Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Menfaat uğruna toplumu köreltenler

Herhangi bir insan bir iyilik yaparken, “bundan ne çıkarım olacak acaba?” diye düşünüyorsa, onun yaptığı iyilik olmaz. Özellikle bulunduğumuz dönemde çoğu kişi bir menfaat peşinde. Anlam veremiyorum, bir mazluma, hastaya, dilenciye yardım ederken bunu neden medyaya duyurmaya çalışıyorlar? Artık insanların yaptığı iyilikler içten değil. Kendi reklamını yapan veya menfaatini düşünenler çok arttı. Ben çok görmedim belki ama önceden öyle olmadığı anlatıldı bize. Birine yardım yaparken o kişi çekinmesin, yüzü kızarmasın diye gizliden yapılırdı. Bırakın medyayı yardım yapılanın bile haberi olmazdı kimin yardım ettiğinden. Şimdi öyle mi? Birisine yardım etmeden medya öğeleri toplanıyor, basın hazırlanıyor, öyle yapılıyor yardım. Görüyorum ki artık yapılan iyilikler bile sahte! Ha yok mu şuan da gizliden iyilik yapanlar, elbette var. Fakat sayıları gün geçtikçe azalıyor. İnsanların yüzünde ki mutluluğu görmek için iyilik yapanlar, bu toplumun örnek alması gereken kişilerdendir. Kendi reklamını yapmak için tomarlarca para veya koli koli ihtiyaç paketi veren büyük firmalar, yardım edeceği kişiyle yüz yüze gelene kadar o kişiden bihaber. Artık insanlar da alışmaya başladı iyilik yapanın reklam yapmasını kimse yadırgamıyor. Hatta bir firma, kuruluş veya kişi iyilik yaparken gizliden yaptığında bunu insanlara göstermediğinde, o insanlar o firma, kuruluş veya kişinin kazandığı paraya dil uzatıyor. “Niçin parayla bağış yapmıyorsun, O kadar paran var neden zor durumdakilere yardım etmiyorsun ?” gibi anlamsız cümleler kullanıyor. Bir insanın kazandığı para ile ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez. O kişi veya firma gizliden iyilik yapsa bunu duyurmasa daha faziletli olur. Fakat günümüzde bazı insanlar yapılan iyiliği görmediği için kendi çaplarında iğneleyici eleştiriler yapıyor kişi veya firmanın üzerinde. İnsanlarda ki duygular gün geçtikçe köreliyor sanıyorum ki. Bir iyiliği sırf medyada adı çıksın diye yapan, gizliden iyilik yapan bir insana iyilik yapmıyor muamelesi yapan, başkasının kazandığı paraya dil uzatan insanlar oldukça, bizlerin de insani duyguları yavaşça körelmeye devam edecek diye düşünüyorum. Özetle yapılan yardım ve bağışları insanların gözlerine sokan menfaatçilerin yaptığı iyilik değil. Bir iyilik yaparken menfaatini bin kere düşünenler bu toplumun yüzkaralarıdır.
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2021 - Çarşamba
Yiğitefe Şahin

Menfaat uğruna toplumu köreltenler

Herhangi bir insan bir iyilik yaparken, “bundan ne çıkarım olacak acaba?” diye düşünüyorsa, onun yaptığı iyilik olmaz. Özellikle bulunduğumuz dönemde çoğu kişi bir menfaat peşinde. Anlam veremiyorum, bir mazluma, hastaya, dilenciye yardım ederken bunu neden medyaya duyurmaya çalışıyorlar? Artık insanların yaptığı iyilikler içten değil. Kendi reklamını yapan veya menfaatini düşünenler çok arttı.

Ben çok görmedim belki ama önceden öyle olmadığı anlatıldı bize. Birine yardım yaparken o kişi çekinmesin, yüzü kızarmasın diye gizliden yapılırdı. Bırakın medyayı yardım yapılanın bile haberi olmazdı kimin yardım ettiğinden. Şimdi öyle mi? Birisine yardım etmeden medya öğeleri toplanıyor, basın hazırlanıyor, öyle yapılıyor yardım. Görüyorum ki artık yapılan iyilikler bile sahte!

Ha yok mu şuan da gizliden iyilik yapanlar, elbette var. Fakat sayıları gün geçtikçe azalıyor. İnsanların yüzünde ki mutluluğu görmek için iyilik yapanlar, bu toplumun örnek alması gereken kişilerdendir.

Kendi reklamını yapmak için tomarlarca para veya koli koli ihtiyaç paketi veren büyük firmalar, yardım edeceği kişiyle yüz yüze gelene kadar o kişiden bihaber.

Artık insanlar da alışmaya başladı iyilik yapanın reklam yapmasını kimse yadırgamıyor. Hatta bir firma, kuruluş veya kişi iyilik yaparken gizliden yaptığında bunu insanlara göstermediğinde, o insanlar o firma, kuruluş veya kişinin kazandığı paraya dil uzatıyor. “Niçin parayla bağış yapmıyorsun, O kadar paran var neden zor durumdakilere yardım etmiyorsun ?” gibi anlamsız cümleler kullanıyor. Bir insanın kazandığı para ile ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez. O kişi veya firma gizliden iyilik yapsa bunu duyurmasa daha faziletli olur. Fakat günümüzde bazı insanlar yapılan iyiliği görmediği için kendi çaplarında iğneleyici eleştiriler yapıyor kişi veya firmanın üzerinde. İnsanlarda ki duygular gün geçtikçe köreliyor sanıyorum ki. Bir iyiliği sırf medyada adı çıksın diye yapan, gizliden iyilik yapan bir insana iyilik yapmıyor muamelesi yapan, başkasının kazandığı paraya dil uzatan insanlar oldukça, bizlerin de insani duyguları yavaşça körelmeye devam edecek diye düşünüyorum. Özetle yapılan yardım ve bağışları insanların gözlerine sokan menfaatçilerin yaptığı iyilik değil. Bir iyilik yaparken menfaatini bin kere düşünenler bu toplumun yüzkaralarıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.