Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

İlgisizlerin, algısızlığı

Çevresinden ilgi bekleyen bir şahıs ile diyaloğa girdiğinizde, ne yapar eder bir şekilde kendine bir yerden pay çıkartır. Bunun olası örneklerinden bir tanesi şu şekilde; aranızın pek de iyi olmadığı biriyle tartıştığınızda (bu kişi çevresinden yeteri kadar ilgi görmemiş bir kişi) özür dilemek istediğinizde olayı çok farklı yerlere çekerek, sanki siz ona yalvarıyormuşsunuz gibi başkalarına bunu anlatacaktır. Sizin büyüklük yaparak özür dilemenizden, o; sizin ona yalvararak kendinizi affettirmeye çalıştığınızı düşünecektir. İyi niyet ile dilenen özürlerden, sorulardan, şımarık şımarık cevaplar alırsınız. Normaldir. Karşınızdaki ilgisiz kalmış, algısız bir insandır. Ona sarf ettiğiniz her fazla kelimede, sizin ona tapındığınızı düşünecek ve bunu çevresindekilere alaycı bir tavır ile söyleyecektir. Bu hem tanıdık hem arkadaşlık hem de aşk ilişkilerinde olur. Sıradan tanıdık bir kişiyle yaşanabilecek olaydan bahsettim. Kız veya erkek arkadaşınızın; bir ilişki içerisindeyken ona herhangi bir sebebiyetiniz var iken çok vakit ayıramadığınız dönemlerde, altında başka bir sebep araması, o an ki meşguliyetinizden bağımsız şeyler düşünerek, sanki ondan kurtulmaya çalışıyormuşsunuz gibi hissedecektir. Bunların hepsi bizzat yaşadığım olaylar. Gerek tanıdık, gerek arkadaşlık, gerek aşk ilişkilerinde her türlüsüne tanık oldum. Arkadaşlık ilişkilerinde ise ilgisiz, algısız arkadaşınızı herhangi bir yere davet ettiğinizde, sanki tek onu davet etmişsiniz gibi saçma sapan hareketler yapar ve düşüncelere kapılır. Açık konuşmak gerekirse; gerek aşk, gerek iş, gerek arkadaş, gerek herhangi bir tanıdık ile geçen diyalogda, karşı tarafın böylesine algısız bir insan olması sinir bozucu olabiliyor. Herhangi bir art niyet veya özür dileğinden başka bir sebep barındırmadan o kişiyle girdiğiniz diyalog neticesi ile o kişi bambaşka yerlere çekerek kendi içinde sanki siz ona yalvarıyormuşsunuz da o sizi affetmiyormuş gibi davranıyor. Bu tarz olaylar başımdan geçtiğinde derin derin düşünüyorum. ‘Acaba bu insan niye böyle?’ diye. Sonra aklıma bu kişinin ilgisiz kalınca algısızlaşmış birisi olduğu geliyor. İyi niyet ile diyaloğa girdiğiniz algısız bir kişi, sizin arkanızdan; konuyu başka yerlere çeker, bin bir türlü takla ile istediği yere getirdiği konuyu, kendi çevresine anlatarak, sizi anlattıkları kişilerin karşısında rezil rüsva hale bile sokabilir. Ha, ben burada manipülasyon yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın. İyi niyetinizin suiistimal edilme ihtimalini sizlere anlatıyorum ki sonradan bu tip bir olayla karşılaşınca şaşırmayasınız. Aşk, iş, arkadaşlık ve tanıdık ilişkilerinize de son verin demiyorum. Ama bu tip bir insanla, farklı yere gelebilecek konular konuşmanızı tasvip etmem. Sonunda çok şaşıracağınız yerlerde bulabilirsiniz konuyu. Sizin iyi niyetinizi düşünmeden, çevresindekilere küçük düşürür sizi. Dediğim gibi kimseye herhangi bir ilişkisine son vermesini söylemiyorum. Sadece uyarı babında birkaç cümle kurabilirsiniz o kişilere karşı. Benden söylemesi.   
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2021 - Salı
Yiğitefe Şahin

