Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Balonlar patladı

Evet, daha önce ‘sosyal mecra balonları’ ve ‘şeytan üçgeni’ adında iki farklı köşem vardı. Tabii zaman içerisinde bu balonlara yenileri de eklendi. Barizdir ki çok şişen balon patlar. Öyle de oldu. Mario Balotelliiiiii denildi. Fakat gördüğümüz üzere, 4. maçlar sonunda Adana Demirspor, 2 gol ve 2 beraberlik ile 17. sırada. Bu sene şampiyonluk çabalarına değil de, kümede kalma çabalarına girecek gibi. Ayrıca Cristiano Ronaldo’nun da yeni takımı belli oldu. İngiltere liginin, Manchester United takımında forma giyiyor. Sosyal medyada bu olay inanılmaz abartıldı. Arkadaşlarımla da bu konuyu biraz tartıştık. Kendileri bana o takımın hem ligde, hem de şampiyonlar liginde şampiyon olacağını söyledi. Ben de ‘şampiyonlar liginde şampiyonluğu bırak, ligde bile şampiyonlukları zor’ dedim. Gruptan çıkabileceklerini düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse; kimse alınmasın, gücenmesin ama Manchester United’in bulunduğu gruptaki takımlar o kadarda dişli rakipler değil. United’a dişini geçirebilecek rakipler değil yani. Gruptan çıkmaları sürpriz olmaz. Fakat ilk maçta 2-1 olan bir skorla maçı kaybettiler. Abartıldığı kadar ilerleyeceğini pek düşünmüyorum. Aynı şeyler sosyal medya için de geçerli. Belli başlı ünlülerin, çok geçmeden kapanacak olan okulların da başlaması ile beraber, izlenmelerinin azaldığı görülüyor. Tabii bu da bazılarını kızdırmış olacak ki, gündeme gelmek için bu sefer bazı şeylerden ödün vermeye başlamışlar. Hepsi değil. Bazıları… O bazıları kendi ülkesinin takımını şampiyonlar liginde kaybetti diye aşağılayıp dalga geçebiliyor. Kendisini milyonlar tanımasa da çoğu kişi biliyor. Kendi tuttuğu takım değil de, başka bir takım şampiyonlar liginde mücadele ettiği için kuyruk acıları çeken kişiler, kendilerince, çözümü kaybeden Türk takımına hakaret etmekte ve rakip takımın golcülerine övgüler yağdırmakta buluyor. Bu açık bir karakter eksikliğidir, düşüncesizliktir. Türkiye’yi temsil etmesi bir kenara, ülke puanına da katkı sağlayacak sonuçta. Tabii bunu bilmeyen, bilse de umursamayan çocuk ruhlu insanlar, sosyal medyada kendi uydurdukları ‘8taş’ ifadesini Beşiktaş için kullanarak dalga geçiyorlar. Ülkede holiganlar olmasa gerçekten futbol daha zevkli olabilir. Ben böyle düşünüyorum en azından. Söylenenlere göre eskiden Fenerlisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı vesaire, hep aynı tribünden izlerlermiş maçları. Şimdi bırakın taraftarları, futbolcular bile deplasmanda rahat olamıyor. Köşe vuruşlarında atılan yabancı maddelerin haddi hesabı yok. Kime bu kin, kime bu nefret? Bu şişen taraftarların da artık patlaması gerekiyor. Bir gazla dolmuşlar ki patlamalarına ramak kaldı. Takımlar, futbolcular, ünlüler ve dahası… Hızla şişen ve fazla şişen balonlar beklenmedik bir anda ‘GÜM!’ diye patlıyor. Şuan da hâlihazırda bir balon şişmekte… Okul… Patlaması çok da uzak değil. Hızlı şişiyor ve patladığında çok büyük sorunların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ne zaman mı patlayacak? Meçhulünü koruyor.
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2021 - Pazartesi
Yiğitefe Şahin

Balonlar patladı

Evet, daha önce ‘sosyal mecra balonları’ ve ‘şeytan üçgeni’ adında iki farklı köşem vardı. Tabii zaman içerisinde bu balonlara yenileri de eklendi. Barizdir ki çok şişen balon patlar. Öyle de oldu. Mario Balotelliiiiii denildi. Fakat gördüğümüz üzere, 4. maçlar sonunda Adana Demirspor, 2 gol ve 2 beraberlik ile 17. sırada. Bu sene şampiyonluk çabalarına değil de, kümede kalma çabalarına girecek gibi.

Ayrıca Cristiano Ronaldo’nun da yeni takımı belli oldu. İngiltere liginin, Manchester United takımında forma giyiyor. Sosyal medyada bu olay inanılmaz abartıldı. Arkadaşlarımla da bu konuyu biraz tartıştık. Kendileri bana o takımın hem ligde, hem de şampiyonlar liginde şampiyon olacağını söyledi. Ben de ‘şampiyonlar liginde şampiyonluğu bırak, ligde bile şampiyonlukları zor’ dedim. Gruptan çıkabileceklerini düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse; kimse alınmasın, gücenmesin ama Manchester United’in bulunduğu gruptaki takımlar o kadarda dişli rakipler değil. United’a dişini geçirebilecek rakipler değil yani. Gruptan çıkmaları sürpriz olmaz. Fakat ilk maçta 2-1 olan bir skorla maçı kaybettiler. Abartıldığı kadar ilerleyeceğini pek düşünmüyorum.

Aynı şeyler sosyal medya için de geçerli. Belli başlı ünlülerin, çok geçmeden kapanacak olan okulların da başlaması ile beraber, izlenmelerinin azaldığı görülüyor. Tabii bu da bazılarını kızdırmış olacak ki, gündeme gelmek için bu sefer bazı şeylerden ödün vermeye başlamışlar. Hepsi değil. Bazıları… O bazıları kendi ülkesinin takımını şampiyonlar liginde kaybetti diye aşağılayıp dalga geçebiliyor. Kendisini milyonlar tanımasa da çoğu kişi biliyor. Kendi tuttuğu takım değil de, başka bir takım şampiyonlar liginde mücadele ettiği için kuyruk acıları çeken kişiler, kendilerince, çözümü kaybeden Türk takımına hakaret etmekte ve rakip takımın golcülerine övgüler yağdırmakta buluyor. Bu açık bir karakter eksikliğidir, düşüncesizliktir. Türkiye’yi temsil etmesi bir kenara, ülke puanına da katkı sağlayacak sonuçta. Tabii bunu bilmeyen, bilse de umursamayan çocuk ruhlu insanlar, sosyal medyada kendi uydurdukları ‘8taş’ ifadesini Beşiktaş için kullanarak dalga geçiyorlar.

Ülkede holiganlar olmasa gerçekten futbol daha zevkli olabilir. Ben böyle düşünüyorum en azından. Söylenenlere göre eskiden Fenerlisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı vesaire, hep aynı tribünden izlerlermiş maçları. Şimdi bırakın taraftarları, futbolcular bile deplasmanda rahat olamıyor. Köşe vuruşlarında atılan yabancı maddelerin haddi hesabı yok. Kime bu kin, kime bu nefret? Bu şişen taraftarların da artık patlaması gerekiyor. Bir gazla dolmuşlar ki patlamalarına ramak kaldı.

Takımlar, futbolcular, ünlüler ve dahası… Hızla şişen ve fazla şişen balonlar beklenmedik bir anda ‘GÜM!’ diye patlıyor. Şuan da hâlihazırda bir balon şişmekte… Okul… Patlaması çok da uzak değil. Hızlı şişiyor ve patladığında çok büyük sorunların ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ne zaman mı patlayacak? Meçhulünü koruyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.