Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Para, para, parraa

Evet bu yazımda, şampiyonlar ligi grup maçlarının yayınlarına değinmek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla insanların büyük bir kısmı bu şampiyonlar ligi maçlarına ulaşamama sorunundan mustarip olduğu gibi, bir de bir hayli tepkili. Şampiyonlar ligi maçlarının yayın haklarını satın alan platforma, sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüyor. Yanlış anlamış olabilirim ama yanlış anlamadıysam bu platformun kendi üyeliği dışında, maçları izlemek için de ayrı bir üyeliğe ihtiyaç varmış. Bana söylenen bu. Bu tarz maçları (ülke puanına katkı olacak sonuçta, sadece beşiktaşlıyı değil herkesi ilgilendirecek bir maç bu) herkesin bedelsiz bir şekilde izlemesi kesinlikle daha doğru olurdu. Bu olaydan şu çıkarımı yaptım; para, para, para... Sadece para... Her şey para... Parasız bir şey olmaz. Şimdi size sosyal medyada hesaplama yapan birisinin gönderisini paylaşacağım. Şampiyonlar ligi üyeliği, yıllık 550 liraya yakın imiş. Şampiyonlar ligi maçları çoğunlukla aynı günlerde olacak. Bu yüzden de, 100'den fazla şampiyonlar ligi maçının yalnızca 25-30 tanesini tamamen izleyebileceksiniz. Evinizde WİFİ yoksa internete de bir o kadar harcarsınız. Televizyonunuz var mı? Artık o da yetmiyor. Yayın haklarını satın alan uygulama, sizin sahip olduğunuz televizyona uyumlu olmalı. Bu şartları karşılamadığınız takdir de maçları izlemeniz için başka bir seçenek yok sanırım. Yani pek araştırmadım. Ama muhtemelen maçları izleyeceğiniz bir başka platform yok. Bir hesaplama da biz yapalım; şimdi yayın haklarını satın alan platformun uyumlu olduğu bir televizyon düşünelim. 5 bin ona diyelim. 500’de üyelik olsun. 5500 liraya maçları statta en önden izlersiniz. Ağzınızın tadıyla izleyeceğiniz birkaç maçın bile parasını ödüyorsunuz. Az bir şey de değil ha. 5500 lira. Asgari ücretin neredeyse iki katı. Amma da çok para hee. Maç izlemek de lüks oldu desenize... Lüks oldu demişken... Besin tüketmek de lüks oldu. Özellikle okul kantinlerinde bir tost almak, standartların üzerinde kabul ediliyor. Gülsek mi? Ağlasak mı? Bilemiyorum. Para her şeyin yerine geçer oldu. Olmadan da olur mu? Olur. Bal gibi de olur. Parasız de belli başlı şeyler yapılabilir. Ama şu vaziyette. Sadece çalışıp, giderlerinizi ödersiniz. İhtiyaçlarınız dışında aldığınız bir çikolatayı bile lüks görür oldu insanlar. Bu olay, durumların yeteri kadar vahim olduğunun göstergesi. Her şey olmuş para. Para, paraa, parraaa.
Ekleme Tarihi: 16 Eylül 2021 - Perşembe
Yiğitefe Şahin

Para, para, parraa

Evet bu yazımda, şampiyonlar ligi grup maçlarının yayınlarına değinmek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla insanların büyük bir kısmı bu şampiyonlar ligi maçlarına ulaşamama sorunundan mustarip olduğu gibi, bir de bir hayli tepkili. Şampiyonlar ligi maçlarının yayın haklarını satın alan platforma, sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüyor. Yanlış anlamış olabilirim ama yanlış anlamadıysam bu platformun kendi üyeliği dışında, maçları izlemek için de ayrı bir üyeliğe ihtiyaç varmış. Bana söylenen bu.

Bu tarz maçları (ülke puanına katkı olacak sonuçta, sadece beşiktaşlıyı değil herkesi ilgilendirecek bir maç bu) herkesin bedelsiz bir şekilde izlemesi kesinlikle daha doğru olurdu. Bu olaydan şu çıkarımı yaptım; para, para, para... Sadece para... Her şey para... Parasız bir şey olmaz.

Şimdi size sosyal medyada hesaplama yapan birisinin gönderisini paylaşacağım. Şampiyonlar ligi üyeliği, yıllık 550 liraya yakın imiş. Şampiyonlar ligi maçları çoğunlukla aynı günlerde olacak. Bu yüzden de, 100'den fazla şampiyonlar ligi maçının yalnızca 25-30 tanesini tamamen izleyebileceksiniz. Evinizde WİFİ yoksa internete de bir o kadar harcarsınız. Televizyonunuz var mı? Artık o da yetmiyor. Yayın haklarını satın alan uygulama, sizin sahip olduğunuz televizyona uyumlu olmalı. Bu şartları karşılamadığınız takdir de maçları izlemeniz için başka bir seçenek yok sanırım. Yani pek araştırmadım. Ama muhtemelen maçları izleyeceğiniz bir başka platform yok.

Bir hesaplama da biz yapalım; şimdi yayın haklarını satın alan platformun uyumlu olduğu bir televizyon düşünelim. 5 bin ona diyelim. 500’de üyelik olsun. 5500 liraya maçları statta en önden izlersiniz. Ağzınızın tadıyla izleyeceğiniz birkaç maçın bile parasını ödüyorsunuz. Az bir şey de değil ha. 5500 lira. Asgari ücretin neredeyse iki katı. Amma da çok para hee. Maç izlemek de lüks oldu desenize...

Lüks oldu demişken... Besin tüketmek de lüks oldu. Özellikle okul kantinlerinde bir tost almak, standartların üzerinde kabul ediliyor. Gülsek mi? Ağlasak mı? Bilemiyorum. Para her şeyin yerine geçer oldu. Olmadan da olur mu? Olur. Bal gibi de olur. Parasız de belli başlı şeyler yapılabilir. Ama şu vaziyette. Sadece çalışıp, giderlerinizi ödersiniz. İhtiyaçlarınız dışında aldığınız bir çikolatayı bile lüks görür oldu insanlar. Bu olay, durumların yeteri kadar vahim olduğunun göstergesi. Her şey olmuş para. Para, paraa, parraaa.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.