Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

‘Nefes alamıyorum’

Sözleri hatırlıyor musunuz? George Floyd,  ABD polisi tarafından nefesi kesilip öldürülmeden önce söyledi bu son kelimelerini. Tüm dünyada gündem olmuştu. İnsanlar acımasızca nefesi kesilip öldürülen bu kişiyi hep birlikte savunmuştu. Bu cinayete karşı susmamıştı. Bir insanın nefes alamaması çok kötü bir durum… Bunu birçok insan bilir aslında, gerek cihazla solunumunu yapan insanlar, gerek denizde arkadaşının şakasına maruz kalan insanlar, gerek astım olanlar. Nefes almanın kıymetinin farkındadır. Korona virüs sürecinde, maske takılıyor. Biliyoruz, görüyoruz. Benim şahsi kanaatim; astım olan birisine maske takmayı zorunluymuş gibi gösteren küreselciler resmen cinayete teşebbüs etmiştir. Bunun başka açıklaması yok. ‘Tüm gün, ağzını ve burnunu kapatacak şekilde maske takmalısın’ derse, astım hastası kişiye, zaten onu hastanelik eder. Ha, bu sadece astım hastaları için geçerli değil. Küreselciler diyor ki; ‘başkasının sağlığına zarar vermeye hakkınız yok’ ee o zaman niçin maske taktırıyorsunuz bize? Korona bulaşmasın diye öyle mi? Size göre, maskeyi takmamak zararlı fakat maskeyi takıp nefes darlığı çekmek zararsız. Nerede o nefesin önemini vurgulayanlar? Maske takmayan bir insana ‘kul hakkı yiyorsun’ diyorlar. Fakat onlara göre özgür bir insanın, nefes alma olanağını kısıtlamak kul hakkına girmiyor. Çok komik değil mi? Birbirleriyle çelişiyorlar resmen. ‘Bizim sağlımızı tehlikeye atamazsınız’ diyerek maske takmayanlara serzenişte bulunuyorlar. Bu maskeyi çıkarıp insanları temiz havadan eden küreselcilere boyun eğmeyin. Maske yüzünden hasta olmayan insanı da hasta ettiler. Solunum cihazına bağlanan insanlara, sanki koronadan dolayı cihaza bağlanmış süsü verdiler. İnsanların aklına girerek, maskeyle nefes almalarını engelleyerek planlarında büyük bir adım attılar. Bu virüsün, gerçekten toplumumuzda geri kalmış insanları kandırmayı başardığı bir gerçek. Öyle olacak ki kandıklarını bile inkâr edebiliyorlar. Maskenin bizi bunaltmaktan, nefesimizi kesmekten başka bir işe yaradığı yok. Hala inanmak istemeyen, kandırıldığını ve planın kurbanı olduğunu yalanlayanlarla dolu ortalık… Nerede Nefesimizin değerini savunanlar? Nerede ‘nefes alamıyorum’ dediği halde, acımasızca öldürülen adamın destekçileri? Hipnoz olmuşlar. Neyi savunduklarını, niçin savunduklarını bilmiyorlar.  Bildiklerini sanıyorlar. Nefes alamıyoruz, yavaş yavaş ölüyoruz. Hiç kimse mi bunu kabul etmiyor, buna ses çıkarmıyor? Aldığınız nefesi burnunuzdan getiriyorlar desek, burnunuzu da kapattırıyorlar maskeyle. Bugüne kadar toplumda, çok fazla küreselcilerin oyununu gördüm. Ama düzgün nefes alamamayı savunan bir çoğunluğu, ilk defa görüyorum. Virüsün maskeye temas ettikten sonra kaybolduğunu, maskeden geçemediğini düşünüyorlar. Virüste öyle diyor ya zaten 'bu maske takıyor bulaşmayalım'.  Sözde sağlıklı olmayı hedefliyorlar maskeyi çıkarmayarak. Ne yazık.
Ekleme Tarihi: 01 Temmuz 2021 - Perşembe
Yiğitefe Şahin

