Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Gençlere ses, gençlerin sesi olacağız

Bu yazımda; çalışmalarına dün itibariyle başladığım gençlik dergisinden biraz bahsedeceğim. Dergide sadece 18 yaş ve altı kişiler olacağı için diğer dergilerden çok daha farklı bir dergi olacak. Her yaşa, her kitleye hitap edecek bir dergi olmasını istediğim için bir sürü farklı konuları ele alacağız. İçerisinde tarihi bilirkişilerin biyografisi, tarihi eserlerin tarihçesi, eleştirisel yazılar, kendi çektiğimiz panoramik fotoğraflar ve kendi çizdiğimiz resimler, spor yazıları, mizahi yazılar, düşünce yazıları gibi daha birçok içerik ile birkaç ay sonra dergiyi sizlere sunacağız. Dergide gençler görev alacağından, yetişkinlerden ziyade genç kesime hitap eden, her şeyi dozunda olan bir dergi olacak. Ayrıca dergimizde geleneksel, kültürel, tiyatro senaryosu da barındırmayı hedefliyoruz. Kendi alanlarında başarılı arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince güzel bir dergi önünüze sunarak, sizleri memnun edebileceğimizi düşünüyoruz. Tarih, popüler kültür, mizah, fotoğraf, kültür, film ve kitap tanıtımı, resim, eleştiri, düşünce yazıları gibi onlarca kategori barındırmayı hedefliyoruz. İlk sayımızın ardından diğer sayılarımıza da hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz. Bu dergiyle birlikte; kitap, gazete, dergi okumayı azaltan z kuşağına okumayı yeniden sevdirmeyi istiyoruz. Hedeflerimizde sonuna kadar kararlılık gösterip, elimizden geldiği kadar güzel bir dergiyi satışa sunacağız. Yaklaşık 1 ay kadar önce Erhan hocam ile konuşurken bu fikri bana sundu. Ben de dergiye önderlik ederek, konularında başarılı arkadaşlarımla sağlam bir kadro oluşturdum. Derginin en büyük hedefi, gençlerin okuma alışkanlığının artması ve okumayı sevmesi… Gelişen teknolojiyle birlikte iyice kültür ve sanattan uzaklaşan, kitap, dergi ve gazete okumaktan nefret eden genç kesime ve çocuklara kendi istekleriyle alıp okuyacakları bir dergi geliştirebilmek bizim için gurur verici olur. Açıkçası ben de kitap okumayı sevmem fakat en azından gazete haberlerine göz atarım. Ben de bir genç olduğum için diğer gençlerin de nelerden hoşlanabileceğini ve birçoğunun okumayı sevmediğini de biliyorum. Erkek/kız, Genç/çocuk demeden herkese hitap edecek konuları içinde bulunduracak. Gerek bir film, gerek bir sanatçı, gerek Youtuber, gerek bilgisayar oyunları, gerekse oyun konsolları… Z kuşağını, biraz da olsa internetten, dijital ve sanal alemden uzaklaştırmak, onları okumaya, yazı yazmaya ve bu gibi şeylere atılmaya teşvik etmek için bu dergiyi çıkarıyoruz diyebiliriz. Hedeflerimiz yüksek, sırtımız doğru, başımız dik, inşallah güzel iş çıkaracağız!
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2021 - Pazartesi
Yiğitefe Şahin

Gençlere ses, gençlerin sesi olacağız

Bu yazımda; çalışmalarına dün itibariyle başladığım gençlik dergisinden biraz bahsedeceğim. Dergide sadece 18 yaş ve altı kişiler olacağı için diğer dergilerden çok daha farklı bir dergi olacak. Her yaşa, her kitleye hitap edecek bir dergi olmasını istediğim için bir sürü farklı konuları ele alacağız. İçerisinde tarihi bilirkişilerin biyografisi, tarihi eserlerin tarihçesi, eleştirisel yazılar, kendi çektiğimiz panoramik fotoğraflar ve kendi çizdiğimiz resimler, spor yazıları, mizahi yazılar, düşünce yazıları gibi daha birçok içerik ile birkaç ay sonra dergiyi sizlere sunacağız. Dergide gençler görev alacağından, yetişkinlerden ziyade genç kesime hitap eden, her şeyi dozunda olan bir dergi olacak. Ayrıca dergimizde geleneksel, kültürel, tiyatro senaryosu da barındırmayı hedefliyoruz. Kendi alanlarında başarılı arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince güzel bir dergi önünüze sunarak, sizleri memnun edebileceğimizi düşünüyoruz.

Tarih, popüler kültür, mizah, fotoğraf, kültür, film ve kitap tanıtımı, resim, eleştiri, düşünce yazıları gibi onlarca kategori barındırmayı hedefliyoruz. İlk sayımızın ardından diğer sayılarımıza da hız kesmeden devam etmeyi planlıyoruz.

Bu dergiyle birlikte; kitap, gazete, dergi okumayı azaltan z kuşağına okumayı yeniden sevdirmeyi istiyoruz. Hedeflerimizde sonuna kadar kararlılık gösterip, elimizden geldiği kadar güzel bir dergiyi satışa sunacağız.

Yaklaşık 1 ay kadar önce Erhan hocam ile konuşurken bu fikri bana sundu. Ben de dergiye önderlik ederek, konularında başarılı arkadaşlarımla sağlam bir kadro oluşturdum. Derginin en büyük hedefi, gençlerin okuma alışkanlığının artması ve okumayı sevmesi… Gelişen teknolojiyle birlikte iyice kültür ve sanattan uzaklaşan, kitap, dergi ve gazete okumaktan nefret eden genç kesime ve çocuklara kendi istekleriyle alıp okuyacakları bir dergi geliştirebilmek bizim için gurur verici olur.

Açıkçası ben de kitap okumayı sevmem fakat en azından gazete haberlerine göz atarım. Ben de bir genç olduğum için diğer gençlerin de nelerden hoşlanabileceğini ve birçoğunun okumayı sevmediğini de biliyorum. Erkek/kız, Genç/çocuk demeden herkese hitap edecek konuları içinde bulunduracak. Gerek bir film, gerek bir sanatçı, gerek Youtuber, gerek bilgisayar oyunları, gerekse oyun konsolları…

Z kuşağını, biraz da olsa internetten, dijital ve sanal alemden uzaklaştırmak, onları okumaya, yazı yazmaya ve bu gibi şeylere atılmaya teşvik etmek için bu dergiyi çıkarıyoruz diyebiliriz. Hedeflerimiz yüksek, sırtımız doğru, başımız dik, inşallah güzel iş çıkaracağız!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.