Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

SÜPER LİGDE YABANCI HAKEM

Süper Lig’de maç yöneten UEFA Elit ve 1. Kategori hakemlerimizin Avrupa’nın önemli liglerinde görev alması ve aynı liglerin UEFA Elit ve 1. Kategori hakemlerinin de aynı şekilde karşılıklılık esasıyla görev alması kararlaştırıldı. Saha ve VAR hakem kadrolarını da ayıran TFF, Süper Lig maçlarına, biri statta, diğeri Riva’da iki gözlemci atayacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, hakemlik ve gözlemcilik yapısına ilişkin önemli kararlar aldı. İspanya ve Belçika’da kullanılan son teknolojiler de incelendikten sonra, TFF’ye ait mevcut Futbol Yönetim Sistemi (FYS) yazılımı geliştirilerek yeni nesil teknolojinin kullanılacağı Hakem Atama Sistemi’ne geçilecek. Çalışmaları süren yeni hakem ve gözlemci klasman kadrolarının, Dünya Kupası finalleri döneminde verilecek olan Süper Lig’in devre arasında oluşturulması hedefleniyor. Bu süreye kadar, klasman değişimleri yapılmadan mevcut hakem ve gözlemci kadroları ile devam edilecek. Hakem ve gözlemcilerin, bilimsel veri ve kurallara göre belirlenmiş metotlarla performanslarını geliştirmek ve gelişimlerini ölçmek için bir Üniversite ile iş birliği yapılacak. Hakemler, futbolcularla nasıl diyalog kurulması ve onlara davranmaları gerektiği konusunda eğitim alacak. İki psikolog da sürekli olarak TFF’nin Riva’daki tesislerinde görev yaparak hakemlere bu konularda danışmanlık yaparak yol gösterecek.2022-23 sezonu için uluslararası deneyimi olan yabancı bir hakem eğitmeni ile anlaşma yapılacak.
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2022 - Cuma
Köşe Vuruşu *Spor*

SÜPER LİGDE YABANCI HAKEM

Süper Lig’de maç yöneten UEFA Elit ve 1. Kategori hakemlerimizin Avrupa’nın önemli liglerinde görev alması ve aynı liglerin UEFA Elit ve 1. Kategori hakemlerinin de aynı şekilde karşılıklılık esasıyla görev alması kararlaştırıldı. Saha ve VAR hakem kadrolarını da ayıran TFF, Süper Lig maçlarına, biri statta, diğeri Riva’da iki gözlemci atayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, hakemlik ve gözlemcilik yapısına ilişkin önemli kararlar aldı.

İspanya ve Belçika’da kullanılan son teknolojiler de incelendikten sonra, TFF’ye ait mevcut Futbol Yönetim Sistemi (FYS) yazılımı geliştirilerek yeni nesil teknolojinin kullanılacağı Hakem Atama Sistemi’ne geçilecek.

Çalışmaları süren yeni hakem ve gözlemci klasman kadrolarının, Dünya Kupası finalleri döneminde verilecek olan Süper Lig’in devre arasında oluşturulması hedefleniyor. Bu süreye kadar, klasman değişimleri yapılmadan mevcut hakem ve gözlemci kadroları ile devam edilecek.

Hakem ve gözlemcilerin, bilimsel veri ve kurallara göre belirlenmiş metotlarla performanslarını geliştirmek ve gelişimlerini ölçmek için bir Üniversite ile iş birliği yapılacak. Hakemler, futbolcularla nasıl diyalog kurulması ve onlara davranmaları gerektiği konusunda eğitim alacak. İki psikolog da sürekli olarak TFF’nin Riva’daki tesislerinde görev yaparak hakemlere bu konularda danışmanlık yaparak yol gösterecek.2022-23 sezonu için uluslararası deneyimi olan yabancı bir hakem eğitmeni ile anlaşma yapılacak.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.