İlgisizlerin, algısızlığı

Çevresinden ilgi bekleyen bir şahıs ile diyaloğa girdiğinizde, ne yapar eder bir şekilde kendine bir yerden pay çıkartır. Bunun olası örneklerinden bir tanesi şu şekilde; aranızın pek de iyi olmadığı biriyle tartıştığınızda (bu kişi çevresinden yeteri kadar ilgi görmemiş bir kişi) özür dilemek istediğinizde olayı çok farklı yerlere çekerek, sanki siz ona yalvarıyormuşsunuz gibi başkalarına bunu anlatacaktır. Sizin büyüklük yaparak özür dilemenizden, o; sizin ona yalvararak kendinizi affettirmeye çalıştığınızı düşünecektir. İyi niyet ile dilenen özürlerden, sorulardan, şımarık şımarık cevaplar alırsınız. Normaldir. Karşınızdaki ilgisiz kalmış, algısız bir insandır. Ona sarf ettiğiniz her fazla kelimede, sizin ona tapındığınızı düşünecek ve bunu çevresindekilere alaycı bir tavır ile söyleyecektir. Bu hem tanıdık hem arkadaşlık hem de aşk ilişkilerinde olur. Sıradan tanıdık bir kişiyle yaşanabilecek olaydan bahsettim.

Kız veya erkek arkadaşınızın; bir ilişki içerisindeyken ona herhangi bir sebebiyetiniz var iken çok vakit ayıramadığınız dönemlerde, altında başka bir sebep araması, o an ki meşguliyetinizden bağımsız şeyler düşünerek, sanki ondan kurtulmaya çalışıyormuşsunuz gibi hissedecektir. Bunların hepsi bizzat yaşadığım olaylar. Gerek tanıdık, gerek arkadaşlık, gerek aşk ilişkilerinde her türlüsüne tanık oldum.

Arkadaşlık ilişkilerinde ise ilgisiz, algısız arkadaşınızı herhangi bir yere davet ettiğinizde, sanki tek onu davet etmişsiniz gibi saçma sapan hareketler yapar ve düşüncelere kapılır. Açık konuşmak gerekirse; gerek aşk, gerek iş, gerek arkadaş, gerek herhangi bir tanıdık ile geçen diyalogda, karşı tarafın böylesine algısız bir insan olması sinir bozucu olabiliyor. Herhangi bir art niyet veya özür dileğinden başka bir sebep barındırmadan o kişiyle girdiğiniz diyalog neticesi ile o kişi bambaşka yerlere çekerek kendi içinde sanki siz ona yalvarıyormuşsunuz da o sizi affetmiyormuş gibi davranıyor.

Bu tarz olaylar başımdan geçtiğinde derin derin düşünüyorum. ‘Acaba bu insan niye böyle?’ diye. Sonra aklıma bu kişinin ilgisiz kalınca algısızlaşmış birisi olduğu geliyor.

İyi niyet ile diyaloğa girdiğiniz algısız bir kişi, sizin arkanızdan; konuyu başka yerlere çeker, bin bir türlü takla ile istediği yere getirdiği konuyu, kendi çevresine anlatarak, sizi anlattıkları kişilerin karşısında rezil rüsva hale bile sokabilir.

Ha, ben burada manipülasyon yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın. İyi niyetinizin suiistimal edilme ihtimalini sizlere anlatıyorum ki sonradan bu tip bir olayla karşılaşınca şaşırmayasınız. Aşk, iş, arkadaşlık ve tanıdık ilişkilerinize de son verin demiyorum. Ama bu tip bir insanla, farklı yere gelebilecek konular konuşmanızı tasvip etmem. Sonunda çok şaşıracağınız yerlerde bulabilirsiniz konuyu. Sizin iyi niyetinizi düşünmeden, çevresindekilere küçük düşürür sizi. Dediğim gibi kimseye herhangi bir ilişkisine son vermesini söylemiyorum. Sadece uyarı babında birkaç cümle kurabilirsiniz o kişilere karşı. Benden söylemesi. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.