Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

İyiyi yücelt, kötüyü öldür

“Bizim milletimizde şöyle bir şey var” diye gireceğim söze fakat amacım iğnelemek değil baştan belirtmek isterim. Toplumun büyük bir kısmında şu var; bir şey seviyorlarsa, el üstünden hiç bırakmıyorlar. Bir şeyi sevmiyorlarsa, batırdıkça batırıyorlar. Ortası yok mu bu işin diye soruyorum kendime. Yok sanırım. Örnekle anlatacağım. Yahu “Squid Game” diye bir dizi çıkmış. Öve, öve bitiremediler. Diziyi izledin mi diye soracak olursanız, izlemedim. Zaten çok dizi izleyen birisi değilimdir. Bir ortama giriyorum, okul olsun, kafe olsun. Nasıl bir pohpohlama sevdası varsa, “gelmiş geçmiş en iyi dizi, dizi şöyle güzel, dizi böyle güzel, izlemeyen çok şey kaybeder” falan filan. İzlemedim. Ne kaybettim? Bir yerim mi ağrıdı? Bir şey mi eksildi? Yo, hiçte bir şey kaybetmedim. Dünyaya çok basit bir pencereden bakıyorlar. Çok yüzeysel, düz düşünüyorlar. Sosyal medyaya giriyorum ne var ne yok diye, adım başı “Squid Game” kesitleri. Yeter be! Başka dizi mi yok da bu kadar abartasınız geldi? Abartılacak başka dizi mi yok? Diziyi kesitlerden ibaret bildiğim için çok kurcalamayacağım. Benim değinmek istediğim nokta dizinin içeriği vesaire değil. Bizdeki abartma sevdası. Bu zamana kadar bu diziye sadece güzel diyene rast gelmedim. Soruyorum; “neyini seviyorsun?” diye. Bana dediği şeyler, “ya muhteşem bir şey, izlemeye doyamadım, 1 milyon bölüm olsa sıkılmadan izlerim” ee affedersiniz de yuh yani. O neymiş öyle de 1 milyon bölüm izliyorsun? Bu tarz insanların saplantılı olduğunu düşünüyorum. Diziyi izlemek için izlemiyorlar da, övmek için izliyorlar resmen. Sizleri tenzih ediyorum, eğer izliyorsanız… Yazının hedefi, ipin ucunu kaçıranlar… Hedef dedim de, kimse ile bir düşmanlığım vesaire yok. Sadece hangi kitleye istinaden yazdığı belirtmek için yazdım. Tabii bu abartma işini sadece bu dizi ile sınırlandırmıyorum. Bir şeyi sadece severken değil, gömerken de abartıyor bizim insanımız. Bu kötü bir durum... Herkes için konuşmuyorum ama büyük çoğunluk böyle. Bir insan, toplum içerisinde istemeden bir yanlışlık yapsa, onu insan içine çıkamayacağı kadar utandırıp, rezil etmenin bir anlamı yok. Fakat bunu insanlara anlatamazsınız. Batanı daha çok batırırlar. Övgü alanı daha fazla yüceltirler. Bir şeyi seviyorlarsa, karşısındakine saygı duymaz laf bile söyletmez, bir şeyi sevmiyorlarsa, karşısındaki haksız bile olsa savunmazlar. Böyle de enteresan bir durum. Bu konuyu kaleme almadan önce biraz irdeledim ve cidden toplumun çok büyük bir kısmında bu problem var. Tabii bunu kendilerine söylesek reddedecekler. Sonuçta suda debeleneni, kurtarmak yerine dibe çekerler.  
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2021 - Çarşamba
Yiğitefe Şahin

İyiyi yücelt, kötüyü öldür

“Bizim milletimizde şöyle bir şey var” diye gireceğim söze fakat amacım iğnelemek değil baştan belirtmek isterim. Toplumun büyük bir kısmında şu var; bir şey seviyorlarsa, el üstünden hiç bırakmıyorlar. Bir şeyi sevmiyorlarsa, batırdıkça batırıyorlar. Ortası yok mu bu işin diye soruyorum kendime. Yok sanırım. Örnekle anlatacağım.

Yahu “Squid Game” diye bir dizi çıkmış. Öve, öve bitiremediler. Diziyi izledin mi diye soracak olursanız, izlemedim. Zaten çok dizi izleyen birisi değilimdir. Bir ortama giriyorum, okul olsun, kafe olsun. Nasıl bir pohpohlama sevdası varsa, “gelmiş geçmiş en iyi dizi, dizi şöyle güzel, dizi böyle güzel, izlemeyen çok şey kaybeder” falan filan. İzlemedim. Ne kaybettim? Bir yerim mi ağrıdı? Bir şey mi eksildi? Yo, hiçte bir şey kaybetmedim.

Dünyaya çok basit bir pencereden bakıyorlar. Çok yüzeysel, düz düşünüyorlar. Sosyal medyaya giriyorum ne var ne yok diye, adım başı “Squid Game” kesitleri. Yeter be! Başka dizi mi yok da bu kadar abartasınız geldi? Abartılacak başka dizi mi yok?

Diziyi kesitlerden ibaret bildiğim için çok kurcalamayacağım. Benim değinmek istediğim nokta dizinin içeriği vesaire değil. Bizdeki abartma sevdası. Bu zamana kadar bu diziye sadece güzel diyene rast gelmedim. Soruyorum; “neyini seviyorsun?” diye. Bana dediği şeyler, “ya muhteşem bir şey, izlemeye doyamadım, 1 milyon bölüm olsa sıkılmadan izlerim” ee affedersiniz de yuh yani. O neymiş öyle de 1 milyon bölüm izliyorsun? Bu tarz insanların saplantılı olduğunu düşünüyorum. Diziyi izlemek için izlemiyorlar da, övmek için izliyorlar resmen. Sizleri tenzih ediyorum, eğer izliyorsanız…

Yazının hedefi, ipin ucunu kaçıranlar… Hedef dedim de, kimse ile bir düşmanlığım vesaire yok. Sadece hangi kitleye istinaden yazdığı belirtmek için yazdım.

Tabii bu abartma işini sadece bu dizi ile sınırlandırmıyorum. Bir şeyi sadece severken değil, gömerken de abartıyor bizim insanımız. Bu kötü bir durum... Herkes için konuşmuyorum ama büyük çoğunluk böyle. Bir insan, toplum içerisinde istemeden bir yanlışlık yapsa, onu insan içine çıkamayacağı kadar utandırıp, rezil etmenin bir anlamı yok. Fakat bunu insanlara anlatamazsınız. Batanı daha çok batırırlar. Övgü alanı daha fazla yüceltirler. Bir şeyi seviyorlarsa, karşısındakine saygı duymaz laf bile söyletmez, bir şeyi sevmiyorlarsa, karşısındaki haksız bile olsa savunmazlar. Böyle de enteresan bir durum. Bu konuyu kaleme almadan önce biraz irdeledim ve cidden toplumun çok büyük bir kısmında bu problem var. Tabii bunu kendilerine söylesek reddedecekler. Sonuçta suda debeleneni, kurtarmak yerine dibe çekerler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.