup gitmesine izin vermeyelim... Yaşananlara kör sağır ve dilsiz gibi duyarsızca davranarak sadece kendimizi soyutlamış oluruz. Ama, yine oksijensiz kalan biz olmuş olacağız.  
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2022 - Cuma
Seçil Yılmaz

YEŞİLİ SOLDURMAYIN

İki seneden beri orman yangınlarıyla sınav veriyoruz. Ülkemizin ciğerlerinin çoğu yandı. Gerek küresel ısınma ile gerekse biz insanların piknik sonrası söndürmediğimiz ateşleri, sigarayı içip söndürmeden yere atmamız, köylerde anızları yaktıktan sonra söndürmememiz sonucu orman yangınlarına sebebiyet veriyoruz.

Ormanlarda oksijenimizle beraber yüzlerce,  binlerce can da hayatını kaybediyor. Bu sadece ormanlar için yada ağaç olan yerler için geçerli değil. Sokakta işe giderken gelirken bile sigarayı içip söndürmeden yere atanları görüyorum. Farkında bile değiller nelere sebep olabileceklerinin... Ya, biz ne zaman bu kadar duyarsızlaştık.
Her gün ülkemizde farklı yerlerde ciğerlerimiz yanarak kül oluyor. Ülkemizde zaman içerisinde küresel ısınma ile birlikte yangınlar çoğalacaktır. Önemli olan bizim yukarıda değindiğim sebeplere dikkat etmemizdir. Hayvanlarımızın, yeşilimizin kül olup gitmesine izin vermeyelim...

Yaşananlara kör sağır ve dilsiz gibi duyarsızca davranarak sadece kendimizi soyutlamış oluruz. Ama, yine oksijensiz kalan biz olmuş olacağız.
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.