Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

Yabancı transferler’de yanlış yapıyoruz

Türkiye'de yabancı oyuncu transferi konusunda inanılmaz hatalar yapıyor. Yaptığımız transferler o kadar yanlış ki... 33-35 yaşında futbolculara aşırı miktarda Euro’lar vermenin anlamı yok. Bizim bambaşka bir sistemde gitmemiz gerekir. Bir seneye işi vurduğunuz zaman Türkiye'ye o kadar futbolcu gidip geliyor ki, biz bile takip edemiyoruz. Geliyor 3 ay sonra gidiyor. Yazık, günah verilen o paralara. O paralarla altyapılarda çok iyi işler yapabilirsiniz. Türkiye'de bizim transfer politikamız şu olmalı; bilinmeyen futbolcuları bulup, dışarıya biz pazarlamalıyız. Bu sadece büyük takımlarda değil, küçük takımlarda da var. Şu anda harcanan paralara baktığımız zaman bizim büyük takımlarımızdan biri, her sene Avrupa kupalarında finalde olması gerekir. Biz son 16'da bitiyoruz, şampiyon olmuş gibi seviniyoruz. Bu yapıyı, bu düşünceyi değiştirmemiz lazım” diye konuştu. Türkiye'de 14 tane yabancı transferini kim yapabilir. Bunları yapabilecek; Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspror ve Beşiktaş. Süper Lig'e çıkmış yeni bir takım 14 tane transfer yapabilir mi? Bu bana göre büyük takımlar için uydurulmuş bir sistem. Ama alttaki takımlar çok iyi yabancı transferi yapabilirlerse şu andaki gibi büyüklerle baş edebiliyor. Bu sisteme gelmeden önce kulüplerin bütçelerini şekillendirmek gerekirdi. O tip yasalar çıkarmak gerekirdi. 14 transfere gelmeden önce Avrupa'da sistemi kulüp anlamında bir şekillendirmeleri getirmeliydi. Önce bunu şekillendirip, yabancı transfere geçmek gerekir...
Ekleme Tarihi: 21 Haziran 2022 - Salı
Köşe Vuruşu *Spor*

Yabancı transferler’de yanlış yapıyoruz

Türkiye'de yabancı oyuncu transferi konusunda inanılmaz hatalar yapıyor. Yaptığımız transferler o kadar yanlış ki... 33-35 yaşında futbolculara aşırı miktarda Euro’lar vermenin anlamı yok. Bizim bambaşka bir sistemde gitmemiz gerekir. Bir seneye işi vurduğunuz zaman Türkiye'ye o kadar futbolcu gidip geliyor ki, biz bile takip edemiyoruz. Geliyor 3 ay sonra gidiyor. Yazık, günah verilen o paralara. O paralarla altyapılarda çok iyi işler yapabilirsiniz. Türkiye'de bizim transfer politikamız şu olmalı; bilinmeyen futbolcuları bulup, dışarıya biz pazarlamalıyız. Bu sadece büyük takımlarda değil, küçük takımlarda da var. Şu anda harcanan paralara baktığımız zaman bizim büyük takımlarımızdan biri, her sene Avrupa kupalarında finalde olması gerekir. Biz son 16'da bitiyoruz, şampiyon olmuş gibi seviniyoruz. Bu yapıyı, bu düşünceyi değiştirmemiz lazım” diye konuştu.

Türkiye'de 14 tane yabancı transferini kim yapabilir. Bunları yapabilecek; Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspror ve Beşiktaş. Süper Lig'e çıkmış yeni bir takım 14 tane transfer yapabilir mi? Bu bana göre büyük takımlar için uydurulmuş bir sistem. Ama alttaki takımlar çok iyi yabancı transferi yapabilirlerse şu andaki gibi büyüklerle baş edebiliyor. Bu sisteme gelmeden önce kulüplerin bütçelerini şekillendirmek gerekirdi. O tip yasalar çıkarmak gerekirdi. 14 transfere gelmeden önce Avrupa'da sistemi kulüp anlamında bir şekillendirmeleri getirmeliydi. Önce bunu şekillendirip, yabancı transfere geçmek gerekir...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.