Necdet DERVİŞOĞLU
Köşe Yazarı
Necdet DERVİŞOĞLU
 

Boğaziçi’nin Terörist Öğrencileri

Reis haklı valla, Boğaziçi denilen üniversite Ne terörist öğrenciler yetiştirmiş.! Öğrenince ben de şaşırdım. Önce, bir kaç not,  üniversiteye bakalım; 1863 yılında kurulmuş. Adı Robert Koleji, 1971 yılında Boğaziçi Üniversitesi olarak kurumsallaşmış.55 bin öğrenci yetiştirmiş, mezun etmiş. Yaklaşık 16 bin öğrenci okuyor. 600 e yakın öğretim üyesi, 700 civarında öğretim görevlisi var.         4 fakültesi,33 bölümü var.2 yüksekokul,6 enstitü ve 30 araştırma merkezine sahip. Eğitim dili İngilizce ve Türkçe. Üniversite devletin. Okumak için iyi puan almak gerekiyor. Ya da soruları çalan! bir yakınınız olacak. Başka türlü girme şansınız yok. Boğaziçi Üniversitesi Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında, İyi eğitim alınan bir yer. Okul bittiğinde işiniz garanti gibi. Çünkü Boğaziçi mezunlarını tercih ediyor özel sektör. Terörist filan da demiyorlar.     Mezunları arasında çok tanıdık isimler de var.     Üç Başbakanımız buradan mezun.     Evet, yanlış okumadınız.     Bülent Ecevit     Tansu Çiller     Ahmet Davutoğlu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu, Dahası var. Sabancı Holdingin başında ki Güler Sabancı. Ülker’in sahibi, Murat Ülker, Boyner in sahibi Cem Boyner, Oya Eczacıbaşı buradan mezun. Nuri Bilge Ceylan, Sanatçı Cem Yılmaz, yazar Perihan Maden de Boğaziçi mezunu. Şarkıcı Teoman, aşçı Vedat Milör ü de unutmamak lazım. Tabi Nagehan Alçı hanımda burada okumuş... Daha bir sürü ünlümüz. Sayfa yetmez yazsak. İşte, son günlerde TV’lerde izlediğimiz, çocukların başlarından polis copunu eksik etmediğimiz okul Boğaziçi Üniversitesi…       Yaklaşık yüz elli yıldır insan yetiştiren, Üç Başbakan çıkartmış bu üniversite, son günlerde neden dillerden düşmüyor. Tek bir nedeni var. Bu üniversiteye dışarıdan, Boğaziçi geleneği olmayan bir rektör atandı. Öğrenci ve Öğretmenler diyor ki, Bize dokunmayın, Biz başımıza bir Sınıf Başkanı seçecek zekaya sahibiz.. Bence de doğru söylüyorlar. Sağlıklar içinde iyi bir hafta olsun.
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2021 - Salı
Necdet DERVİŞOĞLU

Boğaziçi’nin Terörist Öğrencileri

Reis haklı valla,

Boğaziçi denilen üniversite

Ne terörist öğrenciler yetiştirmiş.! Öğrenince ben de şaşırdım.

Önce, bir kaç not,  üniversiteye bakalım;

1863 yılında kurulmuş. Adı Robert Koleji,

1971 yılında Boğaziçi Üniversitesi olarak kurumsallaşmış.55 bin öğrenci yetiştirmiş, mezun etmiş. Yaklaşık 16 bin öğrenci okuyor. 600 e yakın öğretim üyesi, 700 civarında öğretim görevlisi var.

 

      4 fakültesi,33 bölümü var.2 yüksekokul,6 enstitü ve 30 araştırma merkezine sahip.

Eğitim dili İngilizce ve Türkçe.

Üniversite devletin. Okumak için iyi puan almak gerekiyor. Ya da soruları çalan! bir yakınınız olacak. Başka türlü girme şansınız yok.

Boğaziçi Üniversitesi

Dünyanın sayılı üniversiteleri arasında,

İyi eğitim alınan bir yer.

Okul bittiğinde işiniz garanti gibi.

Çünkü Boğaziçi mezunlarını tercih ediyor özel sektör.

Terörist filan da demiyorlar.

    Mezunları arasında çok tanıdık isimler de var.

    Üç Başbakanımız buradan mezun.

    Evet, yanlış okumadınız.

    Bülent Ecevit

    Tansu Çiller

    Ahmet Davutoğlu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu,

Dahası var.

Sabancı Holdingin başında ki Güler Sabancı. Ülker’in sahibi, Murat Ülker, Boyner in sahibi Cem Boyner, Oya Eczacıbaşı buradan mezun.

Nuri Bilge Ceylan, Sanatçı Cem Yılmaz, yazar Perihan Maden de Boğaziçi mezunu. Şarkıcı Teoman, aşçı Vedat Milör ü de unutmamak lazım. Tabi Nagehan Alçı hanımda burada okumuş...

Daha bir sürü ünlümüz.

Sayfa yetmez yazsak.

İşte, son günlerde TV’lerde izlediğimiz, çocukların başlarından polis copunu eksik etmediğimiz okul Boğaziçi Üniversitesi…

      Yaklaşık yüz elli yıldır insan yetiştiren,

Üç Başbakan çıkartmış bu üniversite, son günlerde neden dillerden düşmüyor.

Tek bir nedeni var.

Bu üniversiteye dışarıdan,

Boğaziçi geleneği olmayan bir rektör atandı.

Öğrenci ve Öğretmenler diyor ki,

Bize dokunmayın,

Biz başımıza bir Sınıf Başkanı seçecek zekaya sahibiz..

Bence de doğru söylüyorlar.

Sağlıklar içinde iyi bir hafta olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Söz konusu vatansa gerisi teferruat
(09.02.2021 13:06 - #72142)
Öğrenciler rektör secemez bu güne kadar böyleydi yıllarca hangi üniversite de öğrencilere kimi seçelim diye sordular kaldiki protesto edenlerin coguda hdp lgp chp taraftarı o zaman her üniversiteye bir hdp bir lbt bir chp bir fetos birde kandil temsilcisi atansin eş rektör olarak sizde karadeniz in bulancagimizin sesi olarak sözcü gazetesi yada birgün gazetesinin sesi iseniz bilelimde ona göre okuyalim
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(2) (2)

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.