Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

TUZLASPOR’DAN PUAN YA DA PUANLAR ALMALIYIZ

Geçtiğimiz yıl son anda Süper Ligden düşen ve taraftarları üzüntüye boğan Giresunspor Futbol Kulübü’nde bu sezon ister istemez oluşan beklenti öncelikle ligde kalmak. 11 Haftada alınan 3 beraberlik 2 yenilgi, 6 mağlubiyet ile toplanan 9 puan 18 takımlı grupta 15. sırada düşme hattının averajla bir üstünde yer aldı. Giresun’daki çoğu maçları izledim. Kendi sahasında oynadığı bazı maçlarda daha derli toplu gördüğüm ancak güçlü rakipleri karşısında yenilmesine rağmen güzel bir futbol izlemiştim. Fakat forvet başta olmak üzere orta saha ve geri dörtlünün bazı yerlerindeki eksiklikler göze battı. Daha sonraki maçlarda bu eksiklikler daha çok hissedilmeye başladı ki alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Özellikle en son kendi sahamızda oynadığımız Erzurumspor maçı çok ilginç geldi. Takım sanki gol yememe üzerine bir oyun düzenindeydi. İlk yarıda gelen golümüz bizi sevince boğdu. Sahamızda oynadığımız 5 maç güçlü ekiplerle oynadık denilebilir ama 5 maçta kaybedilen puanlar yarın başımızı çok ağrıtır. Sevincimiz ise Erzurumspor’u sahamızda yenmekle sahamızda oynadığımız beş maçta ilk galibiyet sevinci yaşadık. Eldeki kadro ile bir şekilde ilk yarı tamamlanacak ancak bu kadroyu da daha iyi kullanmak gerekiyor. Özellikle orta sahamız tek kişi ile olmuyor, orta sahaya bir oyuncu daha görevlendirilmeli. Forvet için de eldeki oyuncuların performansları artırılmalı. İzlediğimiz evimizdeki galip gelemediğimiz gol bölgelerinde bir varlık gösteremedik, bu sorun mutlaka bir şekilde çözülmeli. Gelelim asıl soruna; Bu takım böyle gitmez de gitmesi için kim ne yaptı? Kim ne kadar katkı yaptı? Bu durumda Yönetimi ve Teknik kadroyu da fazla eleştirmenin bir mantığı yok, bütçeye göre eldeki malzeme bu. Gençler yüreğiyle oynuyorlar. Kendilerini kutluyorum. Kaldı ki harcanan para da yeterli değil. Şu anda 1. ligin zirvesindeki takımların yaptıkları harcamalar bizim çok üzerimizde. Halen transfer tahtamızın açılmasını bekliyoruz. Bu rakamları bir veya birkaç kişinin kaldırması mümkün değil. O üstteki takımların yönetimleri güçlü olduğu kadar şehirlerin tüm dinamikleri de takımlarına her türlü desteği sağladıklarını biliyoruz. Giresun’da başarıda herkes ortada ama maalesef destek denince kimse bulunamıyor. Alınan sonuçlardan sonra da herkes yönetime ve teknik kadroya olmadık lafı sayıyor. Oturup şapkayı önümüze koymak ve bu takıma nasıl destek olunur onun yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Bu takım şayet 1. Ligden düşer ise profesyonel ligde bir Giresun temsilcisini uzun yıllar daha göremeyiz. Yani son pişmanlık fayda etmez. İş işten geçmeden bu şehrin dinamikleri lütfen harekete geçsin. Ne kadar destek, o kadar başarıyı getirir. Önce herkes üstüne düşen desteği vermeli ki ondan sonra da başarı beklemeli.
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2023 - Cuma
Köşe Vuruşu *Spor*

TUZLASPOR’DAN PUAN YA DA PUANLAR ALMALIYIZ

Geçtiğimiz yıl son anda Süper Ligden düşen ve taraftarları üzüntüye boğan Giresunspor Futbol Kulübü’nde bu sezon ister istemez oluşan beklenti öncelikle ligde kalmak. 11 Haftada alınan 3 beraberlik 2 yenilgi, 6 mağlubiyet ile toplanan 9 puan 18 takımlı grupta 15. sırada düşme hattının averajla bir üstünde yer aldı. Giresun’daki çoğu maçları izledim. Kendi sahasında oynadığı bazı maçlarda daha derli toplu gördüğüm ancak güçlü rakipleri karşısında yenilmesine rağmen güzel bir futbol izlemiştim. Fakat forvet başta olmak üzere orta saha ve geri dörtlünün bazı yerlerindeki eksiklikler göze battı. Daha sonraki maçlarda bu eksiklikler daha çok hissedilmeye başladı ki alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Özellikle en son kendi sahamızda oynadığımız Erzurumspor maçı çok ilginç geldi. Takım sanki gol yememe üzerine bir oyun düzenindeydi. İlk yarıda gelen golümüz bizi sevince boğdu. Sahamızda oynadığımız 5 maç güçlü ekiplerle oynadık denilebilir ama 5 maçta kaybedilen puanlar yarın başımızı çok ağrıtır. Sevincimiz ise Erzurumspor’u sahamızda yenmekle sahamızda oynadığımız beş maçta ilk galibiyet sevinci yaşadık. Eldeki kadro ile bir şekilde ilk yarı tamamlanacak ancak bu kadroyu da daha iyi kullanmak gerekiyor. Özellikle orta sahamız tek kişi ile olmuyor, orta sahaya bir oyuncu daha görevlendirilmeli. Forvet için de eldeki oyuncuların performansları artırılmalı. İzlediğimiz evimizdeki galip gelemediğimiz gol bölgelerinde bir varlık gösteremedik, bu sorun mutlaka bir şekilde çözülmeli.

Gelelim asıl soruna;

Bu takım böyle gitmez de gitmesi için kim ne yaptı?

Kim ne kadar katkı yaptı?
Bu durumda Yönetimi ve Teknik kadroyu da fazla eleştirmenin bir mantığı yok, bütçeye göre eldeki malzeme bu. Gençler yüreğiyle oynuyorlar. Kendilerini kutluyorum. Kaldı ki harcanan para da yeterli değil. Şu anda 1. ligin zirvesindeki takımların yaptıkları harcamalar bizim çok üzerimizde. Halen transfer tahtamızın açılmasını bekliyoruz. Bu rakamları bir veya birkaç kişinin kaldırması mümkün değil. O üstteki takımların yönetimleri güçlü olduğu kadar şehirlerin tüm dinamikleri de takımlarına her türlü desteği sağladıklarını biliyoruz. Giresun’da başarıda herkes ortada ama maalesef destek denince kimse bulunamıyor. Alınan sonuçlardan sonra da herkes yönetime ve teknik kadroya olmadık lafı sayıyor. Oturup şapkayı önümüze koymak ve bu takıma nasıl destek olunur onun yollarını hep birlikte bulmak zorundayız. Bu takım şayet 1. Ligden düşer ise profesyonel ligde bir Giresun temsilcisini uzun yıllar daha göremeyiz. Yani son pişmanlık fayda etmez. İş işten geçmeden bu şehrin dinamikleri lütfen harekete geçsin. Ne kadar destek, o kadar başarıyı getirir. Önce herkes üstüne düşen desteği vermeli ki ondan sonra da başarı beklemeli.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.