Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Sözde canlı dersler

Geçtiğimiz gün internetten haber okurken, uzaktan eğitimle ilgili bir habere denk geldim. Haberde uzaktan eğitimin kovid-19 virüsü tehdidi kalkana kadar devam edeceği yazıyordu. Bildiğiniz gibi kovid-19 nedeniyle tedbir amaçlı yüz yüze eğitim ertelenmişti. Ardından uzaktan eğitim adı altında teknolojik aletler ve farklı uygulamalar aracılığıyla tekrar eğitime devam edildi, hala da ediliyor. Dürüst olmak gerekirse ben ve benim gibi bir sürü öğrenci bu durumdan memnun değil. Ben sözde canlı derslere katılmıyorum. Sözde canlı ders evet. Derse girdiğimde görüyorum ki öğrenciler o an ki dersten bihaber kimisi uyuyor kimisi arkada oyun oynuyor. Çoğu öğrenci dersi dinlerken not almıyor. Bu nedenle dersten sonra büyük çoğunluk işlediği konuyu unutuyor. Sözde canlı dersler “söz uçar yazı kalır” sözüne ters düşüyor. Öğrenciler yüz yüze eğitimde defterlerine not alıyordu. Uzaktan eğitimde büyük bir kısım sadece dinliyor. Haliyle öğrencilerin bir kulağından girip diğer kulağından çıkıyor. Fakat yüz yüze eğitimde öyle miydi? Öğrenciler sınavlara çalışırken defterlerini ve notlarını kontrol ederdi. Şimdi çoğu öğrencinin defteri boş kaldı. Sınav tarihleri yaklaştıkça artan gerginlik ve stres biz öğrencileri depresyona sokuyor. Derse girmeye imkanı olmayan çok fazla öğrenci var. Bu şekilde canlı derse giremeyen, girmek istemeyen öğrenciler varken canlı ders konusunda sergilenen ısrarcı tutuma anlam veremiyorum. Eğitim uzaktan ama sınavlar yüz yüze. Ülkede bir sürü kırmızı bölge varken sınav yapmakta nedir? Öğrencilerin kovid-19 virüsü ile imtihanı yetmiyormuş gibi birde kendileri imtihan ekliyor. Olacak şey mi ? Eğitimin iyice cıvığını çıkarttınız.
Ekleme Tarihi: 21 Nisan 2021 - Çarşamba
Yiğitefe Şahin

Sözde canlı dersler

Geçtiğimiz gün internetten haber okurken, uzaktan eğitimle ilgili bir habere denk geldim. Haberde uzaktan eğitimin kovid-19 virüsü tehdidi kalkana kadar devam edeceği yazıyordu. Bildiğiniz gibi kovid-19 nedeniyle tedbir amaçlı yüz yüze eğitim ertelenmişti. Ardından uzaktan eğitim adı altında teknolojik aletler ve farklı uygulamalar aracılığıyla tekrar eğitime devam edildi, hala da ediliyor. Dürüst olmak gerekirse ben ve benim gibi bir sürü öğrenci bu durumdan memnun değil. Ben sözde canlı derslere katılmıyorum. Sözde canlı ders evet. Derse girdiğimde görüyorum ki öğrenciler o an ki dersten bihaber kimisi uyuyor kimisi arkada oyun oynuyor. Çoğu öğrenci dersi dinlerken not almıyor. Bu nedenle dersten sonra büyük çoğunluk işlediği konuyu unutuyor.

Sözde canlı dersler “söz uçar yazı kalır” sözüne ters düşüyor. Öğrenciler yüz yüze eğitimde defterlerine not alıyordu. Uzaktan eğitimde büyük bir kısım sadece dinliyor. Haliyle öğrencilerin bir kulağından girip diğer kulağından çıkıyor. Fakat yüz yüze eğitimde öyle miydi? Öğrenciler sınavlara çalışırken defterlerini ve notlarını kontrol ederdi. Şimdi çoğu öğrencinin defteri boş kaldı. Sınav tarihleri yaklaştıkça artan gerginlik ve stres biz öğrencileri depresyona sokuyor. Derse girmeye imkanı olmayan çok fazla öğrenci var. Bu şekilde canlı derse giremeyen, girmek istemeyen öğrenciler varken canlı ders konusunda sergilenen ısrarcı tutuma anlam veremiyorum.

Eğitim uzaktan ama sınavlar yüz yüze. Ülkede bir sürü kırmızı bölge varken sınav yapmakta nedir? Öğrencilerin kovid-19 virüsü ile imtihanı yetmiyormuş gibi birde kendileri imtihan ekliyor. Olacak şey mi ? Eğitimin iyice cıvığını çıkarttınız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.