Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

HAYATIMIZA GÜZEL ŞEYLERİ ÇAĞIRALIM

Hayat ne garip değil mi hepimiz aynı döngüyü her gün farklı şekillerde yaşıyoruz. Sabah işe gidip aksam eve geliyoruz ya da sabah kalkıp aksama kadar aynı şeyleri her gün tekrar etmek de bir döngü dejavu. Kurulmuş bir saat gibi yaşıyoruz hayatı bazen yaşarken de düşünüyoruz ne yapıyoruz biz niye böyle aynı günler akıp geçiyor. Aslında içinde üzerinde yaşadığımız dünya bile değişip eviriliyor. Farklı görünüme bürünüyor. Ülkelerde farklı olaylar olup farklı yaşamlar sürüyor. Yaşanan hadiseler bile dünyamız ve insanlık tarihinin değişimini gelişimini destekliyor. Herkesin hayattaki amacı farklı kimimiz bu amaçlara yönelik bir uyum geliştiriyoruz kimimiz için ise sadece belli bir yaşama tutunma içgüdüsü diyebiliriz. Ama hayat o kadar kısa ki hayata geliş amacımız sadece bu olamaz hayatımızı güzelleştirmek bizim ellerimizde bu gezerek yeni yerler keşfederek, okuyarak ya da sosyal bir çevre ile bu bizlerin seçimine kalmış bir şey tabii ki ama hayatı dolu dolu yaşamamız gerekir. Eğlenerek yaptığımız işlerden kararlardan keyif alarak gerçekleştirmemiz gerekir. Bugün şunu soralım kendimize biz ne istiyoruz? Yaşam kalitemizi nasıl arttırabiliriz. İşte o zaman cevap kendiliğinden bulunacaktır. Negatif düşüncenin yerini pozitif düşünmeye bırakırsak bakış açımız değişir bunun artı etkisini her yerde her zaman hissedebiliriz Bir şeyin eksisini düşünmek her zaman en kolaydır. Önemli olan ondaki artıları bulmaktır. Bazen yaşadıklarımıza olumlu veya olumsuz olan fark etmeksizin kader demek kısmet demek en mantıklısı evet aslında bu kendini teselli cümlesi belki bir kaçış olabilir ama aynı zamanda pozitif bir düşünce. Unutmayalım yaşam kalitemizi sabit bir yere takılarak artıramayız bu pozitif düşünce tarzını benimseyerek sadece kendimiz artırabiliriz. İşte o zaman yaşamınızın nasıl değişeceğini hissetmekle kalmayıp göreceksiniz. Bugün vakit kaybetmeden başlayalım ve hayatımıza güzel şeyleri çağıralım...
Ekleme Tarihi: 09 Eylül 2022 - Cuma
Seçil Yılmaz

HAYATIMIZA GÜZEL ŞEYLERİ ÇAĞIRALIM

Hayat ne garip değil mi hepimiz aynı döngüyü her gün farklı şekillerde yaşıyoruz.

Sabah işe gidip aksam eve geliyoruz ya da sabah kalkıp aksama kadar aynı şeyleri her gün tekrar etmek de bir döngü dejavu.

Kurulmuş bir saat gibi yaşıyoruz hayatı bazen yaşarken de düşünüyoruz ne yapıyoruz biz niye böyle aynı günler akıp geçiyor.

Aslında içinde üzerinde yaşadığımız dünya bile değişip eviriliyor.

Farklı görünüme bürünüyor.

Ülkelerde farklı olaylar olup farklı yaşamlar sürüyor.

Yaşanan hadiseler bile dünyamız ve insanlık tarihinin değişimini gelişimini destekliyor.
Herkesin hayattaki amacı farklı kimimiz bu amaçlara yönelik bir uyum geliştiriyoruz kimimiz için ise sadece belli bir yaşama tutunma içgüdüsü diyebiliriz.

Ama hayat o kadar kısa ki hayata geliş amacımız sadece bu olamaz hayatımızı güzelleştirmek bizim ellerimizde bu gezerek yeni yerler keşfederek, okuyarak ya da sosyal bir çevre ile bu bizlerin seçimine kalmış bir şey tabii ki ama hayatı dolu dolu yaşamamız gerekir. Eğlenerek yaptığımız işlerden kararlardan keyif alarak gerçekleştirmemiz gerekir.

Bugün şunu soralım kendimize biz ne istiyoruz?

Yaşam kalitemizi nasıl arttırabiliriz.

İşte o zaman cevap kendiliğinden bulunacaktır.

Negatif düşüncenin yerini pozitif düşünmeye bırakırsak bakış açımız değişir bunun artı etkisini her yerde her zaman hissedebiliriz

Bir şeyin eksisini düşünmek her zaman en kolaydır.

Önemli olan ondaki artıları bulmaktır.

Bazen yaşadıklarımıza olumlu veya olumsuz olan fark etmeksizin kader demek kısmet demek en mantıklısı evet aslında bu kendini teselli cümlesi belki bir kaçış olabilir ama aynı zamanda pozitif bir düşünce.

Unutmayalım yaşam kalitemizi sabit bir yere takılarak artıramayız bu pozitif düşünce tarzını benimseyerek sadece kendimiz artırabiliriz.

İşte o zaman yaşamınızın nasıl değişeceğini hissetmekle kalmayıp göreceksiniz.

Bugün vakit kaybetmeden başlayalım ve hayatımıza güzel şeyleri çağıralım...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.