Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BULANCAK’TA FARKINDALIK OLUŞTURAN ÖĞRETMENLER

Ülkemizde olduğu gibi Bulancak, Piraziz ve Giresun’da gönülden çalışan farkındalık oluşturan öğretmenlerimiz var. Çoğu zaman gazetemizde haber konusu oluyorlar. Bu öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum. 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programında gönüllü görev aldılar. Geçtiğimiz Cuma günü Bulancak’ta farklı okullarda başlayan program iki hafta devam edecek. Kim bu öğretmenler? Bulancak İstiklal İlkokulu’ndan Ayşen Engin, İstiklal Ortaokulu’ndan Kadir Yılmaz, Lokman Hekim’den ümit Akar, Bulancak  MTAL’den Erkan Kaşık, Dr.Tarık İçten, Piraziz MTAL’den Mustafa Dizdar, Yasemin Demir, Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Ali Ozan Öcal, Melek Zor Deniz, Yaşar Aksu Giresun MTAL’DEN Hakan Barutcu, Bulancak Fen Lisesi’nden Aziz Erdoğan ve Dr.Cemil Aymak gibi farkındalık oluşturan öğretmenler. Sadece okulunda derse girip çıkmakla kalmıyorlar. Çalışmalarını eve taşıyarak ve zamanlarından çalarak karşılık beklemeden ülkemizi dünyaya tanıtıyorlar. Öğrencilerini dünya öğrencileriyle tanıştırıyorlar. Ülkemiz üzerinde yapılan kötü imajı siliyorlar. Dünya barışına katkıda bulunuyorlar. Bence bu öğretmenlerimiz el üstünde tutulmalı, maaşla ödüllendirilmeli. Hiç yoktan ek ders sağlanmalı. Hizmet Puanlanına katkı sağlanmalı.. Sadece teşekkür etmekle, belge vermekle bu iş gitmez. e-Twinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Bu topluluğun oluşmasında en büyük faktör okulların İngilizce öğretmenleridir. Bu saygıdeğer farkındalık oluşturan bu ülkelerle iletişim kurarak, işbirliği yaparak, projeler geliştirerek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki okullarla diyalog halindeler. Bu öğretmenler e-Twinning, sürekli çevrimiçi mesleki gelişim ile fırsatlar sağlamaktadırlar.  Mesleki Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, farkındalık oluşturan öğretmenler, öğrenciler için eğitim geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Öğretmenler, etwinner’lar tarafından oluşturulan tüm çevrimiçi ve yerinde etkinliklere erişim sağlayabilir ve kendi etkinliklerini oluşturabiliyorlar. Öğretmenler böylece Avrupa düzeyinde sundukları çevrimiçi mesleki gelişim fırsatlarını bulabiliyorlar. e-Twinning gruplarına da katılabiliyorlar. Bu gruplar, e-Twinner’ların buluşup belirli dersler, konular ve diğer ilgi alanları hakkında tartışabiliyorlar. Biliyorum ki bir yerde eğitimin kalitesi öğretmenlerin verimli olmasından, bu verimlilik de mutlu bir yaşamdan geçer. Bu ise kişisel ve mesleki gelişmelerini sağlayacak olanaklar sunmakla ve sosyal hayatlarını harekete geçirmekle sağlanacaktır. Bu öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum...
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2021 - Salı
Erol KÜÇÜK

BULANCAK’TA FARKINDALIK OLUŞTURAN ÖĞRETMENLER

Ülkemizde olduğu gibi Bulancak, Piraziz ve Giresun’da gönülden çalışan farkındalık oluşturan öğretmenlerimiz var. Çoğu zaman gazetemizde haber konusu oluyorlar. Bu öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum.

4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programında gönüllü görev aldılar. Geçtiğimiz Cuma günü Bulancak’ta farklı okullarda başlayan program iki hafta devam edecek. Kim bu öğretmenler?

Bulancak İstiklal İlkokulu’ndan Ayşen Engin, İstiklal Ortaokulu’ndan Kadir Yılmaz, Lokman Hekim’den ümit Akar, Bulancak  MTAL’den Erkan Kaşık, Dr.Tarık İçten, Piraziz MTAL’den Mustafa Dizdar, Yasemin Demir, Güre Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Ali Ozan Öcal, Melek Zor Deniz, Yaşar Aksu Giresun MTAL’DEN Hakan Barutcu, Bulancak Fen Lisesi’nden Aziz Erdoğan ve Dr.Cemil Aymak gibi farkındalık oluşturan öğretmenler.

Sadece okulunda derse girip çıkmakla kalmıyorlar. Çalışmalarını eve taşıyarak ve zamanlarından çalarak karşılık beklemeden ülkemizi dünyaya tanıtıyorlar. Öğrencilerini dünya öğrencileriyle tanıştırıyorlar. Ülkemiz üzerinde yapılan kötü imajı siliyorlar. Dünya barışına katkıda bulunuyorlar. Bence bu öğretmenlerimiz el üstünde tutulmalı, maaşla ödüllendirilmeli. Hiç yoktan ek ders sağlanmalı. Hizmet Puanlanına katkı sağlanmalı.. Sadece teşekkür etmekle, belge vermekle bu iş gitmez.

e-Twinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Bu topluluğun oluşmasında en büyük faktör okulların İngilizce öğretmenleridir.

Bu saygıdeğer farkındalık oluşturan bu ülkelerle iletişim kurarak, işbirliği yaparak, projeler geliştirerek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki okullarla diyalog halindeler. Bu öğretmenler e-Twinning, sürekli çevrimiçi mesleki gelişim ile fırsatlar sağlamaktadırlar.

 Mesleki Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, farkındalık oluşturan öğretmenler, öğrenciler için eğitim geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Öğretmenler, etwinner’lar tarafından oluşturulan tüm çevrimiçi ve yerinde etkinliklere erişim sağlayabilir ve kendi etkinliklerini oluşturabiliyorlar.

Öğretmenler böylece Avrupa düzeyinde sundukları çevrimiçi mesleki gelişim fırsatlarını bulabiliyorlar.

e-Twinning gruplarına da katılabiliyorlar. Bu gruplar, e-Twinner’ların buluşup belirli dersler, konular ve diğer ilgi alanları hakkında tartışabiliyorlar.

Biliyorum ki bir yerde eğitimin kalitesi öğretmenlerin verimli olmasından, bu verimlilik de mutlu bir yaşamdan geçer. Bu ise kişisel ve mesleki gelişmelerini sağlayacak olanaklar sunmakla ve sosyal hayatlarını harekete geçirmekle sağlanacaktır. Bu öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.