Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Pazar günleri niye tatil olur ki?

Oldum bittim bu Pazar günlerini bir türlü sevmedim. Ne okula giderken, ne de çalıştığım zamanlarda Pazar tatillerini fuzuli bulurdum.  Nereden ülkemize getirildi, amaç neydi bugüne kadar öğrenebilmiş değilim. Her hafta sonu gelince üstüme bir sıkıntı çöker. İlçenin içinde ve diğer yerlerde hemen hemen iş yeri kapalı olur ve insan sıkıntından patlar. Açık olan veya öğleye doğru iş yerini açanda olur. Ancak hafta içinde olduğu gibi bir kalabalık olmayınca da, ben ne yapacağımı bilemem.  Hadi evli olanlar ve hafta sonu olsun da biraz dinleneyim diyenler de olur. Benim gibi sokakta büyüyen, okul zamanlarında bile okuldan kaçıp top oynamaya kaçan, ambarcı Bahtiyar ağbinin orada hem çalışıp hem de lak lak edince insan, hafta sonlarını pek beklemez oluyor. Bir gün bile işte, Pazar gelsin de, sabahtan akşama kadar yatayım derdim olmadı. Öyle saatlerce uyuyayım, hafta içinde çok yoruldum diyerek zaman geçirmeyi aklıma bile getirmedim. Yahu “tatil” diye bir düşüncem bile bu güne kadar olmadı. Tabii ki, insanlar tatil yapar, izine çıkar, yayla canik gezer, ben ise bunları arayıp sormam.  Bir yere iş için gitsem, çok kalmak istemen geri dönmeyi severim. Pazar günleri bize nereden miras kaldı bilmiyorum. İlkokula gittiğimde Cumartesi günü öğleden sonra tatil olurdu. Şimdi iki gün tatil. Onda da kurslar ve dershane var. Gerçi şimdinin çocukları, hep boş bulduğumuz anda kafayı vurup ta yatağa yatıp günlerce uyusak diye bir düşünce içinde. Seviyorlar hayatın bu yanını.  Bulancak’ta Pazar günü oldu mu, benim için yapacak bir şey olmuyor. Haber varsa ona giderim, gazete de yazılacak bir şey varsa onu yazarım ve akşamı zor ederim.  Sanki zorunluymuş gibi çoğu işyeri Pazar günü kapalı oluyor. Bizim ülkede bir gariplik var. Pazar günleri de çalışmak isteyen, işyerini açmak isteyen çok kişi var. Yasak değil, ayıp değil, ancak bunu yapmak istemiyorlar. Birileri karşı mı çıkacak sanıyorlar belli değil.  Batıyı örnek alırken bunları aldık herhalde. Adamların öyle Pazar günü tatili diye bir derdi yok bildiğim kadarıyla. Hep çalışma üzerine kurulu bir dünyaları var. Haa, onların Pazar günü aslında bir şeye tekabül ediyor! Onu da siz bulun derim! 
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2021 - Pazartesi
Erhan GÜNDOĞAR

Pazar günleri niye tatil olur ki?

Oldum bittim bu Pazar günlerini bir türlü sevmedim. Ne okula giderken, ne de çalıştığım zamanlarda Pazar tatillerini fuzuli bulurdum.  Nereden ülkemize getirildi, amaç neydi bugüne kadar öğrenebilmiş değilim. Her hafta sonu gelince üstüme bir sıkıntı çöker. İlçenin içinde ve diğer yerlerde hemen hemen iş yeri kapalı olur ve insan sıkıntından patlar. Açık olan veya öğleye doğru iş yerini açanda olur. Ancak hafta içinde olduğu gibi bir kalabalık olmayınca da, ben ne yapacağımı bilemem.  Hadi evli olanlar ve hafta sonu olsun da biraz dinleneyim diyenler de olur. Benim gibi sokakta büyüyen, okul zamanlarında bile okuldan kaçıp top oynamaya kaçan, ambarcı Bahtiyar ağbinin orada hem çalışıp hem de lak lak edince insan, hafta sonlarını pek beklemez oluyor. Bir gün bile işte, Pazar gelsin de, sabahtan akşama kadar yatayım derdim olmadı. Öyle saatlerce uyuyayım, hafta içinde çok yoruldum diyerek zaman geçirmeyi aklıma bile getirmedim. Yahu “tatil” diye bir düşüncem bile bu güne kadar olmadı. Tabii ki, insanlar tatil yapar, izine çıkar, yayla canik gezer, ben ise bunları arayıp sormam.  Bir yere iş için gitsem, çok kalmak istemen geri dönmeyi severim.

Pazar günleri bize nereden miras kaldı bilmiyorum. İlkokula gittiğimde Cumartesi günü öğleden sonra tatil olurdu. Şimdi iki gün tatil. Onda da kurslar ve dershane var. Gerçi şimdinin çocukları, hep boş bulduğumuz anda kafayı vurup ta yatağa yatıp günlerce uyusak diye bir düşünce içinde. Seviyorlar hayatın bu yanını.  Bulancak’ta Pazar günü oldu mu, benim için yapacak bir şey olmuyor. Haber varsa ona giderim, gazete de yazılacak bir şey varsa onu yazarım ve akşamı zor ederim.  Sanki zorunluymuş gibi çoğu işyeri Pazar günü kapalı oluyor. Bizim ülkede bir gariplik var. Pazar günleri de çalışmak isteyen, işyerini açmak isteyen çok kişi var. Yasak değil, ayıp değil, ancak bunu yapmak istemiyorlar. Birileri karşı mı çıkacak sanıyorlar belli değil.  Batıyı örnek alırken bunları aldık herhalde. Adamların öyle Pazar günü tatili diye bir derdi yok bildiğim kadarıyla. Hep çalışma üzerine kurulu bir dünyaları var. Haa, onların Pazar günü aslında bir şeye tekabül ediyor! Onu da siz bulun derim! 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.