Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

OKULLARDA SÜREÇ

Belli başlı uydurma önlemler içerisinde okul şuan hali hazırda devam ediyor. Yaklaşık 1 hafta önce, vaka sayılarının 30 bini devirmesiyle birlikte, okullarda yüz yüze eğitime ara verilip, uzaktan eğitime geçileceği konuşulmuştu. Fakat Bakan Özer, sonrasında gelen soruları olumsuz yönde cevapladı ve okullarda yüz yüze eğitime devam edileceğini söyledi. Tabii benim okul başlamadan da dediğim gibi; okulların ya 1. Döneme kadar ya da 1. Dönemden sonra kapanacağını düşünüyorum. Tahminlerim 2. Dönem okulların kapanacağı yönünde. Aslında tahminlerden de öteye geçmiş durumda. Bu sene ben dâhil, neredeyse bütün, AYT ve TYT sınavına katılacak üniversite adayları için bir kâbus olmuş durumda. Eğitime verilen 1,5 sene aradan sonra (uzaktan eğitime çoğu kişi katılamadı ki katılanlarda katlanamadı. Bunu kimse inkâr edemez) çoğu kişi iyice koptu. Kimse alınmasın gücenmesin, alınan tedbirlerin de arkası boş, verilen kararların da. Ülkedeki eğitimi de anlamış değilim. Her öğretim atladığında aynı şeyleri duyan öğrenciler olduk. Liseye geçiyoruz “ortaokulda öğrendiğiniz her şeyi unutun”, üniversiteye geçiyorlar “lisede öğrendiklerinizi unutun” diyorlar. Ulan madem öyle niçin öğretildi bunlar? Bunları ben söylemiyorum, öğrenciler söylüyor. Her sene yapılan haklı isyanlardan sadece birisi. Neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalacak bir sistem. Önüne geçilmiyor da. Artık klişeleşti. Öğrencilerin bunu yadırgamayıp kabullenmesi ve bu gibi isyanları duyduklarında verdiği tepkiler beni hayal kırıklığına uğratıyor. Sınıflar da kapanmaya devam ediyor ha. Maske falan hikâye yani... Şahsım adına konuşuyorum; ben maske kullanmıyorum. Okulda da öyle… Ha arada çeneme takıyorum, linç yemek istemem tabii. Bu konuda saatlerce araştırmalar yaptım. Araştırmalar sonucunda, maske takmanın yararı değil zararı olduğunu gördüm (hasta değilseniz takmanıza gerek yok ki zorunda da değilsiniz) Unutmadan söyleyeyim, maske takmanın zorunlu olmadığı –abartısız- 10’dan fazla kanunda açıkça görülüyor. Bu kanunlardan birkaç örneği daha önceki yazılarda vermiştim. Onun haricinde alınan tedbirlerin, dediğim gibi önü arkası boş. Telefon alma uygulaması çıkarttılar. Maske diyorlar, mesafe diyorlar, temizlik diyorlar, telefonların hepsini bir kutuya alıyorlar. Vay be! Bak sen şu işe. Süreç hakkında arada sırada böyle yazı yazmayı düşünüyorum. Fakat bunun öyle uzun süren bir yazı zinciri olacağını düşünmüyorum. Malumunuz okullar kapanacak. Bunu ben söylemiyorum. Gündem söylüyor. Vakalar olsun, tepkiler olsun. Benim için problem yok. Amaçlarını biliyorum çünkü. Robotlaştırmayı hedefleyen küresel çetenin en büyük oyunlarından bir diğeridir uzaktan eğitim… Öğrencileri yataklarına zincirlemeyi istiyorlar. Öyle olacak ki; sanal gerçeklik uygulamaları arttırıldı. Yakında öğrenciler derslerini uzaktan, aktiviteleri sanaldan uygulayacaklar. Demedi demeyin sonra ha!
Ekleme Tarihi: 16 Ekim 2021 - Cumartesi
Yiğitefe Şahin

