Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Bitmek bilmeyen iç savaş

Bazen insanları anlamak zor olabiliyor. Fikirler uyuşmayabiliyor. İnsanlık halidir ki, insanlar öfkelenebiliyor. Fakat insanlar bunları bir savaş sebebi olarak görmeye başladı. Hayır o savaş, bu savaş değil. Ülkede insanlar kendini farklı gruplara ayırmış durumda. Bunlara örnek verecek olursak diyebiliriz ki, sağcı, solcu; Fenerbahçeli, Galatasaraylı; A’cı, B’ci hatta erkek ve kadın. Gerek yüz yüze gerek sosyal medyada görüyoruz bu durumu. Telefonu elime alıp sosyal medyaya giriyorum. Örnek vereyim bir takımın veya bir siyasi partinin bir açıklaması paylaşılmış. Hemen rakip grup ona aşağılayıcı cümleler kurmuş, hakaret etmiş belki küfür etmiş. Düşünün iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sanki bir diğeri başka bir ülkeye mensup bir düşmanmış gibi cümleler kuruyor. Birbirleri arasında ayrımcılık yapan aynı ülkenin vatandaşları birbirlerine kin güderek her fırsatta ağır cümleler kuruyor. Bu olay gerçekten sinirimi bozmaya başladı ki bu öfkemin sebebini sizlerle de paylaşmak istedim. Kendi tuttuğum takımı, desteklediğim tarafı bir yerde beyan ettikten sonra diyorum ki; acaba söyleyerek iyi mi ettim? Bir insanı tuttuğu takımdan, tuttuğu partiden hatta ve hatta cinsiyetinden ötürü onu diğer insanlardan ayırmak rezilliktir. Özellikle son 5-6 yılda yoğunlaşan bu rezillik son yıllarda had safhada. İyi destekçilerin de olduğu bir gerçek ama kötü destekçilerin sayısı meçhul. Size gördüğüm birkaç yazıyı anlatayım. Kişiler diyor ki paylaşımında; bütün erkekler/kadınlar hepiniz aynısınız diyor cümlenin geriye kalanı ise küfür kıyamet. Gerçekten anlam veremiyorum, ciddi anlamda insanlar arasında bu yazı neticesiyle kavgalar çıkıyor, insanlar birbirine kinleniyor. Bir kişi arkadaş ortamında tuttuğu takımı söylüyor, arkadaşı onun takımına veya o takımı tuttuğu için arkadaşına hakaret ediyor. Böyle saçma bir olay görülmüş mü? Artık insanların aklına başına toplaması gerekiyor. Fikir ayrılıkları normal karşılanmalı. Bir kişi, başka bir kişiden, desteklediği taraf neticesiyle ötekileştirilmemeli. Bir takım şampiyon oldu diye, bir partiden milletvekili öne çıktı diye veya herhangi bir konuda birisi farklı bir şeyi destekledi diye, o destekleyen ve destek alan tarafa edilen hakaretin ardı arkası kesilmeyecek mi? Bir parti veya takımın geçmişinde yaşadığı bir olayla dalga geçmek nasıl bir ukalalık? Özetle diyebilirim ki ülkede sonu gelmeyecek bir iç savaş başladı. Savaş iki taraf arasında geçiyor. A tarafı, B tarafı.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2021 - Pazartesi
Yiğitefe Şahin

Bitmek bilmeyen iç savaş

Bazen insanları anlamak zor olabiliyor. Fikirler uyuşmayabiliyor. İnsanlık halidir ki, insanlar öfkelenebiliyor. Fakat insanlar bunları bir savaş sebebi olarak görmeye başladı. Hayır o savaş, bu savaş değil.

Ülkede insanlar kendini farklı gruplara ayırmış durumda. Bunlara örnek verecek olursak diyebiliriz ki, sağcı, solcu; Fenerbahçeli, Galatasaraylı; A’cı, B’ci hatta erkek ve kadın. Gerek yüz yüze gerek sosyal medyada görüyoruz bu durumu. Telefonu elime alıp sosyal medyaya giriyorum. Örnek vereyim bir takımın veya bir siyasi partinin bir açıklaması paylaşılmış. Hemen rakip grup ona aşağılayıcı cümleler kurmuş, hakaret etmiş belki küfür etmiş. Düşünün iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sanki bir diğeri başka bir ülkeye mensup bir düşmanmış gibi cümleler kuruyor. Birbirleri arasında ayrımcılık yapan aynı ülkenin vatandaşları birbirlerine kin güderek her fırsatta ağır cümleler kuruyor.

Bu olay gerçekten sinirimi bozmaya başladı ki bu öfkemin sebebini sizlerle de paylaşmak istedim. Kendi tuttuğum takımı, desteklediğim tarafı bir yerde beyan ettikten sonra diyorum ki; acaba söyleyerek iyi mi ettim? Bir insanı tuttuğu takımdan, tuttuğu partiden hatta ve hatta cinsiyetinden ötürü onu diğer insanlardan ayırmak rezilliktir. Özellikle son 5-6 yılda yoğunlaşan bu rezillik son yıllarda had safhada. İyi destekçilerin de olduğu bir gerçek ama kötü destekçilerin sayısı meçhul. Size gördüğüm birkaç yazıyı anlatayım. Kişiler diyor ki paylaşımında; bütün erkekler/kadınlar hepiniz aynısınız diyor cümlenin geriye kalanı ise küfür kıyamet. Gerçekten anlam veremiyorum, ciddi anlamda insanlar arasında bu yazı neticesiyle kavgalar çıkıyor, insanlar birbirine kinleniyor.

Bir kişi arkadaş ortamında tuttuğu takımı söylüyor, arkadaşı onun takımına veya o takımı tuttuğu için arkadaşına hakaret ediyor. Böyle saçma bir olay görülmüş mü? Artık insanların aklına başına toplaması gerekiyor. Fikir ayrılıkları normal karşılanmalı. Bir kişi, başka bir kişiden, desteklediği taraf neticesiyle ötekileştirilmemeli. Bir takım şampiyon oldu diye, bir partiden milletvekili öne çıktı diye veya herhangi bir konuda birisi farklı bir şeyi destekledi diye, o destekleyen ve destek alan tarafa edilen hakaretin ardı arkası kesilmeyecek mi? Bir parti veya takımın geçmişinde yaşadığı bir olayla dalga geçmek nasıl bir ukalalık?

Özetle diyebilirim ki ülkede sonu gelmeyecek bir iç savaş başladı. Savaş iki taraf arasında geçiyor. A tarafı, B tarafı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.