Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Gönül eğlendirenler

Bugün 20.YY. ile birlikte, hobi haline gelen bir alışkanlığı eleştireceğim. Görüyorum ki; sosyal medyada, okulda, kafede, çevremde, sağda, solda hemen her yerde gönül eğlendiren şahıslar mevcut. Yani gönül eğlendiren derken şunu demek istiyorum; sırf ‘benim ilişkim var’ demek için birlikte oluyorlar. Bunun neticesinde çorap değiştirir gibi ilişki değiştiriyorlar. Geçen gün bir konuşmaya denk geldim. İki kişiden biri, diğerine; ‘ben sıkılınca ayrılıyorum’ dedi. Diğeri ise nedenini sorduğunda ona aynen şu sözleri söyledi; ‘sen biriyle ilişki kurduğunda, gelecek mi planlıyorsun?’. Şimdi bu noktada çoğu kişi fikir ayrılığına düşebilir. Bunu destekleyen de olur, desteklemeyen de olur. Ben kendi adıma konuşayım. Bu tarz insanlar bana çok itici gelir. Biriyle bir ilişki hayali kuruluyorsa neden gelecek planlanmasın ki? ‘Nasıl olsa ayrılırım’ diyerek bir ilişkiye mi başlanır? Özellikle 20 yaş altında görüyorum bu olayı. Haftada bir başka biriyle ilişki kuran, sırf arkadaşlarına gösteriş yapmak için biriyle ilişkiye başlayan çok fazla arttı toplumda. Bu olayda iki tarafın da destekçileri olacaktır. Çapkınlık başkadır. Bir ilişkin olmaz, karşı cins ile samimi olursun. Ama bir ilişkin varken sebebi yokken ben sıkıldım diyorsa bir taraf, o zaman o tarafta bir sıkıntı vardır. Şunu da kabul edebilirim; belirli bir saygı ve mesafe çerçevesinde gönül eğlendirirsin. Ama her ilişki kurduğun kişi ile yakınlaşmanın, mantığı nedir? Empati, aşk ve saygı duygusundan yoksun kitleler, her hafta başı yeni ilişkisi ile sosyal medyada hikâyeler, gönderiler atıyor. Şu da olur, tahammülsüz bir insan ufak hatalarda kolayca celallenebilir. Tartışma her konudan oluşabilir zaten. Buna bir lafım yok. Fakat her kavga ilişkiyi sonlandırmaya getiriliyorsa o zaman o ilişkiden de bir gelecek olamaz. Bu tarz konuları pek kaleme almak istemiyorum. Ama cidden belirttiğim kitleler işin cıvığını çıkarttı. Bir haftalık ilişkinin bittiğini düşünelim. Ama biten ilişkinin iki mensubu da çevresinden etkilenerek, ayrılık duygusunu yaşıyor olsun. A tarafı hemen yeni bir ilişki kurmuş, eskisini zaten tanıyamamış ki unutsun. B tarafı da sanırsın 1 asırlık sevdası son bulmuş gibi ağlıyor sızlıyor. Hani yıllarca birlikte olduktan sonra gözyaşı dökersin olabilir, belli bir geçmiş var sonuçta. Yahu 1 hafta da ne kadar tanıdın, ne yaptınız da ağnalıyorsun?! Birde ayrıldıktan sonra, karşı tarafa hakaretler yağdıran var. Ya, iki taraf arasında anlaşmazlık olur, birine duyurmadan ilişkini sonlandırırsın, bu gayet yerinde, medeni bir ayrılık. Ama yook! Bu yeni nesil bunu yapamıyor. Sanırsın bir tarafta Hitler, bir tarafta Stalin. Birbirlerine ağıza alınmayacak kelimeler söylüyorlar. Sebebi nedir? Basit bir anlaşmazlık veya gönül eğlendiren bir mahluk… Allah akıl fikir ihsan eylesin.  
Ekleme Tarihi: 19 Ağustos 2021 - Perşembe
Yiğitefe Şahin

