Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

DÜNYA’DA ÇOCUK OLMAK

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1959 yılında Çocuk Hakları Bildirgesi 'ni, ayrıca 20 Kasım 1989'da Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'yi kabul etmiştir. “Çocuk Hakları Günü” 1990 yılından bu yana kutlamaktadır. Dünya Çocuk Hakları Günü bugün peki hangi haklar ve hangi çocuklar neden her şey sözde olduğu gibi halde kutlanıyor. Dünya’da şuan savaş var ve İsrail’in öldürdüğü çocukların hakları ne olacak onlar Müslüman diye çocuk değil mi? Yâda Çocuk kavramı sadece büyük gelişmiş ülkede mi geçerli? Her yıl Afrika’da ki çocukların çoğu ya açlıktan, susuzluktan yâda hastalıktan ölüyor. Gazze’de ve diğer savaş olan yerlerde de bu böyle o daha kundaktan çıkmamış öldürülen bebeklerin suçu ne onlarda çocuk değil mi? Çocuk Hakları, İnsan Hakları veya diğer tüm özel günler sadece sözde kalmamalı. Dünya insanı olarak bir şeyler yapmak bizim vazifemiz. Küçükken ilkokul birinci sınıfta müsamere de Bir dünya bırakın biz çocuklara, Islanmış olmasın gözyaşlarıyla şarkısını söylemiştik. Ama şuan ne yazık ki çocuklar ve gençler için durum iç açıcı değil daha çocukken canına kıyanlar var neden çünkü geleceklerini göremiyorlar okuyorlar ama atanacaklar mı yoksa hiç aşina olmadıkları bir meslekte çalışacaklar mı oysa onlar değil mi biz değil miyiz? Küçücük yaşta okula ne hayallerle umutlarla başlayan bunun suçlusu kim nerede çocuk hakları nerede Evrensel Çocuk Hakları Bildirgesi...
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2023 - Salı
Seçil Yılmaz

DÜNYA’DA ÇOCUK OLMAK

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Kasım 1959 yılında Çocuk Hakları Bildirgesi 'ni, ayrıca 20 Kasım 1989'da Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'yi kabul etmiştir. “Çocuk Hakları Günü” 1990 yılından bu yana kutlamaktadır.

Dünya Çocuk Hakları Günü bugün peki hangi haklar ve hangi çocuklar neden her şey sözde olduğu gibi halde kutlanıyor.

Dünya’da şuan savaş var ve İsrail’in öldürdüğü çocukların hakları ne olacak onlar Müslüman diye çocuk değil mi? Yâda Çocuk kavramı sadece büyük gelişmiş ülkede mi geçerli?

Her yıl Afrika’da ki çocukların çoğu ya açlıktan, susuzluktan yâda hastalıktan ölüyor. Gazze’de ve diğer savaş olan yerlerde de bu böyle o daha kundaktan çıkmamış öldürülen bebeklerin suçu ne onlarda çocuk değil mi?

Çocuk Hakları, İnsan Hakları veya diğer tüm özel günler sadece sözde kalmamalı. Dünya insanı olarak bir şeyler yapmak bizim vazifemiz.

Küçükken ilkokul birinci sınıfta müsamere de Bir dünya bırakın biz çocuklara, Islanmış olmasın gözyaşlarıyla şarkısını söylemiştik. Ama şuan ne yazık ki çocuklar ve gençler için durum iç açıcı değil daha çocukken canına kıyanlar var neden çünkü geleceklerini göremiyorlar okuyorlar ama atanacaklar mı yoksa hiç aşina olmadıkları bir meslekte çalışacaklar mı oysa onlar değil mi biz değil miyiz?

Küçücük yaşta okula ne hayallerle umutlarla başlayan bunun suçlusu kim nerede çocuk hakları nerede Evrensel Çocuk Hakları Bildirgesi...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.