Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

TECRÜBE HER ŞEY DEĞİLDİR!

Gençlerimizin okulları bitince karşılaştıkları sorunlardan biri de işverenlerin tecrübeli eleman arayışında olmasıdır. Ama fırsat tanınmadığı sürece nasıl bir tecrübeden bahsedilebilir ki bilemiyorum. Zaten okuldan yeni mezun olmuşsun bu ortada olduğu halde bu tecrübe istediği neden siz şans tanımazsanız herkes tecrübe tecrübe diye kriter sunarsa ne olacak bu gençlerimizin hali bunu düşünüyor musunuz? Sonra uzun arayışlardan sonra iş bulunamayınca gençlerde psikolojik bozulmaya neden oluyor. Boşuna mı bunca sene okuduk diye kendi kendilerine hayıflanıyorlar. Takdir edersiniz ki çalışmaya başlamadan tecrübe etmek imkansızdır. Bu tecrübe sahibi olamama illet bir hastalık gibi gençlerin vücutlarına yayılıyor ve umutlar tükendikçe tedavisi olmayan hastalığın pençesinde hissi oluşmaya başlıyor. Zaten sonra motivasyon kaybıyla gidilen görüşmeler ve her geçen gün bu görüşmeler daha kötü geçiyor. Durum işin içinden çıkılamayacak hale geliyor. Karamsar cümleleleri hayatımızdan çıkaralım. Olumsuz duygu ne zaman olumlu duyguyu getirmiş ki. Eskidendi o çok güldüm şimdi çok ağlayacağım efsaneleri. Tam tersine güldükçe, umutlandıkça, çok istedikçe elde ederiz güzel şeyleri. İç motivasyonu yüksek, kendini geliştiren, özgüvenli adaylar tecrübesiz olsalar da kazanacaklardır. Yeter ki geleceklerini planlamayı unutmasınlar. Tecrübe her şey değildir...
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2022 - Salı
Seçil Yılmaz

TECRÜBE HER ŞEY DEĞİLDİR!

Gençlerimizin okulları bitince karşılaştıkları sorunlardan biri de işverenlerin tecrübeli eleman arayışında olmasıdır. Ama fırsat tanınmadığı sürece nasıl bir tecrübeden bahsedilebilir ki bilemiyorum. Zaten okuldan yeni mezun olmuşsun bu ortada olduğu halde bu tecrübe istediği neden siz şans tanımazsanız herkes tecrübe tecrübe diye kriter sunarsa ne olacak bu gençlerimizin hali bunu düşünüyor musunuz?

Sonra uzun arayışlardan sonra iş bulunamayınca gençlerde psikolojik bozulmaya neden oluyor. Boşuna mı bunca sene okuduk diye kendi kendilerine hayıflanıyorlar.
Takdir edersiniz ki çalışmaya başlamadan tecrübe etmek imkansızdır. Bu tecrübe sahibi olamama illet bir hastalık gibi gençlerin vücutlarına yayılıyor ve umutlar tükendikçe tedavisi olmayan hastalığın pençesinde hissi oluşmaya başlıyor. Zaten sonra motivasyon kaybıyla gidilen görüşmeler ve her geçen gün bu görüşmeler daha kötü geçiyor. Durum işin içinden çıkılamayacak hale geliyor.
Karamsar cümleleleri hayatımızdan çıkaralım. Olumsuz duygu ne zaman olumlu duyguyu getirmiş ki. Eskidendi o çok güldüm şimdi çok ağlayacağım efsaneleri. Tam tersine güldükçe, umutlandıkça, çok istedikçe elde ederiz güzel şeyleri. İç motivasyonu yüksek, kendini geliştiren, özgüvenli adaylar tecrübesiz olsalar da kazanacaklardır. Yeter ki geleceklerini planlamayı unutmasınlar. Tecrübe her şey değildir...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.