Gönül eğlendirenler

Bugün 20.YY. ile birlikte, hobi haline gelen bir alışkanlığı eleştireceğim. Görüyorum ki; sosyal medyada, okulda, kafede, çevremde, sağda, solda hemen her yerde gönül eğlendiren şahıslar mevcut. Yani gönül eğlendiren derken şunu demek istiyorum; sırf ‘benim ilişkim var’ demek için birlikte oluyorlar. Bunun neticesinde çorap değiştirir gibi ilişki değiştiriyorlar. Geçen gün bir konuşmaya denk geldim. İki kişiden biri, diğerine; ‘ben sıkılınca ayrılıyorum’ dedi. Diğeri ise nedenini sorduğunda ona aynen şu sözleri söyledi; ‘sen biriyle ilişki kurduğunda, gelecek mi planlıyorsun?’. Şimdi bu noktada çoğu kişi fikir ayrılığına düşebilir. Bunu destekleyen de olur, desteklemeyen de olur. Ben kendi adıma konuşayım. Bu tarz insanlar bana çok itici gelir. Biriyle bir ilişki hayali kuruluyorsa neden gelecek planlanmasın ki? ‘Nasıl olsa ayrılırım’ diyerek bir ilişkiye mi başlanır? Özellikle 20 yaş altında görüyorum bu olayı.

Haftada bir başka biriyle ilişki kuran, sırf arkadaşlarına gösteriş yapmak için biriyle ilişkiye başlayan çok fazla arttı toplumda. Bu olayda iki tarafın da destekçileri olacaktır. Çapkınlık başkadır. Bir ilişkin olmaz, karşı cins ile samimi olursun. Ama bir ilişkin varken sebebi yokken ben sıkıldım diyorsa bir taraf, o zaman o tarafta bir sıkıntı vardır.

Şunu da kabul edebilirim; belirli bir saygı ve mesafe çerçevesinde gönül eğlendirirsin. Ama her ilişki kurduğun kişi ile yakınlaşmanın, mantığı nedir? Empati, aşk ve saygı duygusundan yoksun kitleler, her hafta başı yeni ilişkisi ile sosyal medyada hikâyeler, gönderiler atıyor. Şu da olur, tahammülsüz bir insan ufak hatalarda kolayca celallenebilir. Tartışma her konudan oluşabilir zaten. Buna bir lafım yok. Fakat her kavga ilişkiyi sonlandırmaya getiriliyorsa o zaman o ilişkiden de bir gelecek olamaz. Bu tarz konuları pek kaleme almak istemiyorum. Ama cidden belirttiğim kitleler işin cıvığını çıkarttı.

Bir haftalık ilişkinin bittiğini düşünelim. Ama biten ilişkinin iki mensubu da çevresinden etkilenerek, ayrılık duygusunu yaşıyor olsun. A tarafı hemen yeni bir ilişki kurmuş, eskisini zaten tanıyamamış ki unutsun. B tarafı da sanırsın 1 asırlık sevdası son bulmuş gibi ağlıyor sızlıyor. Hani yıllarca birlikte olduktan sonra gözyaşı dökersin olabilir, belli bir geçmiş var sonuçta. Yahu 1 hafta da ne kadar tanıdın, ne yaptınız da ağnalıyorsun?! Birde ayrıldıktan sonra, karşı tarafa hakaretler yağdıran var. Ya, iki taraf arasında anlaşmazlık olur, birine duyurmadan ilişkini sonlandırırsın, bu gayet yerinde, medeni bir ayrılık. Ama yook! Bu yeni nesil bunu yapamıyor. Sanırsın bir tarafta Hitler, bir tarafta Stalin. Birbirlerine ağıza alınmayacak kelimeler söylüyorlar. Sebebi nedir? Basit bir anlaşmazlık veya gönül eğlendiren bir mahluk… Allah akıl fikir ihsan eylesin.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.