İsmet BEKTAŞ
Köşe Yazarı
İsmet BEKTAŞ
 

Çanakkale Zaferi ve Meçhul Asker Anıtı

Çanakkale savaşı 18 Mart 1915’de kazanıldıktan sonra Çanakkale’de Çanakkale savaşlarında şehit düşen Türk askerlerinin anısına dikilen anıt Ecabat ilçesi, Saddülbehir Köyü, Morto koyu, Hisarlık burnundadır. 1944’te açılan bir yarışmada Doğan Erginbaş ve İsmail Utkular’ın birinci seçilerek ortaklaşa projesiyle gerçekleşmiştir. Yapımına 1954’te başlanmış, 21 Ağustos 1960 yılında tamamlanmıştır. Anıt, doğal bir kaide oluşturan, denizden 48 metre yükseklikteki Hisarburnu üzerinde yer alır. Granit taş ve betonarmeden yapılan anıt dıştan 25x25m içten 16x16 m dir. Seref Holü’nün dört köşesinde, taç bölümünü taşıyan 10m aralıklı 33m. Yüksekliğinde 4 kare sütun vardır. Anıt, yalın ve soylu bir görünüm taşımaktadır. Çanakkale savaşlarında şehit olanların ruhları şad olsun. Mustafa kemal Atatürk’ümüzün en büyük başarılarından birisi Çanakkale savaşlarındadır. Ruhu şad olsun
Ekleme Tarihi: 18 Mart 2019 - Pazartesi
İsmet BEKTAŞ

Çanakkale Zaferi ve Meçhul Asker Anıtı

Çanakkale savaşı 18 Mart 1915’de kazanıldıktan sonra Çanakkale’de Çanakkale savaşlarında şehit düşen Türk askerlerinin anısına dikilen anıt Ecabat ilçesi, Saddülbehir Köyü, Morto koyu, Hisarlık burnundadır.

1944’te açılan bir yarışmada Doğan Erginbaş ve İsmail Utkular’ın birinci seçilerek ortaklaşa projesiyle gerçekleşmiştir.

Yapımına 1954’te başlanmış, 21 Ağustos 1960 yılında tamamlanmıştır.

Anıt, doğal bir kaide oluşturan, denizden 48 metre yükseklikteki Hisarburnu üzerinde yer alır.

Granit taş ve betonarmeden yapılan anıt dıştan 25x25m içten 16x16 m dir.

Seref Holü’nün dört köşesinde, taç bölümünü taşıyan 10m aralıklı 33m. Yüksekliğinde 4 kare sütun vardır.

Anıt, yalın ve soylu bir görünüm taşımaktadır.

Çanakkale savaşlarında şehit olanların ruhları şad olsun. Mustafa kemal Atatürk’ümüzün en büyük başarılarından birisi Çanakkale savaşlarındadır. Ruhu şad olsun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.