Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

PAULO COELHO'DAN EN GÜZEL SÖZLER

En son okuduğum  Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’ya ait  en güzel sözleri sizlerle paylaşmak istedim.Ünlü yazarın yüzlerce sözü var ama  ben sizlere bugün ve Cuma  günü için seçtiğim sözleri sizlerle paylaşmak istedim. Brezilyalı dünyaca ünlü yazar PauloCoelho’nun kitap alıntı sözlerini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.Bugün de en çok okunan kitaplar arasında yer alan Simyacı’nın yazarı PauloCoelho’ya ait en güzel sözleri sizler için biraraya getirdim. *Birinin gerçek yüzünü görmek istiyorsan,kendisine hiçbir iyiliği dokunmayan birine nasıl davrandığına bak. *Dalından şüphe ettiğin ağacın,gölgesinde soluklanmayacaksın.                                                                                             *Gitmek için sebep çoktur,ama sevmeye bahane arar kalan.Unutma,kapının koluna uzanacak yaşa geldiğinde,gitmeyi öğrenir insan. *Doğduğumuz andan ölene kadar hayatımız sürekli bir yolculuktur.Manzaradeğişir,insanlardeğişir,ihtiyaçlardeğişir,ama tren hep ileri gider.Hayat bir trendir.Tren istasyonu değil. *Yakınlık uzaklıktan daha sıkıntılıdır.Her yakınlıkta kaybetme korkusu vardır.Uzaklıkta ise kavuşma ümidinden başka bir şey yoktur. *Bir çocuğun  bir erişkine her zaman öğretebileceği üç şey vardır:Nedensiz yere mutlu olmak,her zaman meşgul olabilecek bir şey bulmak ve elde etmek istediği şeyi var gücüyle dayatmak.                                  *Çocukken ,her şeyin sahibi olmak için büyümek isterdik.Büyüdük,şimdi her şeyden uzak olmak için hep çocuk olmak istiyoruz. *insan fırsatların gelmesini bekler,fırsatlar da insanın gelmesini.Fırsatlar bekler, insanlar bekler: Kazanan hep mazaret olur. *Gitmeye değer yerlerin kestirmesi yoktur. *Kabul ediyorum,en büyük hatam yüzüme gülen herkesi,kendim gibi sanmamdı. *Gideceğin yoldan eminsen,engeller ‘dinlenme noktan’ olmaktan öteye gidemez. *Eğer bir hikaye anlatıyorsan,ondan daha kurtulamamışsın demektir. *Yalnız içinde bulunduğun anı yaşamaya çalış.Geçmişi anımsamak, bizden daha yaşlılara özgüdür. *Yüreğin neredeyse hazinen de oradadır.Ve çıktığın yolda keşfettiğin şeyin bir anlamı olması için hazineni mutlaka bulmak zorundasın. * Hayatın her anında,bir ayağımız bir peri masalının içinde,diğeri de uçurumun kenarındadır. *Bir dağın yüksek olup olmadığını anlaman için o dağa tırmanman gerekmez. *Açıklama yapmakla zaman kaybetmeyin.Çünkü insanlar sadece duymak istediklerini duyarlar. *Devamı Cuma sayımızda… 
Ekleme Tarihi: 10 Ekim 2017 - Salı
Erol KÜÇÜK

PAULO COELHO'DAN EN GÜZEL SÖZLER

En son okuduğum  Dünyaca ünlü yazar Paulo Coelho’ya ait  en güzel sözleri sizlerle paylaşmak istedim.Ünlü yazarın yüzlerce sözü var ama  ben sizlere bugün ve Cuma  günü için seçtiğim sözleri sizlerle paylaşmak istedim.
Brezilyalı dünyaca ünlü yazar PauloCoelho’nun kitap alıntı sözlerini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.Bugün de en çok okunan kitaplar arasında yer alan Simyacı’nın yazarı PauloCoelho’ya ait en güzel sözleri sizler için biraraya getirdim.
*Birinin gerçek yüzünü görmek istiyorsan,kendisine hiçbir iyiliği dokunmayan birine nasıl davrandığına bak.
*Dalından şüphe ettiğin ağacın,gölgesinde soluklanmayacaksın.                                                                                             *Gitmek için sebep çoktur,ama sevmeye bahane arar kalan.Unutma,kapının koluna uzanacak yaşa geldiğinde,gitmeyi öğrenir insan.
*Doğduğumuz andan ölene kadar hayatımız sürekli bir yolculuktur.Manzaradeğişir,insanlardeğişir,ihtiyaçlardeğişir,ama tren hep ileri gider.Hayat bir trendir.Tren istasyonu değil.
*Yakınlık uzaklıktan daha sıkıntılıdır.Her yakınlıkta kaybetme korkusu vardır.Uzaklıkta ise kavuşma ümidinden başka bir şey yoktur.
*Bir çocuğun  bir erişkine her zaman öğretebileceği üç şey vardır:Nedensiz yere mutlu olmak,her zaman meşgul olabilecek bir şey bulmak ve elde etmek istediği şeyi var gücüyle dayatmak.                                  *Çocukken ,her şeyin sahibi olmak için büyümek isterdik.Büyüdük,şimdi her şeyden uzak olmak için hep çocuk olmak istiyoruz.
*insan fırsatların gelmesini bekler,fırsatlar da insanın gelmesini.Fırsatlar bekler, insanlar bekler: Kazanan hep mazaret olur.
*Gitmeye değer yerlerin kestirmesi yoktur.
*Kabul ediyorum,en büyük hatam yüzüme gülen herkesi,kendim gibi sanmamdı.
*Gideceğin yoldan eminsen,engeller ‘dinlenme noktan’ olmaktan öteye gidemez.
*Eğer bir hikaye anlatıyorsan,ondan daha kurtulamamışsın demektir.
*Yalnız içinde bulunduğun anı yaşamaya çalış.Geçmişi anımsamak, bizden daha yaşlılara özgüdür.
*Yüreğin neredeyse hazinen de oradadır.Ve çıktığın yolda keşfettiğin şeyin bir anlamı olması için hazineni mutlaka bulmak zorundasın.
* Hayatın her anında,bir ayağımız bir peri masalının içinde,diğeri de uçurumun kenarındadır.
*Bir dağın yüksek olup olmadığını anlaman için o dağa tırmanman gerekmez.
*Açıklama yapmakla zaman kaybetmeyin.Çünkü insanlar sadece duymak istediklerini duyarlar.
*Devamı Cuma sayımızda… 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.