OKULLARDA SÜREÇ

Belli başlı uydurma önlemler içerisinde okul şuan hali hazırda devam ediyor. Yaklaşık 1 hafta önce, vaka sayılarının 30 bini devirmesiyle birlikte, okullarda yüz yüze eğitime ara verilip, uzaktan eğitime geçileceği konuşulmuştu. Fakat Bakan Özer, sonrasında gelen soruları olumsuz yönde cevapladı ve okullarda yüz yüze eğitime devam edileceğini söyledi. Tabii benim okul başlamadan da dediğim gibi; okulların ya 1. Döneme kadar ya da 1. Dönemden sonra kapanacağını düşünüyorum. Tahminlerim 2. Dönem okulların kapanacağı yönünde. Aslında tahminlerden de öteye geçmiş durumda. Bu sene ben dâhil, neredeyse bütün, AYT ve TYT sınavına katılacak üniversite adayları için bir kâbus olmuş durumda. Eğitime verilen 1,5 sene aradan sonra (uzaktan eğitime çoğu kişi katılamadı ki katılanlarda katlanamadı. Bunu kimse inkâr edemez) çoğu kişi iyice koptu.

Kimse alınmasın gücenmesin, alınan tedbirlerin de arkası boş, verilen kararların da. Ülkedeki eğitimi de anlamış değilim. Her öğretim atladığında aynı şeyleri duyan öğrenciler olduk. Liseye geçiyoruz “ortaokulda öğrendiğiniz her şeyi unutun”, üniversiteye geçiyorlar “lisede öğrendiklerinizi unutun” diyorlar. Ulan madem öyle niçin öğretildi bunlar? Bunları ben söylemiyorum, öğrenciler söylüyor. Her sene yapılan haklı isyanlardan sadece birisi. Neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalacak bir sistem. Önüne geçilmiyor da. Artık klişeleşti. Öğrencilerin bunu yadırgamayıp kabullenmesi ve bu gibi isyanları duyduklarında verdiği tepkiler beni hayal kırıklığına uğratıyor.

Sınıflar da kapanmaya devam ediyor ha. Maske falan hikâye yani... Şahsım adına konuşuyorum; ben maske kullanmıyorum. Okulda da öyle… Ha arada çeneme takıyorum, linç yemek istemem tabii. Bu konuda saatlerce araştırmalar yaptım. Araştırmalar sonucunda, maske takmanın yararı değil zararı olduğunu gördüm (hasta değilseniz takmanıza gerek yok ki zorunda da değilsiniz) Unutmadan söyleyeyim, maske takmanın zorunlu olmadığı –abartısız- 10’dan fazla kanunda açıkça görülüyor. Bu kanunlardan birkaç örneği daha önceki yazılarda vermiştim. Onun haricinde alınan tedbirlerin, dediğim gibi önü arkası boş. Telefon alma uygulaması çıkarttılar. Maske diyorlar, mesafe diyorlar, temizlik diyorlar, telefonların hepsini bir kutuya alıyorlar. Vay be! Bak sen şu işe.

Süreç hakkında arada sırada böyle yazı yazmayı düşünüyorum. Fakat bunun öyle uzun süren bir yazı zinciri olacağını düşünmüyorum. Malumunuz okullar kapanacak. Bunu ben söylemiyorum. Gündem söylüyor. Vakalar olsun, tepkiler olsun. Benim için problem yok. Amaçlarını biliyorum çünkü. Robotlaştırmayı hedefleyen küresel çetenin en büyük oyunlarından bir diğeridir uzaktan eğitim… Öğrencileri yataklarına zincirlemeyi istiyorlar. Öyle olacak ki; sanal gerçeklik uygulamaları arttırıldı. Yakında öğrenciler derslerini uzaktan, aktiviteleri sanaldan uygulayacaklar. Demedi demeyin sonra ha!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.