Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

11 gün boyunca gerekmedikçe nefes almayın(!)

İşler iyice çığırından çıkıyor. Dün Erhan Gündoğar hocam ile birlikte haber okurken, bir haber dikkatimizi çekti. Haberde bir prof. Bayram süresince ve sonrası için 11 gün yerimizden kımıldamamamız gerektiğini söylemiş. Sebebi de bir kısmın aşı olmamasıymış. Her şey bir yana, normalleşme sürecine girdiğimizi sanıyordum. Bu ne anlama geliyor? 11 gün yerimizden kımıldamayalım, hareket etmeyelim, hatta gerekmedikçe nefes almayalım isterseniz. Olacak şey değil! Aşısıydı, virüsüydü hepsinin bir proje olduğunu savunuyorum. Amaçlarının insanları robotlaştırmak ve köleleştirmek olduğunu da söyledim. Evet, bir robot ancak 11 gün yerinden kımıldamaz. Aşı olmayan şuraya giremez, buraya giremez olayı bitti, şimdi de dışarı çıkamaz demeye geldi konu. Bu aşının bir zorunluluğu yok olamaz da. Bu kişiler kendilerini ne sanıyor da, insanlara ’11 gün yerinizden kımıldamayın’ diyebiliyor? Daha önceki bir köşe yazımda, normalleşme olacağını düşünmüyorum, yasaklar getirmeyi deneyecekler diye yazmıştım. Deniyorlar. Bunda başarılı olamasalar da, Eylül ve Ekim aylarına doğru yasakların tekrar artacağını düşünüyorum. Kademeli normalleşmeymiş; yersen! Bu yasakları ve bu adamın sözünü destekleyecek olan çok kişi var. Robot olmaya koşa koşa gidiyorlar. Belki de çoktan olmuşlardır, kim bilir.  Virüsle birlikte küreselleşme sürecine girildi diyorlar. Akılları sıra, virüs ve aşıyı insanlara yedirerek onlardan daha üstün bir ırk olarak dünyayı yönetmek istiyorlar. Sizi 11 gün evde kımıldamadan hayal ettiklerinde ağızlarının suyu akıyor. Sizin hareket edebileceğiniz alanları en aza indirip, insanları robotlaştırmanın en büyük aşamasını gerçekleştirmiş olacaklar. İnsanlar bu yasaklara karşı susarsa, kendini bilmezlere karşı boyun eğerse, durum çok vahim olabilir. O 11 gün kımıldamayın diyen kişi sizce 11 gün evde mi duracak? Hayır tabii. Kapanma belirli şekillerde olabilir. Mesela şehirlerarası yolculuğu yasaklarsın anlarım, ama sen gelip de bir insana 11 gün kımıldamayın diyorsan, amacını bariz belli etmiş olursun. Gelecekte olacak şeyleri göremeyenler de bu fikirleri savunuyor ki; zaten çoğunun da yakın geleceğe kadar sağlıklı kalabileceğini sanmıyorum. Hastaneye aşı olmaya koşarak gidip, kısıtlamaya tıpış tıpış gelen kişiler de, ilk kurbanlar arasında başı çekiyor. Sağlıklı olmak isteyen insanların, bu tarz küreselcilerin hareketsizleştirme çabalarını boşa gidermeyip, evde hareketsiz kalması ve daha rahat nefes alabileceğini düşünüp maske takması eşi benzeri görülmemiş bir çelişki. Bu kendini bilmezin ‘11 gün kımıldamayın’ sözüne bakarak, yasak olmasa bile evinden çıkmayacak kişiler var. Temennim bir an önce bu projenin farkına varmaları… Bahsettiğim küreselcilere özetle şu cümleyi kurmak istiyorum; değil 11 gün, 1 gün için bile insanlara ‘yerinizden kımıldamayın’ diyemezsiniz. Haddinizi bilin!  
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba
Yiğitefe Şahin

11 gün boyunca gerekmedikçe nefes almayın(!)

