Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

TRABZON’DA SPOR’DA TEK YÜREK OLDUK

Futbolun 5 büyükleri tarihi bir dayanışmaya imza attı.Geçtiğimiz Perşembe gecesi Trabzonspor’un,Basel’le oynadığı maçın geliri depremzedelere bağışlanmak üzere satışa sunduğu hatıra biletlerinden Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş,Başakşehir binlerce bilet aldı.Ne güzel bir tablo.Depremin ortaya çıkardığı bu dayanışma ruhu  inşallah futbolda kalıcı olur.Dünya boş,bugün varsın yarın yoksun.Hiç bir kimse bu dünya’dan işlerini tamamlayıp gitmiyor öbür dünya’ya. Futbol sever biri olarak bu resmi çok önemsiyorum.Bu,Türk futbolundaki dostluğun,beraberliğin resmidir.Artık geçmişte yaşanan olumsuzluklar geride kalmalı.Yeni bir sayfa açtık devam etmeliyiz. Bu maçın bir maçtan fazlası olduğunu yaşamak,tek tesellimiz kuşkusuz.Yediden yetmişe takım gözetmeden,geçmişteki rekabeti ve çekişmeleri unutup Trabzon’da tek yürek olmak,sanırım bize has bir özellik.Böyle bir dayanışma,böyle bir kenetlenme dünyada örneği yok. İlk defa  bu kadar çok takım taraftarlarını aynı trübünde ve yan yana gördük.Aynı şekilde kulüp başkanlarıda birlikte maç izlediler.Keşke bence bu tarihi buluşmaya bir felaket neden olmasa idi. Ama bu tablodan şu gerçek ortaya çıkıyor.’’Türk milletinin evlatları zamanı geldiğinde geçmişin üzerine bir çizgi çekip,yarınlara dair umutlarımızı koruyabiliyor kanısına vardım. Maç öncesi trübünlerdeki kucaklaşma gözyaşlarıma neden oldu.Duygulanmamak elde değil… Kısacası;Depremden sonra Türk Futbol takımları için oynanan ilk maç özelliği taşıyan UEFA Konferans Ligi play-off ilk maçında Basel ile karşılaşan Trabzonspor’un bilet gelirleri depremzedelere bağışlanması için spor camiası birleşti.Tüm takımlara açık olan tribünleri doldurmak isteyen her takımdan futbolsever Trabzon’a akın etti.Süper Lig’de başarı ve şampiyonluk için yıllardır birbirleriyle ezeli rekabet eden Fenerbahçe,Galatasaray,ve Beşiktaş taraftarları,Basel maçında  bordu-mavililere destek vermek içingeldiği kentin sokaklarında formalarıyla dolaştı.Taraftar birbirlerine forma,kaşkol ve bileklik hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.Taraftar,asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası,birliktelik,kardeşlik ve dostluk mesajları verdi.Maçta on binlerce Türk bayrağı sallanırken kendimizi bir milli maçta gibi hissetmedik mi?Depremde yıkılan şehirlerin adı söylenip yoklama alınırken,içimiz cız etmedi mi?  Rekabet ezeli ve ebedi olmalı,düşmanlıklar ise bundan böyle unutulmalı.Bunu yapabiliriz,inanıyorum.Trabzon’da bir ateş yandı,sakın sönmesin…
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2023 - Salı
Köşe Vuruşu *Spor*

TRABZON’DA SPOR’DA TEK YÜREK OLDUK

Futbolun 5 büyükleri tarihi bir dayanışmaya imza attı.Geçtiğimiz Perşembe gecesi Trabzonspor’un,Basel’le oynadığı maçın geliri depremzedelere bağışlanmak üzere satışa sunduğu hatıra biletlerinden Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş,Başakşehir binlerce bilet aldı.Ne güzel bir tablo.Depremin ortaya çıkardığı bu dayanışma ruhu  inşallah futbolda kalıcı olur.Dünya boş,bugün varsın yarın yoksun.Hiç bir kimse bu dünya’dan işlerini tamamlayıp gitmiyor öbür dünya’ya.

Futbol sever biri olarak bu resmi çok önemsiyorum.Bu,Türk futbolundaki dostluğun,beraberliğin resmidir.Artık geçmişte yaşanan olumsuzluklar geride kalmalı.Yeni bir sayfa açtık devam etmeliyiz.

Bu maçın bir maçtan fazlası olduğunu yaşamak,tek tesellimiz kuşkusuz.Yediden yetmişe takım gözetmeden,geçmişteki rekabeti ve çekişmeleri unutup Trabzon’da tek yürek olmak,sanırım bize has bir özellik.Böyle bir dayanışma,böyle bir kenetlenme dünyada örneği yok.

İlk defa  bu kadar çok takım taraftarlarını aynı trübünde ve yan yana gördük.Aynı şekilde kulüp başkanlarıda birlikte maç izlediler.Keşke bence bu tarihi buluşmaya bir felaket neden olmasa idi.

Ama bu tablodan şu gerçek ortaya çıkıyor.’’Türk milletinin evlatları zamanı geldiğinde geçmişin üzerine bir çizgi çekip,yarınlara dair umutlarımızı koruyabiliyor kanısına vardım.

Maç öncesi trübünlerdeki kucaklaşma gözyaşlarıma neden oldu.Duygulanmamak elde değil…

Kısacası;Depremden sonra Türk Futbol takımları için oynanan ilk maç özelliği taşıyan UEFA Konferans Ligi play-off ilk maçında Basel ile karşılaşan Trabzonspor’un bilet gelirleri depremzedelere bağışlanması için spor camiası birleşti.Tüm takımlara açık olan tribünleri doldurmak isteyen her takımdan futbolsever Trabzon’a akın etti.Süper Lig’de başarı ve şampiyonluk için yıllardır birbirleriyle ezeli rekabet eden Fenerbahçe,Galatasaray,ve Beşiktaş taraftarları,Basel maçında  bordu-mavililere destek vermek içingeldiği kentin sokaklarında formalarıyla dolaştı.Taraftar birbirlerine forma,kaşkol ve bileklik hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.Taraftar,asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası,birliktelik,kardeşlik ve dostluk mesajları verdi.Maçta on binlerce Türk bayrağı sallanırken kendimizi bir milli maçta gibi hissetmedik mi?Depremde yıkılan şehirlerin adı söylenip yoklama alınırken,içimiz cız etmedi mi?

 Rekabet ezeli ve ebedi olmalı,düşmanlıklar ise bundan böyle unutulmalı.Bunu yapabiliriz,inanıyorum.Trabzon’da bir ateş yandı,sakın sönmesin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.