Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Tek duygulu insanlar

Çağın en büyük sorunu gibi. Bütün duygulardan mahrum. Bu kişiler kim mi? Hemen size açıklayayım; herhangi bir platformda mizah adı altında; öfkeli, üzgün, yas tutan, sevdiğinden ayrılmış, düşük not almış, heyecanlı, başarı kaydetmiş, kavgadan çıkmış, kim olduğu farketmeksizin her türlü durumda alaycı bir şekilde konuşur, dalga geçer bu kişiler. Kendilerinden nefret ettiğim bir gerçektir. Gerektiğinde ciddi olmayı bilmeli insan. Bakıyorum sosyal medyaya, rastgele birisi, bir sevdiğini kaybetmiş, altına da bu tek duygulu kişilik, alaycı bir cümle yazmış. Kendisine laf söylediğinizde ise 'şaka yaptım' diyerek sıyrılmaya çalışıyor ahmak. Bir yerde başarı mı elde ettiniz, hemen orada biter o varlık. Başarınızı ayaklar altına alarak alay eder, dalga geçer, 'bunu herkes yapar' diyerek küçümser. Öfkeli misiniz, gelir sizi kışkırtıcı sözler söyler, öfkenizi küçümser (ateş olsan düştüğün yeri yakarsın gibi) hevesli veya heyecanlıysanız, hevesini ve heyecanınızı kırar. Özellikle çok elektronik aletlerle vakit geçirenlerde oluyor bu olay. Aynı zamanda 'Z kuşağı' diye adlandırılan kişilerde... Böyle bir arkadaşınız varsa ona haddini bildirmekten çekinmeyin. Sizle alay ettiğinde, ona bir şey demezseniz muhtemelen tepenize binecek ve daha çok rahatsız edecektir. Ben, özellikle ciddi bir konu konuşurken, karşı tarafın cıvık, laubali ve alaycı olmasına tahammül edemem. Ya gerçekten bir kefeye koyamıyorum bu insanları. Hiç mi duygusu olmaz insanın, hiç mi yaşanmışlığı olmaz? Her şeyi alay konusu ediniyorlar. Buna da 'mizah' kılıfı uyduruyorlar. Ki mizah bu değil. Tabiri caizse bu sosyal medya ayyaşları, mizahtan anlamayan diğer şahısların oyununa, gazına gelerek diğer insani duygularından uzaklaşıyor. Sonrasında dediğim gibi 'sosyal medya ayyaşı' denilen duygularından arınmış bir yaratık ortaya çıkıyor. Kendisine laf anlatamazsınız, dert anlatamazsınız, duygulardan bahsetmeyin bile, yoksa sinirlenen siz olursunuz. Bu bahsi geçen şahıslar; vefat, din, milliyet, tecavüz, cinayet gibi ciddi konularla bile her koşulda, kim olursa olsun alay ediyor. Sosyal medya normal yaşama göre daha özgür olabilir. Bu alaycı olunabileceği anlamına gelmiyor. Mizahı seven, destekleyen hatta ve hatta sık sık mizah yapan da birisiyim. Fakat ciddi olmam gereken konularda ciddi olmayı da biliyorum. Samimiyetim olmadığı insana laubali olmuyorum. Ama gelin bakın ki bahsettiğim kişiler öyle değil. Toplumda duyguları yok olanların sayısı çok artıyor. İsmi lazım olmayan küreselcilerle savaştayken birde bunlarla savaşta olmak gerçekten zor. Bu kişilere her fırsatta tepkimi gösterir ve baskı altına alırım. Yoksa bu ahmaklar, toplumun tepesine binip, yere düşürene kadar inmez.
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2021 - Cuma
Yiğitefe Şahin

Tek duygulu insanlar

Çağın en büyük sorunu gibi. Bütün duygulardan mahrum. Bu kişiler kim mi? Hemen size açıklayayım; herhangi bir platformda mizah adı altında; öfkeli, üzgün, yas tutan, sevdiğinden ayrılmış, düşük not almış, heyecanlı, başarı kaydetmiş, kavgadan çıkmış, kim olduğu farketmeksizin her türlü durumda alaycı bir şekilde konuşur, dalga geçer bu kişiler. Kendilerinden nefret ettiğim bir gerçektir. Gerektiğinde ciddi olmayı bilmeli insan. Bakıyorum sosyal medyaya, rastgele birisi, bir sevdiğini kaybetmiş, altına da bu tek duygulu kişilik, alaycı bir cümle yazmış. Kendisine laf söylediğinizde ise 'şaka yaptım' diyerek sıyrılmaya çalışıyor ahmak. Bir yerde başarı mı elde ettiniz, hemen orada biter o varlık. Başarınızı ayaklar altına alarak alay eder, dalga geçer, 'bunu herkes yapar' diyerek küçümser. Öfkeli misiniz, gelir sizi kışkırtıcı sözler söyler, öfkenizi küçümser (ateş olsan düştüğün yeri yakarsın gibi) hevesli veya heyecanlıysanız, hevesini ve heyecanınızı kırar. Özellikle çok elektronik aletlerle vakit geçirenlerde oluyor bu olay. Aynı zamanda 'Z kuşağı' diye adlandırılan kişilerde... Böyle bir arkadaşınız varsa ona haddini bildirmekten çekinmeyin. Sizle alay ettiğinde, ona bir şey demezseniz muhtemelen tepenize binecek ve daha çok rahatsız edecektir.

Ben, özellikle ciddi bir konu konuşurken, karşı tarafın cıvık, laubali ve alaycı olmasına tahammül edemem. Ya gerçekten bir kefeye koyamıyorum bu insanları. Hiç mi duygusu olmaz insanın, hiç mi yaşanmışlığı olmaz? Her şeyi alay konusu ediniyorlar. Buna da 'mizah' kılıfı uyduruyorlar. Ki mizah bu değil. Tabiri caizse bu sosyal medya ayyaşları, mizahtan anlamayan diğer şahısların oyununa, gazına gelerek diğer insani duygularından uzaklaşıyor. Sonrasında dediğim gibi 'sosyal medya ayyaşı' denilen duygularından arınmış bir yaratık ortaya çıkıyor. Kendisine laf anlatamazsınız, dert anlatamazsınız, duygulardan bahsetmeyin bile, yoksa sinirlenen siz olursunuz. Bu bahsi geçen şahıslar; vefat, din, milliyet, tecavüz, cinayet gibi ciddi konularla bile her koşulda, kim olursa olsun alay ediyor. Sosyal medya normal yaşama göre daha özgür olabilir. Bu alaycı olunabileceği anlamına gelmiyor. Mizahı seven, destekleyen hatta ve hatta sık sık mizah yapan da birisiyim. Fakat ciddi olmam gereken konularda ciddi olmayı da biliyorum. Samimiyetim olmadığı insana laubali olmuyorum. Ama gelin bakın ki bahsettiğim kişiler öyle değil. Toplumda duyguları yok olanların sayısı çok artıyor. İsmi lazım olmayan küreselcilerle savaştayken birde bunlarla savaşta olmak gerçekten zor. Bu kişilere her fırsatta tepkimi gösterir ve baskı altına alırım. Yoksa bu ahmaklar, toplumun tepesine binip, yere düşürene kadar inmez.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.