İşler iyice çığırından çıkıyor. Dün Erhan Gündoğar hocam ile birlikte haber okurken, bir haber dikkatimizi çekti. Haberde bir prof. Bayram süresince ve sonrası için 11 gün yerimizden kımıldamamamız gerektiğini söylemiş. Sebebi de bir kısmın aşı olmamasıymış. Her şey bir yana, normalleşme sürecine girdiğimizi sanıyordum. Bu ne anlama geliyor? 11 gün yerimizden kımıldamayalım, hareket etmeyelim, hatta gerekmedikçe nefes almayalım isterseniz. Olacak şey değil!

Aşısıydı, virüsüydü hepsinin bir proje olduğunu savunuyorum. Amaçlarının insanları robotlaştırmak ve köleleştirmek olduğunu da söyledim. Evet, bir robot ancak 11 gün yerinden kımıldamaz. Aşı olmayan şuraya giremez, buraya giremez olayı bitti, şimdi de dışarı çıkamaz demeye geldi konu. Bu aşının bir zorunluluğu yok olamaz da. Bu kişiler kendilerini ne sanıyor da, insanlara ’11 gün yerinizden kımıldamayın’ diyebiliyor?

Daha önceki bir köşe yazımda, normalleşme olacağını düşünmüyorum, yasaklar getirmeyi deneyecekler diye yazmıştım. Deniyorlar. Bunda başarılı olamasalar da, Eylül ve Ekim aylarına doğru yasakların tekrar artacağını düşünüyorum. Kademeli normalleşmeymiş; yersen!

Bu yasakları ve bu adamın sözünü destekleyecek olan çok kişi var. Robot olmaya koşa koşa gidiyorlar. Belki de çoktan olmuşlardır, kim bilir. 

Virüsle birlikte küreselleşme sürecine girildi diyorlar. Akılları sıra, virüs ve aşıyı insanlara yedirerek onlardan daha üstün bir ırk olarak dünyayı yönetmek istiyorlar. Sizi 11 gün evde kımıldamadan hayal ettiklerinde ağızlarının suyu akıyor. Sizin hareket edebileceğiniz alanları en aza indirip, insanları robotlaştırmanın en büyük aşamasını gerçekleştirmiş olacaklar. İnsanlar bu yasaklara karşı susarsa, kendini bilmezlere karşı boyun eğerse, durum çok vahim olabilir. O 11 gün kımıldamayın diyen kişi sizce 11 gün evde mi duracak? Hayır tabii. Kapanma belirli şekillerde olabilir. Mesela şehirlerarası yolculuğu yasaklarsın anlarım, ama sen gelip de bir insana 11 gün kımıldamayın diyorsan, amacını bariz belli etmiş olursun.

Gelecekte olacak şeyleri göremeyenler de bu fikirleri savunuyor ki; zaten çoğunun da yakın geleceğe kadar sağlıklı kalabileceğini sanmıyorum. Hastaneye aşı olmaya koşarak gidip, kısıtlamaya tıpış tıpış gelen kişiler de, ilk kurbanlar arasında başı çekiyor.

Sağlıklı olmak isteyen insanların, bu tarz küreselcilerin hareketsizleştirme çabalarını boşa gidermeyip, evde hareketsiz kalması ve daha rahat nefes alabileceğini düşünüp maske takması eşi benzeri görülmemiş bir çelişki. Bu kendini bilmezin ‘11 gün kımıldamayın’ sözüne bakarak, yasak olmasa bile evinden çıkmayacak kişiler var. Temennim bir an önce bu projenin farkına varmaları… Bahsettiğim küreselcilere özetle şu cümleyi kurmak istiyorum; değil 11 gün, 1 gün için bile insanlara ‘yerinizden kımıldamayın’ diyemezsiniz. Haddinizi bilin!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.