Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

ÜLKENİN YÜZ KARALARI

Evet, bu söz edeceğim kişiler, bu ülkenin yüz karalarıdır. Bizim ülkemizde ne zaman bir şeye ihtiyacınız olursa, hemen zam biniyor ona. Misal; maske ve kolonya ilk kullanıldığında normal fiyatlarında satılırken, kullanımda artış başladığında fiyatlarına çok yüksek zamlar geliyor. Tamam, elbette kâr düşünülmeli. Ama bu kâr değil. Bu resmen kötülük. Çok daha ağır ithamlarda bulunmak isterdim. Fakat şimdilik hain demekle yetineceğim. Maske ve kolonyadan sonra, bu olay daha da artmaya başladı. Ülkenin ne zaman bir şeye ihtiyacı olsa, açıkgözlü ahmaklar; hemen fiyatlara, fiyat ekliyor. Ne demek bu? Bir akıllı sen misin? Bildiğiniz üzere sınav sonuçları açıklandı, yerleştirmeler tamamlandı. Bundan faydalanmak isteyen 'bahsi geçen kişiler' hemen işe koyuldu. Nasıl mı? Öğrenci evlerinin fiyatlarına zam yaparak... Bu ne demek oluyor? Aynı ülkede yaşadığı, eğitim öğretim gören öğrencileri resmen sırtından bıçaklıyor. Zaten eğitim öğretim şartları yeterli değil, sistemi de iyi değil. Ona rağmen bir üniversite kazanan gençlere bir darbede ev sahipleri vuruyor. Maddi anlamda sıkıntı çeken öğrenciler oluyor. Olmuyor değil yani. Maddiyat konusunda zorluk çeken öğrencileri daha da zor durumda bırakıyorlar bu şekilde. Gerçekten anlamıyorum ben bu insanları. Okulların çoğunda dışarı çıkmayı yasaklayıp, kantinlerde zam üstüne zam yapılmış. Üniversitede öğrenci evinde kalacak olan gençlerin ev kiralarını çok yüksek fiyatlardan vererek neyi amaçlıyorlar? Herkes varlıklı ailenin çocukları değil. Hijyen ve rahatlık açısından ücretsiz yurtlarda kalmak istemeyenler olabilir. Öğrencileri ve ailelerini zor durumda bırakacak kadar çıkarcı ve vicdansız mısınız? Kendi insanımız bile düşene tekme atıyor yani. Tabii herkesi baz almıyor bu söylediğim kelimeler, cümleler. Maske ve kolonya kullanılmaya başlanınca fiyatları arttıran, öğrenciler okula başlayacakken kırtasiye malzemelerinin fiyatlarına fiyat bindiren, öğrenciler okula başladığında kantin ürünlerine ekstra fiyatlar koyan ve üniversite öğrencilerinin kalacağı evlerin fiyatlarını, özellikle bu dönemde arttıran kişilerden bahsediyorum. Görüyorsunuz değil mi neler yaptıklarını? Bunları 'zararların telafisi' kılıfına uydurmaya çalışıyor ahmak insanlar. Bu duruma bir an önce son verilmesi gerekiyor! Yoksa bu varlıklar bu gibi huylarına devam edecek. Bu konuyu arkadaşım ile bir hayli konuştuk. İstişare yaptık. Bu konu hakkında bir yazı yazılması gerektiğini düşündüğüm için yazıyorum. Kendisi de bu konuda beni teşvik etti. Açık konuşmak gerekirse, bu tarz çıkarcı ve vicdansız insanlar olduğu müddetçe öğrencilerin sıkıntı çektiği gibi başkaları da çekecektir.
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2021 - Perşembe
Yiğitefe Şahin

ÜLKENİN YÜZ KARALARI

Evet, bu söz edeceğim kişiler, bu ülkenin yüz karalarıdır. Bizim ülkemizde ne zaman bir şeye ihtiyacınız olursa, hemen zam biniyor ona. Misal; maske ve kolonya ilk kullanıldığında normal fiyatlarında satılırken, kullanımda artış başladığında fiyatlarına çok yüksek zamlar geliyor. Tamam, elbette kâr düşünülmeli. Ama bu kâr değil. Bu resmen kötülük. Çok daha ağır ithamlarda bulunmak isterdim. Fakat şimdilik hain demekle yetineceğim.

Maske ve kolonyadan sonra, bu olay daha da artmaya başladı. Ülkenin ne zaman bir şeye ihtiyacı olsa, açıkgözlü ahmaklar; hemen fiyatlara, fiyat ekliyor. Ne demek bu? Bir akıllı sen misin?

Bildiğiniz üzere sınav sonuçları açıklandı, yerleştirmeler tamamlandı. Bundan faydalanmak isteyen 'bahsi geçen kişiler' hemen işe koyuldu. Nasıl mı? Öğrenci evlerinin fiyatlarına zam yaparak... Bu ne demek oluyor? Aynı ülkede yaşadığı, eğitim öğretim gören öğrencileri resmen sırtından bıçaklıyor. Zaten eğitim öğretim şartları yeterli değil, sistemi de iyi değil. Ona rağmen bir üniversite kazanan gençlere bir darbede ev sahipleri vuruyor. Maddi anlamda sıkıntı çeken öğrenciler oluyor. Olmuyor değil yani. Maddiyat konusunda zorluk çeken öğrencileri daha da zor durumda bırakıyorlar bu şekilde. Gerçekten anlamıyorum ben bu insanları. Okulların çoğunda dışarı çıkmayı yasaklayıp, kantinlerde zam üstüne zam yapılmış. Üniversitede öğrenci evinde kalacak olan gençlerin ev kiralarını çok yüksek fiyatlardan vererek neyi amaçlıyorlar? Herkes varlıklı ailenin çocukları değil. Hijyen ve rahatlık açısından ücretsiz yurtlarda kalmak istemeyenler olabilir. Öğrencileri ve ailelerini zor durumda bırakacak kadar çıkarcı ve vicdansız mısınız? Kendi insanımız bile düşene tekme atıyor yani. Tabii herkesi baz almıyor bu söylediğim kelimeler, cümleler. Maske ve kolonya kullanılmaya başlanınca fiyatları arttıran, öğrenciler okula başlayacakken kırtasiye malzemelerinin fiyatlarına fiyat bindiren, öğrenciler okula başladığında kantin ürünlerine ekstra fiyatlar koyan ve üniversite öğrencilerinin kalacağı evlerin fiyatlarını, özellikle bu dönemde arttıran kişilerden bahsediyorum. Görüyorsunuz değil mi neler yaptıklarını? Bunları 'zararların telafisi' kılıfına uydurmaya çalışıyor ahmak insanlar. Bu duruma bir an önce son verilmesi gerekiyor! Yoksa bu varlıklar bu gibi huylarına devam edecek. Bu konuyu arkadaşım ile bir hayli konuştuk. İstişare yaptık. Bu konu hakkında bir yazı yazılması gerektiğini düşündüğüm için yazıyorum. Kendisi de bu konuda beni teşvik etti. Açık konuşmak gerekirse, bu tarz çıkarcı ve vicdansız insanlar olduğu müddetçe öğrencilerin sıkıntı çektiği gibi başkaları da çekecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.