Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Hayvanları koruyalım, otları biçelim(!)

Bir kişinin sevmediği yiyecek veya içecek olabilir. Ama bunu kendini diğer insanlardan ayıracak şekilde isimlendirmesi çok enteresan. Yok, ‘ben veganım, ben vejetaryenim’ bu tarz kişiselleştirme cümlelerinden nefret ediyorum. Bir dinin, bir ibadetine ‘cinayet’ ithamı yapmak, ahmaklıktır. Sen bir şeyi yemeyi sevmiyorsun diye diğer insanlar da onu sevmeyecek diye bir kaide yok. ‘Ben veganım, siz cinayet işliyorsunuz’ diyor fakat kendisi de bir canlı ile besleniyor. Bu trajikomik... Kendileri fütursuzca otları kesip, biçip, yerken bir şey yok. Ama başkalarının ‘kurban kesmek’ olan ibadetine dil uzatıyorlar. Bunu sırf diğer insanlardan farklı gözükmek için, apaçık şov için yapıyor ahmaklar. Kendilerinin sevmemesine bir şey diyemeyiz elbette. Fakat bu onların, diğer insanların ibadetine dil uzatacağı anlamına gelmez. İbadet bile olmasa istediği gibi kırmızı veya beyaz et tüketebilir. Siz yemiyorsunuz diye başkasına karışabileceğiniz anlamına mı geliyor? Kimden alıyorsunuz bu yetkiyi? Ne kadar ukala insanlarsınız siz? Bir fikir ayrılığında, karşı tarafın fikrini veya tercihini küçümsemek veya aşağılamak açık bir şekilde ahmaklıktır. Telefonumu elime alıp, internete girdiğim zaman her tarafta şunu görüyorum ‘Kurban cinayettir’ diyorlar bu nasıl bir cahilliktir? Bu bahsettim kişiler bu gazı kimden alıyor merak ediyorum açıkçası. Daha önce de birkaç yazımda fikir ayrılıkları olabilir diye bahsetmiştim. Oluyor, fakat bu insanlar, kendi fikirlerini her zaman diğer fikirlerden daha üstün görüyor. Kendilerini farklılaştırmak için bir sürü çaba içerisine giriyorlar, et yemem, ot yemem, but yemem, kot giymem falan filan. Yapmadıkları, sevmedikleri, beğenmedikleri herhangi bir şeye, uyduruktan bir isim koyarak onu özelleştiriyorlar. Bir konuda aynı şeyi tercih etmediklerinde, ‘ sen benim tercih ettiğimin düşmanı mısın?’ diyor.  Ya bu ne saçmalıktır arkadaş? Niçin kimse yerini bilmiyor? Herkes bir havalara girmiş. Herkeste bir ukalalık, herkeste bir kendini bilmezlik tavan yapmış durumda. Bu böyle giderse, saygı diye bir kavram olmayacak artık. İbadetini yapanlar cinayet işliyor, fakat ot biçenler bir fikir kabul ediliyor. Saçmalık, olacak şey değil! Kendilerini farklı göstermeye çalışıyorlar sırf şov uğruna, rezil oluyorlar ki ne yazık!
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2021 - Cumartesi
Yiğitefe Şahin

Hayvanları koruyalım, otları biçelim(!)

Bir kişinin sevmediği yiyecek veya içecek olabilir. Ama bunu kendini diğer insanlardan ayıracak şekilde isimlendirmesi çok enteresan. Yok, ‘ben veganım, ben vejetaryenim’ bu tarz kişiselleştirme cümlelerinden nefret ediyorum. Bir dinin, bir ibadetine ‘cinayet’ ithamı yapmak, ahmaklıktır. Sen bir şeyi yemeyi sevmiyorsun diye diğer insanlar da onu sevmeyecek diye bir kaide yok. ‘Ben veganım, siz cinayet işliyorsunuz’ diyor fakat kendisi de bir canlı ile besleniyor. Bu trajikomik... Kendileri fütursuzca otları kesip, biçip, yerken bir şey yok. Ama başkalarının ‘kurban kesmek’ olan ibadetine dil uzatıyorlar. Bunu sırf diğer insanlardan farklı gözükmek için, apaçık şov için yapıyor ahmaklar. Kendilerinin sevmemesine bir şey diyemeyiz elbette. Fakat bu onların, diğer insanların ibadetine dil uzatacağı anlamına gelmez. İbadet bile olmasa istediği gibi kırmızı veya beyaz et tüketebilir. Siz yemiyorsunuz diye başkasına karışabileceğiniz anlamına mı geliyor? Kimden alıyorsunuz bu yetkiyi? Ne kadar ukala insanlarsınız siz?

Bir fikir ayrılığında, karşı tarafın fikrini veya tercihini küçümsemek veya aşağılamak açık bir şekilde ahmaklıktır. Telefonumu elime alıp, internete girdiğim zaman her tarafta şunu görüyorum ‘Kurban cinayettir’ diyorlar bu nasıl bir cahilliktir? Bu bahsettim kişiler bu gazı kimden alıyor merak ediyorum açıkçası. Daha önce de birkaç yazımda fikir ayrılıkları olabilir diye bahsetmiştim. Oluyor, fakat bu insanlar, kendi fikirlerini her zaman diğer fikirlerden daha üstün görüyor.

Kendilerini farklılaştırmak için bir sürü çaba içerisine giriyorlar, et yemem, ot yemem, but yemem, kot giymem falan filan. Yapmadıkları, sevmedikleri, beğenmedikleri herhangi bir şeye, uyduruktan bir isim koyarak onu özelleştiriyorlar. Bir konuda aynı şeyi tercih etmediklerinde, ‘ sen benim tercih ettiğimin düşmanı mısın?’ diyor.  Ya bu ne saçmalıktır arkadaş? Niçin kimse yerini bilmiyor? Herkes bir havalara girmiş. Herkeste bir ukalalık, herkeste bir kendini bilmezlik tavan yapmış durumda. Bu böyle giderse, saygı diye bir kavram olmayacak artık.

İbadetini yapanlar cinayet işliyor, fakat ot biçenler bir fikir kabul ediliyor. Saçmalık, olacak şey değil! Kendilerini farklı göstermeye çalışıyorlar sırf şov uğruna, rezil oluyorlar ki ne yazık!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.