Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Cahiliye dönemi

Bildiğiniz gibi Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemde; küfür, alkol, zina, hırsızlık, yoksulları hor görme hat safhadaydı. Bütün bu insanlarla mücadele edip bir şekilde bu insanları asgari seviyeye indirmeyi başarmıştı. Gelin görün ki 2000’li yıllardan sonra bu insanlarda inanılmaz bir artış oldu. Fütursuzca küfür eden, hunharca alkol tüketen zina yapan kişiler bu yaptıklarına medeniyet diyor. Çok trajikomik değil mi? Medeniyete bakın; ‘özgür bir bireyim küfür ederim, yaşımın önemi olmadan alkol tüketirim zina işlerim’ bu mudur özgürlükten kasıt? Daha çok başıboş zağar… Sosyal medyaya giriyorum, gördüğüm şey beni hayrete düşürüyor. 12-17 yaş arasındaki kişilerin sanki kanunlar, yasalar veya bir aileleri yokmuş gibi davranması çok sinir bozucu. Aslında burada benim değinmek istediğim nokta bütün bunlara, özgürlük, seküler, medenilik kılıfını uydurmaları. Sadakatin, tutkunun, alçakgönüllülüğün, inisiyatifin ve daha birçok duygunun körelmeye yüz tuttuğu bir çağdayız. O dönemde olduğu gibi, bu dönemde de, bu kişilere karşı gelene veya gelenlere baskı dur durak bilmeden devam ediyor. Savundukları şeyin farkında bile değiller. Bir ilişki içerisindeyken, birlikteliğini bitirmeden başka kişilere yönelip sonra da ben özgürüm diyen ahmak mahlûklar aynı zamanda ilişkisi varken, başka ilişkisi olan karşı cinslere de göz/dil uzatıyor. Bu olaya dur diyen yok! Kimse önüne geçmeye çalışmıyor. Onların; ‘bu medeniyet, özgürlük, çağdaşlık’ demelerine kanıyorlar. Bu bir savunma değil. Özgürlük de değil. Biz özgürüz diyerek sağda solda hoyratlık yapan ahmaklar, adını verdikleri popüler kültürün kölesi olmuşlar. Tüküreyim öyle özgürlüğe! Bunu sırf çevresindekilere şov yapmak için yapanlar da çok. Kültürden bihaber, medeniyetten yoksun, çağdaşlık ve özgürlük hakkında bir fikri bile olmayan kişi, arkadaşlarına artistlik/şov yapmak için daha gelişim dönemlerinde, bin bir çeşit zararı olan sigara ve alkolü tüketiyorlar. Bahsettiğim kişilerle, bu bahsettiklerimin dışındaki kişileri insan adı altında toplamayı yadırgıyorum. İki sınıfa ayırıyorum kendi zihnimde; ucubeler ve insanlar olarak. Medeniyetle uzaktan yakından alakaları olmadığı gibi, cehaletle de iç içeler. Yazacak çok cümle, satır, kitap var bunların hakkında, çok ağır sözler barındıran… Bu ucubelerden herhangi birisi bu yazıyı okursa; bence kendisine söylediğimi bile anlamayacak kadar ahmaktır. Ha, anlıyorsa da yapacağı tek şey popüler kültür uydurmalarından olan; ‘ağla, kudur’ gibi ipe sapa gelmez sözcüklerden bir cümle kurmayı denemek. Bahsettiklerimle bir tartışmaya girmeyi denerseniz muhtemelen kaybedersiniz. Çünkü sizi kendi bulunduğu cehalet dolu ortama çekmeye çalışarak, sizin de saçmalamanıza neden olacaktır. Neticesinde birbiriyle alakası olmayan kelimeler kullanarak, aklınızı karıştıracak. Hayrete düşeceksiniz cehaleti karşısında. Dünya üzerinde bu denli şuursuz insanlar da varmış diyeceksiniz. Birileri, bu ucubelere dur demezse sayıları artacak ve medeniyeti köreltecekler!
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba
Yiğitefe Şahin

Cahiliye dönemi

Bildiğiniz gibi Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemde; küfür, alkol, zina, hırsızlık, yoksulları hor görme hat safhadaydı. Bütün bu insanlarla mücadele edip bir şekilde bu insanları asgari seviyeye indirmeyi başarmıştı.

