Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

BU GİRESUNSPOR KİMİ YENECEK…?

Giresunspor deplasmanda bu geçtiğimiz cumartesi günü düşme hattında bulunan ve 1-0 öne geçtiği maçta Tuzlaspor’a 3-1 mağlup oldu. Peki soruyorum buradan, Giresunspor kimi yenecek? Teknik Direktör Mehmet Birinci nedenini kısıtlı bir kadroya bağlıyor. Sormazlar mı adama, bunu bu takımın başına gelirken bilmiyor muydun? İlk yarı sonu kalan beş maçta sahasında Kocaelispor, deplasmanda önce Göztepe, sonra Sakaryaspor, kendi sahasında Gençlerbirliği ve ligin ilk yarı son maçı deplasmanda Ümraniyespor ile oynadıktan sonra ilk yarıyı tamamlamış olacak. Giresunspor için bu maçlar ateşten gömlek. Tuzlaspor maçındaki gibi oynamaya devam edersek ilk yarı son sıraya demir atmış oluruz. Giresunspor var olan kadro ile her maçını mutlaka final maçı gibi oynayıp zihinsel olarak hazırlanmalı. Özellikle tüm maçlara konsantre olan oyuncular derbilere nazaran zorluk derecesi daha düşük olan maçlara tam konsantre olamıyor. Mehmet hocanın ve ekinin oyuncuları bu maçlara da iyi hazırlanması lazım. Yoksa kaybedilecek her puan ya da puanlar Giresunspor’u dibe atar. Giresunspor hedefsiz bir takım halinde getirir. Taktiksel idmanların yanı sıra zihinsel hazırlık şart. Sadece topa sahip olduğu zaman değil topa sahip olmadığı zaman bile rakibe baskı yapmalı pres yapmalı rakibi oynatmamalı ve rakibin orta sahayı geçmesine müsaade etmemeli ve deyim yerindeyse rakibi ısırmalı Hoca çok doğru kadro ile sahaya çıkmalı ve takımın daha çok rakiple ikili mücadelelerde top kazanmasını sağlamalı ve özellikle orta sahayı mutlaka daha güçlü kurgulamalı. Samet daha çok öne oynayarak sonuç üretmeli. Kuvars gibi bir oyuncunuz varsa sağdan soldan mutlaka orta denemesi yapılmalı. Bunu hem Erzurumspor maçında görmüştük. Giresunspor’u en azından mucize de olsa ligde bırakır. Mutlaka defanstaki savunmadaki oyuncuları da hatasız oynamalı. İşte Tuzlaspor maçında yılların tecrübeli futbolcusu Erol’un defansta yaptığı hata golle sonuçlandı. Giresunspor’un en zayıf halkası defans. Gol yollarında da yetersiziz. Bunları bir an önce gidermeliler. Yoksa bu takım sürekli kan kaybeder.  Bu takım bu kadro ile ligde kalabilmesi için eğer bu söylemiş olduklarımı bir takım ruhu içeresinde tam kapı kapasiteyle sahaya yansıtırlarsa. Ama Tuzlaspor maçında olduğu gibi hedefsiz oynarlarsa kendimizi avutmuş oluruz. Cuma günü 1926 Bulancakspor’u yazacağım…
Ekleme Tarihi: 14 Kasım 2023 - Salı
Köşe Vuruşu *Spor*

BU GİRESUNSPOR KİMİ YENECEK…?

Giresunspor deplasmanda bu geçtiğimiz cumartesi günü düşme hattında bulunan ve 1-0 öne geçtiği maçta Tuzlaspor’a 3-1 mağlup oldu. Peki soruyorum buradan, Giresunspor kimi yenecek? Teknik Direktör Mehmet Birinci nedenini kısıtlı bir kadroya bağlıyor. Sormazlar mı adama, bunu bu takımın başına gelirken bilmiyor muydun? İlk yarı sonu kalan beş maçta sahasında Kocaelispor, deplasmanda önce Göztepe, sonra Sakaryaspor, kendi sahasında Gençlerbirliği ve ligin ilk yarı son maçı deplasmanda Ümraniyespor ile oynadıktan sonra ilk yarıyı tamamlamış olacak. Giresunspor için bu maçlar ateşten gömlek. Tuzlaspor maçındaki gibi oynamaya devam edersek ilk yarı son sıraya demir atmış oluruz. Giresunspor var olan kadro ile her maçını mutlaka final maçı gibi oynayıp zihinsel olarak hazırlanmalı. Özellikle tüm maçlara konsantre olan oyuncular derbilere nazaran zorluk derecesi daha düşük olan maçlara tam konsantre olamıyor. Mehmet hocanın ve ekinin oyuncuları bu maçlara da iyi hazırlanması lazım. Yoksa kaybedilecek her puan ya da puanlar Giresunspor’u dibe atar.

Giresunspor hedefsiz bir takım halinde getirir. Taktiksel idmanların yanı sıra zihinsel hazırlık şart.

Sadece topa sahip olduğu zaman değil topa sahip olmadığı zaman bile rakibe baskı yapmalı pres yapmalı rakibi oynatmamalı ve rakibin orta sahayı geçmesine müsaade etmemeli ve deyim yerindeyse rakibi ısırmalı Hoca çok doğru kadro ile sahaya çıkmalı ve takımın daha çok rakiple ikili mücadelelerde top kazanmasını sağlamalı ve özellikle orta sahayı mutlaka daha güçlü kurgulamalı. Samet daha çok öne oynayarak sonuç üretmeli. Kuvars gibi bir oyuncunuz varsa sağdan soldan mutlaka orta denemesi yapılmalı. Bunu hem Erzurumspor maçında görmüştük. Giresunspor’u en azından mucize de olsa ligde bırakır. Mutlaka defanstaki savunmadaki oyuncuları da hatasız oynamalı.

İşte Tuzlaspor maçında yılların tecrübeli futbolcusu Erol’un defansta yaptığı hata golle sonuçlandı.

Giresunspor’un en zayıf halkası defans. Gol yollarında da yetersiziz.

Bunları bir an önce gidermeliler. Yoksa bu takım sürekli kan kaybeder. 

Bu takım bu kadro ile ligde kalabilmesi için eğer bu söylemiş olduklarımı bir takım ruhu içeresinde tam kapı kapasiteyle sahaya yansıtırlarsa. Ama Tuzlaspor maçında olduğu gibi hedefsiz oynarlarsa kendimizi avutmuş oluruz. Cuma günü 1926 Bulancakspor’u yazacağım…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.