Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

ALKIŞLAR TEBEŞİR TİYATROSU OYUNCULARINA

Geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 9.00’da Türkiye’nin farklı illerinde çalışan farkındalık oluşturan 41 öğretmen ile birlikte ve Azerbaycan’dan bir öğretmenin katılımı ile öğretmenlerin anılarını anlatan ‘’Annem gibi’’ tiyatro seslendirmesi Damla radyosunda gerçekleşti. Giresun Bulancak ilçesi İstiklal İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayşen Engin’inde rol aldığı tiyatro seslendirmesi mükemmelden de öte idi. Bir öğretmen olarak alkışlıyorum tüm arkadaşları. Tiyatroya gönül veren ve birbirlerini tanımayan öğretmenlerin kurduğu Tebeşir tiyatrosu damla radyosunda izleyicileriyle buluştu. Bu hafta içinde Giresun Efem radyosunda da yayına girecek. Gökhan güçlü önderliğinde uzaktan eğitimle tiyatro seslendirme, ses, vücut dili, diksiyon, telaffuz, vurgulama gibi eğitimler paylaşıldı. Eğitimci ve öğretmen olarak eğitimin yaşı mekanı ve zamanı olmadığını bilen bu grup, yaz tatili demeden, hafta sonu demeden geç saatlere kadar öğrenmeye çalıştı, çabaladı. Öğretmenlik anıları biriktirilmiş en büyük hazinedir. Bu büyük hazine paylaşıldı. Beraber gülündü, beraber ağlandı. Sonunda Gökhan Güçlü’nün sihirli kalemiyle kâğıda dökülmüş ve bir tiyatro metni oldu. Adı da ‘’Annem Gibi’’ olmuş. Ayşen Engin bu oyunda iki rol üstlendi. Biri Ayşen öğretmen olarak, diğeri Ayşen isminde annesini küçük yaşta kaybetmiş ve bu yüzden başarılı bir çocukken kekeme ve içe kapanık bir öğrenciye dönüşen bir öğrenciyi profesyonel tiyatroculara taş çıkartırcasına mükemmelden öte seslendirdi. Öğretmeninin ilgisi ile yeniden hayata tutunan ve öğretmenini annesi gibi seven biri oldu. Tebeşir tiyatro topluluğu ‘’Annem Gibi’’ adlı oyunda eski günleri yadeden çok özel yaşanmış hikayelerin seslendirildiği radyo tiyatrosu izlemeye değerdi. Tiyatro yönetmeni ve yazarı Gökhan Güçlü, Yönetim yardımcıları Gönül Ekmekçi, Meltem Öztürk, Tevfik Gürman ve afiş tasarım Ayşen Engin üstlendi. Tebeşir tiyatrosu geçtiğimiz ilkbahar’da kurulan bir aile topluluğu.41 bayan öğretmen 3 bay öğretmenden oluştu. Pademiye inat çalışan, yaz tatilini iptal ederek tatil yapmayan eğitim sevdalıları öğretmenlerin oluşturduğu bir tiyatro grubu. Ayşen öğretmen bu tiyatroda arka sıra diye bir şey yokmuş diye anlatıyor duygularını. Onlar tanınmak için değil, öğrencilerine daha iyi daha doğru nasıl tiyatro sevdiririm diyerek öğrenciliğe geri dönmüş farkındalık oluşturan öğretmenlerin buluşma noktası. Kadın erkek hiç fark etmeksizin öğrencilerine anne şefkati ve anne yüreği ile kucak açan tüm öğretmenlere ithafken yazılmış bir oyun. Dinlerken çocukluğum aklıma geldi, hüzünlendim. Çünkü içinde biz, siz, onlar var. Tebeşir tiyatrosu öğretmenlerimi ayakta alkışlıyorum...41 Kere maşallah...
Ekleme Tarihi: 13 Ekim 2021 - Çarşamba
Erol KÜÇÜK

ALKIŞLAR TEBEŞİR TİYATROSU OYUNCULARINA

Geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 9.00’da Türkiye’nin farklı illerinde çalışan farkındalık oluşturan 41 öğretmen ile birlikte ve Azerbaycan’dan bir öğretmenin katılımı ile öğretmenlerin anılarını anlatan ‘’Annem gibi’’ tiyatro seslendirmesi Damla radyosunda gerçekleşti.