Gelin görün ki 2000’li yıllardan sonra bu insanlarda inanılmaz bir artış oldu. Fütursuzca küfür eden, hunharca alkol tüketen zina yapan kişiler bu yaptıklarına medeniyet diyor. Çok trajikomik değil mi? Medeniyete bakın; ‘özgür bir bireyim küfür ederim, yaşımın önemi olmadan alkol tüketirim zina işlerim’ bu mudur özgürlükten kasıt? Daha çok başıboş zağar…

Sosyal medyaya giriyorum, gördüğüm şey beni hayrete düşürüyor. 12-17 yaş arasındaki kişilerin sanki kanunlar, yasalar veya bir aileleri yokmuş gibi davranması çok sinir bozucu. Aslında burada benim değinmek istediğim nokta bütün bunlara, özgürlük, seküler, medenilik kılıfını uydurmaları. Sadakatin, tutkunun, alçakgönüllülüğün, inisiyatifin ve daha birçok duygunun körelmeye yüz tuttuğu bir çağdayız.

O dönemde olduğu gibi, bu dönemde de, bu kişilere karşı gelene veya gelenlere baskı dur durak bilmeden devam ediyor. Savundukları şeyin farkında bile değiller. Bir ilişki içerisindeyken, birlikteliğini bitirmeden başka kişilere yönelip sonra da ben özgürüm diyen ahmak mahlûklar aynı zamanda ilişkisi varken, başka ilişkisi olan karşı cinslere de göz/dil uzatıyor. Bu olaya dur diyen yok! Kimse önüne geçmeye çalışmıyor. Onların; ‘bu medeniyet, özgürlük, çağdaşlık’ demelerine kanıyorlar. Bu bir savunma değil. Özgürlük de değil. Biz özgürüz diyerek sağda solda hoyratlık yapan ahmaklar, adını verdikleri popüler kültürün kölesi olmuşlar. Tüküreyim öyle özgürlüğe!

Bunu sırf çevresindekilere şov yapmak için yapanlar da çok. Kültürden bihaber, medeniyetten yoksun, çağdaşlık ve özgürlük hakkında bir fikri bile olmayan kişi, arkadaşlarına artistlik/şov yapmak için daha gelişim dönemlerinde, bin bir çeşit zararı olan sigara ve alkolü tüketiyorlar. Bahsettiğim kişilerle, bu bahsettiklerimin dışındaki kişileri insan adı altında toplamayı yadırgıyorum. İki sınıfa ayırıyorum kendi zihnimde; ucubeler ve insanlar olarak. Medeniyetle uzaktan yakından alakaları olmadığı gibi, cehaletle de iç içeler. Yazacak çok cümle, satır, kitap var bunların hakkında, çok ağır sözler barındıran…

Bu ucubelerden herhangi birisi bu yazıyı okursa; bence kendisine söylediğimi bile anlamayacak kadar ahmaktır. Ha, anlıyorsa da yapacağı tek şey popüler kültür uydurmalarından olan; ‘ağla, kudur’ gibi ipe sapa gelmez sözcüklerden bir cümle kurmayı denemek. Bahsettiklerimle bir tartışmaya girmeyi denerseniz muhtemelen kaybedersiniz. Çünkü sizi kendi bulunduğu cehalet dolu ortama çekmeye çalışarak, sizin de saçmalamanıza neden olacaktır. Neticesinde birbiriyle alakası olmayan kelimeler kullanarak, aklınızı karıştıracak. Hayrete düşeceksiniz cehaleti karşısında. Dünya üzerinde bu denli şuursuz insanlar da varmış diyeceksiniz. Birileri, bu ucubelere dur demezse sayıları artacak ve medeniyeti köreltecekler!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.