Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Kararmış kararlar

Her insanın, en az bir kere, verdiği bir karar, hayatında bir dönüm noktası oluşturmuştur. Karar verirken bazen fevri davranırız. Bazen ise düşünmemiz gerekir. Aslında hızlı ve ani karar vermek her zaman doğru olmaz. Bir konuda karar kılmadan, o işin öncesi ve sonrası arasındaki farkları düşünmek gerekir. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse; bir sınavda iki şık arasında kaldığınızda o iki cevap üzerinden işlem yapmadan, herhangi birini işaretlemeniz size eksi puana mâl olabilir.İnsan hayatında da, okul tercihi, ilişki tercihi, arkadaşlık ve iş tercihi de son derece önemlidir. Bildiğiniz üzere, son 1-2 sene içerisinde sosyal medya platformları artış gösterdi. İnsanlar farklı uygulamalar altında toplanıp, arkadaş veya eş buluyor. Geçimini o uygulamadan sağlayanlar da var. İşte bu noktada, bahsettiğim gibi iş, arkadaş ve eş arayan kişilerin kritik karar vermesi gerekiyor. Genç kesim için konuşacak olursak, büyük bir çoğunluk maalesef yanlış kararlar vererek, kendilerini heba ediyor. Arkadan bıçaklayan bir arkadaş, duygularla oynayan bir eş ve çıkar iş ilişkisi içine girerek, hayatlarından ödün veriyorlar. Mesela bir video paylaşım platformundan bahsedelim. Uygulamaya girdiğinizde size ilgi alanınızı soruyor. Size hitap eden değil de oradaki belli başlı kategorilerden herhangi birini seçtiğinizde sirke giriş yapıyorsunuz.  Bu sirkte bin bir çeşit maymun türü bulunuyor. Her birinin ayrı şovu uygulama içinde videolar halinde paylaşılmış. Bunlar bu uygulamadan para da kazanabiliyor. Üstelik anlamsızca hareketler ve hiçbir şeyi ifade etmeyen söz öbekleri ile. Düşünebiliyor musunuz? Mahlûkatlar yürüyor, arkada ‘düştüm mahpus damlarına’ sözü geçen bir şarkı çalıyor ve bu video milyonlarca izleniyor. Nedir bu saçmalığın kaynağı? Bu videoların bu kadar etkileşim almasının sebebi nedir? Biraz duyar kasmak gibi olacak fakat yurt dışında çok değer gören projeler, ülkemizde ilgili kurumlar tarafından reddedilirken, bu saçma videoda ki insanlara oyunculuk teklifi geliyor! Bu resmen skandal! Yahu yürüyen bir insanda neyin cevherini görmüş olabilirsin? Bu kişilerin kararmış kararlarına ortak olarak, bizlere projeler dâhilinde saçma sapan videolar izletiyorlar. Aşılamaya çalıştıkları şeyin farkına varın. Bu tarz kişilerin kitlelerine güvenip ne olduğu belirsiz ürünlerin reklamlarına kanıp da projelere kurban gitmeyin. Takip ettiğiniz sirk üyelerini kullanıp, projelerini, sizlere üstü kapalı şekilde sunuyorlar. Bu projenin, kararmış kararları veren kişileri, hem o sirk üyeleri hem de o sirk üyelerini takip eden hayranları. 
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2021 - Perşembe
Yiğitefe Şahin

Kararmış kararlar

Her insanın, en az bir kere, verdiği bir karar, hayatında bir dönüm noktası oluşturmuştur. Karar verirken bazen fevri davranırız. Bazen ise düşünmemiz gerekir. Aslında hızlı ve ani karar vermek her zaman doğru olmaz. Bir konuda karar kılmadan, o işin öncesi ve sonrası arasındaki farkları düşünmek gerekir. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse; bir sınavda iki şık arasında kaldığınızda o iki cevap üzerinden işlem yapmadan, herhangi birini işaretlemeniz size eksi puana mâl olabilir.İnsan hayatında da, okul tercihi, ilişki tercihi, arkadaşlık ve iş tercihi de son derece önemlidir.

Bildiğiniz üzere, son 1-2 sene içerisinde sosyal medya platformları artış gösterdi. İnsanlar farklı uygulamalar altında toplanıp, arkadaş veya eş buluyor. Geçimini o uygulamadan sağlayanlar da var.

İşte bu noktada, bahsettiğim gibi iş, arkadaş ve eş arayan kişilerin kritik karar vermesi gerekiyor. Genç kesim için konuşacak olursak, büyük bir çoğunluk maalesef yanlış kararlar vererek, kendilerini heba ediyor. Arkadan bıçaklayan bir arkadaş, duygularla oynayan bir eş ve çıkar iş ilişkisi içine girerek, hayatlarından ödün veriyorlar.

Mesela bir video paylaşım platformundan bahsedelim. Uygulamaya girdiğinizde size ilgi alanınızı soruyor. Size hitap eden değil de oradaki belli başlı kategorilerden herhangi birini seçtiğinizde sirke giriş yapıyorsunuz.  Bu sirkte bin bir çeşit maymun türü bulunuyor. Her birinin ayrı şovu uygulama içinde videolar halinde paylaşılmış. Bunlar bu uygulamadan para da kazanabiliyor. Üstelik anlamsızca hareketler ve hiçbir şeyi ifade etmeyen söz öbekleri ile.

Düşünebiliyor musunuz? Mahlûkatlar yürüyor, arkada ‘düştüm mahpus damlarına’ sözü geçen bir şarkı çalıyor ve bu video milyonlarca izleniyor. Nedir bu saçmalığın kaynağı? Bu videoların bu kadar etkileşim almasının sebebi nedir?

Biraz duyar kasmak gibi olacak fakat yurt dışında çok değer gören projeler, ülkemizde ilgili kurumlar tarafından reddedilirken, bu saçma videoda ki insanlara oyunculuk teklifi geliyor! Bu resmen skandal! Yahu yürüyen bir insanda neyin cevherini görmüş olabilirsin? Bu kişilerin kararmış kararlarına ortak olarak, bizlere projeler dâhilinde saçma sapan videolar izletiyorlar. Aşılamaya çalıştıkları şeyin farkına varın. Bu tarz kişilerin kitlelerine güvenip ne olduğu belirsiz ürünlerin reklamlarına kanıp da projelere kurban gitmeyin. Takip ettiğiniz sirk üyelerini kullanıp, projelerini, sizlere üstü kapalı şekilde sunuyorlar. Bu projenin, kararmış kararları veren kişileri, hem o sirk üyeleri hem de o sirk üyelerini takip eden hayranları. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.