Giresun Bulancak ilçesi İstiklal İlkokulu İngilizce öğretmeni Ayşen Engin’inde rol aldığı tiyatro seslendirmesi mükemmelden de öte idi. Bir öğretmen olarak alkışlıyorum tüm arkadaşları.

Tiyatroya gönül veren ve birbirlerini tanımayan öğretmenlerin kurduğu Tebeşir tiyatrosu damla radyosunda izleyicileriyle buluştu. Bu hafta içinde Giresun Efem radyosunda da yayına girecek.

Gökhan güçlü önderliğinde uzaktan eğitimle tiyatro seslendirme, ses, vücut dili, diksiyon, telaffuz, vurgulama gibi eğitimler paylaşıldı. Eğitimci ve öğretmen olarak eğitimin yaşı mekanı ve zamanı olmadığını bilen bu grup, yaz tatili demeden, hafta sonu demeden geç saatlere kadar öğrenmeye çalıştı, çabaladı.

Öğretmenlik anıları biriktirilmiş en büyük hazinedir. Bu büyük hazine paylaşıldı. Beraber gülündü, beraber ağlandı. Sonunda Gökhan Güçlü’nün sihirli kalemiyle kâğıda dökülmüş ve bir tiyatro metni oldu. Adı da ‘’Annem Gibi’’ olmuş.

Ayşen Engin bu oyunda iki rol üstlendi. Biri Ayşen öğretmen olarak, diğeri Ayşen isminde annesini küçük yaşta kaybetmiş ve bu yüzden başarılı bir çocukken kekeme ve içe kapanık bir öğrenciye dönüşen bir öğrenciyi profesyonel tiyatroculara taş çıkartırcasına mükemmelden öte seslendirdi.

Öğretmeninin ilgisi ile yeniden hayata tutunan ve öğretmenini annesi gibi seven biri oldu.

Tebeşir tiyatro topluluğu ‘’Annem Gibi’’ adlı oyunda eski günleri yadeden çok özel yaşanmış hikayelerin seslendirildiği radyo tiyatrosu izlemeye değerdi.

Tiyatro yönetmeni ve yazarı Gökhan Güçlü, Yönetim yardımcıları Gönül Ekmekçi, Meltem Öztürk, Tevfik Gürman ve afiş tasarım Ayşen Engin üstlendi.

Tebeşir tiyatrosu geçtiğimiz ilkbahar’da kurulan bir aile topluluğu.41 bayan öğretmen 3 bay öğretmenden oluştu. Pademiye inat çalışan, yaz tatilini iptal ederek tatil yapmayan eğitim sevdalıları öğretmenlerin oluşturduğu bir tiyatro grubu.

Ayşen öğretmen bu tiyatroda arka sıra diye bir şey yokmuş diye anlatıyor duygularını.

Onlar tanınmak için değil, öğrencilerine daha iyi daha doğru nasıl tiyatro sevdiririm diyerek öğrenciliğe geri dönmüş farkındalık oluşturan öğretmenlerin buluşma noktası. Kadın erkek hiç fark etmeksizin öğrencilerine anne şefkati ve anne yüreği ile kucak açan tüm öğretmenlere ithafken yazılmış bir oyun. Dinlerken çocukluğum aklıma geldi, hüzünlendim. Çünkü içinde biz, siz, onlar var. Tebeşir tiyatrosu öğretmenlerimi ayakta alkışlıyorum...41 Kere maşallah...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.