Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

DÜNYA'DA BARIŞI DESTEKLEMELİYİZ

Savaş hep güçlülerin arenasıdır ve hep iki tarafı vardır. Bu iki tarafta güçlülerden oluşur ve olan her iki taraftaki masum insanlara çocuklara ve kadınlara olur. Bende sizin gibi isterim ki Dünyada savaş olmasın sadece barış olsun sevgi olsun ama ne yazıktır ki ister buna güç isteği diyelim istersek açgözlülük yetmeme hissi ne dersek diyelim ismi savaş, acı, ölüm, çaresizlik, kaçış ve keder... İnsan ayrımı yapmadan düşünebilmeliyiz çünkü biz Müslüman ve insansak böyle düşünmeliyiz. Savaş ahmaklıktır çünkü taraflara sadece hem psikolojik hem fiziki zarar verir. Külfeti hem manevi hem maddi anlamda çoktur. Hiçbir çocuğun kadının ve erkeğin hiçbir insanın ölmemesi konusunda hemfikir olduğumuza inanıyorum. Hangi ülke hangi savaş olursa olsun ülkenin başındaki yönetenlere birşey olmaz hep zavallı masum halka olur. Tabi ki dünyanın neresinde olursa olsun masumların ölmesine savaşa tepkimizi göstereceğiz ama bunu ülkemizde ki kolluk kuvvetlerine, polisimize, askerimize zarar vererek yapıyorsak bunun adı protesto olmaz eğer bu protestolarda polisimize vatandaşımıza taş atarsak bizim zalimlerden ne eksik yanımız olur duygularımızı kullanarak değil akli selim düşünmeliyiz. Öfkeyle Kalkan zararla oturur diye boşa dememiş atalarımız daha sakin yollarla ülkemize insanlarımıza, kolluk kuvvetlerine zarar vermeden taşkınlık çıkarmadan ve provokasyonlara gelmeden tepki göstermeliyiz. Savaş, öfke gibi sonu iyi olmayan kötücül ve yıkıcı herşeyden uzak durmalıyız. Dünya'da barışı desteklemeliyiz. Daha aydınlık daha barış dolu günlere...
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2023 - Cuma
Seçil Yılmaz

DÜNYA'DA BARIŞI DESTEKLEMELİYİZ

Savaş hep güçlülerin arenasıdır ve hep iki tarafı vardır. Bu iki tarafta güçlülerden oluşur ve olan her iki taraftaki masum insanlara çocuklara ve kadınlara olur. Bende sizin gibi isterim ki Dünyada savaş olmasın sadece barış olsun sevgi olsun ama ne yazıktır ki ister buna güç isteği diyelim istersek açgözlülük yetmeme hissi ne dersek diyelim ismi savaş, acı, ölüm, çaresizlik, kaçış ve keder... İnsan ayrımı yapmadan düşünebilmeliyiz çünkü biz Müslüman ve insansak böyle düşünmeliyiz. Savaş ahmaklıktır çünkü taraflara sadece hem psikolojik hem fiziki zarar verir. Külfeti hem manevi hem maddi anlamda çoktur. Hiçbir çocuğun kadının ve erkeğin hiçbir insanın ölmemesi konusunda hemfikir olduğumuza inanıyorum. Hangi ülke hangi savaş olursa olsun ülkenin başındaki yönetenlere birşey olmaz hep zavallı masum halka olur.

Tabi ki dünyanın neresinde olursa olsun masumların ölmesine savaşa tepkimizi göstereceğiz ama bunu ülkemizde ki kolluk kuvvetlerine, polisimize, askerimize zarar vererek yapıyorsak bunun adı protesto olmaz eğer bu protestolarda polisimize vatandaşımıza taş atarsak bizim zalimlerden ne eksik yanımız olur duygularımızı kullanarak değil akli selim düşünmeliyiz. Öfkeyle Kalkan zararla oturur diye boşa dememiş atalarımız daha sakin yollarla ülkemize insanlarımıza, kolluk kuvvetlerine zarar vermeden taşkınlık çıkarmadan ve provokasyonlara gelmeden tepki göstermeliyiz. Savaş, öfke gibi sonu iyi olmayan kötücül ve yıkıcı herşeyden uzak durmalıyız. Dünya'da barışı desteklemeliyiz. Daha aydınlık daha barış dolu günlere...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.