‘Nefes alamıyorum’

Sözleri hatırlıyor musunuz? George Floyd,  ABD polisi tarafından nefesi kesilip öldürülmeden önce söyledi bu son kelimelerini. Tüm dünyada gündem olmuştu. İnsanlar acımasızca nefesi kesilip öldürülen bu kişiyi hep birlikte savunmuştu. Bu cinayete karşı susmamıştı. Bir insanın nefes alamaması çok kötü bir durum… Bunu birçok insan bilir aslında, gerek cihazla solunumunu yapan insanlar, gerek denizde arkadaşının şakasına maruz kalan insanlar, gerek astım olanlar. Nefes almanın kıymetinin farkındadır.

Korona virüs sürecinde, maske takılıyor. Biliyoruz, görüyoruz. Benim şahsi kanaatim; astım olan birisine maske takmayı zorunluymuş gibi gösteren küreselciler resmen cinayete teşebbüs etmiştir. Bunun başka açıklaması yok. ‘Tüm gün, ağzını ve burnunu kapatacak şekilde maske takmalısın’ derse, astım hastası kişiye, zaten onu hastanelik eder. Ha, bu sadece astım hastaları için geçerli değil.

Küreselciler diyor ki; ‘başkasının sağlığına zarar vermeye hakkınız yok’ ee o zaman niçin maske taktırıyorsunuz bize? Korona bulaşmasın diye öyle mi? Size göre, maskeyi takmamak zararlı fakat maskeyi takıp nefes darlığı çekmek zararsız. Nerede o nefesin önemini vurgulayanlar?

Maske takmayan bir insana ‘kul hakkı yiyorsun’ diyorlar. Fakat onlara göre özgür bir insanın, nefes alma olanağını kısıtlamak kul hakkına girmiyor. Çok komik değil mi? Birbirleriyle çelişiyorlar resmen. ‘Bizim sağlımızı tehlikeye atamazsınız’ diyerek maske takmayanlara serzenişte bulunuyorlar. Bu maskeyi çıkarıp insanları temiz havadan eden küreselcilere boyun eğmeyin.

Maske yüzünden hasta olmayan insanı da hasta ettiler. Solunum cihazına bağlanan insanlara, sanki koronadan dolayı cihaza bağlanmış süsü verdiler. İnsanların aklına girerek, maskeyle nefes almalarını engelleyerek planlarında büyük bir adım attılar.

Bu virüsün, gerçekten toplumumuzda geri kalmış insanları kandırmayı başardığı bir gerçek. Öyle olacak ki kandıklarını bile inkâr edebiliyorlar. Maskenin bizi bunaltmaktan, nefesimizi kesmekten başka bir işe yaradığı yok. Hala inanmak istemeyen, kandırıldığını ve planın kurbanı olduğunu yalanlayanlarla dolu ortalık…

Nerede Nefesimizin değerini savunanlar? Nerede ‘nefes alamıyorum’ dediği halde, acımasızca öldürülen adamın destekçileri? Hipnoz olmuşlar. Neyi savunduklarını, niçin savunduklarını bilmiyorlar.  Bildiklerini sanıyorlar. Nefes alamıyoruz, yavaş yavaş ölüyoruz. Hiç kimse mi bunu kabul etmiyor, buna ses çıkarmıyor? Aldığınız nefesi burnunuzdan getiriyorlar desek, burnunuzu da kapattırıyorlar maskeyle.

Bugüne kadar toplumda, çok fazla küreselcilerin oyununu gördüm. Ama düzgün nefes alamamayı savunan bir çoğunluğu, ilk defa görüyorum. Virüsün maskeye temas ettikten sonra kaybolduğunu, maskeden geçemediğini düşünüyorlar. Virüste öyle diyor ya zaten 'bu maske takıyor bulaşmayalım'.  Sözde sağlıklı olmayı hedefliyorlar maskeyi çıkarmayarak. Ne yazık.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.