Seçil Yılmaz
Köşe Yazarı
Seçil Yılmaz
 

ONLARIN DA YAŞAMA HAKLARI VAR

Tüm canlıların yaşamaya hakları var, biz insanlar gibi ama gel gör ki sanki dünya sadece bizimmiş gibi bize kalacak gibi yaşıyoruz. Elleri ayakları olmadığı kendilerini savunamadıkları için mi bu eziyetli yaşam.  Neden hayvanlar bu kadar eziyet görüyor oysa ki istedikleri şey sadece mama su sevgi bunu biz insanlar olarak aslında onlara borçluyuz neden mi?          Ekolojik sistem gerekliliğinde hayvanlar büyük önem arz ediyor. Kedinin olmadığı bir yer düşünün ne eksik olmazdı tabi ki de fare ve diğer haşeratlar ve hal böyle olunca biz insanlar sadece ekolojinin bir parçasının eksik olmasından zarar görmüş olacağız. Fare ekinlerimizi yiyecek her yerde özgürce dolaşacaklar ya işte tam bir neden mi sorusunun cevabı... Hâlbuki sokak hayvanlarına bu sıcak yaz günlerinde kapımıza bir tas su ya da mama alıp koysak yanından geçtiğimizde sevgi dolu içten bir bakış atsak ya da kafasını okşasak kötü mü olur. Ülkemizde hala bir türlü tam anlamıyla kabul edilemeyen bir yasa var neyi bekliyoruz daha çok can dostumuzun hayatının sona ermesini mi, daha çok acı çekmelerini mi bilemiyorum… İstedikleri bir yasa olunca nasıl da meclisten hızlıca geçiyor ama bu yıllardır sürünmede kaldı yok yarısı hatta çeyreği geçti bir kanun ya tam geçer ya da geçmez. Sosyal medya da sıkça rastladığımız HAVRİTA diye bir uygulama hayvan sever çoğunluk sayesinde kapatıldı. Sosyal medyanın bundaki gücü yadırganamaz derecede büyük oldu. HAVRİTA uygulamasında sokak hayvanlarının yeri işaretlenip öldürülüyordu. Sonunda hayvan severler sayesinde mahkeme erişim engeli koydurarak bu acımazsız katliama son verildi. İyilik güzel şeydir bugün hepimiz elimizden gelen desteği sunalım ve kapılarımızın önüne bir tas su ve mama koyalım. Unutmayalım onlar bu dünyanın parçası…
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2022 - Salı
Seçil Yılmaz

ONLARIN DA YAŞAMA HAKLARI VAR

Tüm canlıların yaşamaya hakları var, biz insanlar gibi ama gel gör ki sanki dünya sadece bizimmiş gibi bize kalacak gibi yaşıyoruz. Elleri ayakları olmadığı kendilerini savunamadıkları için mi bu eziyetli yaşam.  Neden hayvanlar bu kadar eziyet görüyor oysa ki istedikleri şey sadece mama su sevgi bunu biz insanlar olarak aslında onlara borçluyuz neden mi?


         Ekolojik sistem gerekliliğinde hayvanlar büyük önem arz ediyor. Kedinin olmadığı bir yer düşünün ne eksik olmazdı tabi ki de fare ve diğer haşeratlar ve hal böyle olunca biz insanlar sadece ekolojinin bir parçasının eksik olmasından zarar görmüş olacağız. Fare ekinlerimizi yiyecek her yerde özgürce dolaşacaklar ya işte tam bir neden mi sorusunun cevabı...

Hâlbuki sokak hayvanlarına bu sıcak yaz günlerinde kapımıza bir tas su ya da mama alıp koysak yanından geçtiğimizde sevgi dolu içten bir bakış atsak ya da kafasını okşasak kötü mü olur.

Ülkemizde hala bir türlü tam anlamıyla kabul edilemeyen bir yasa var neyi bekliyoruz daha çok can dostumuzun hayatının sona ermesini mi, daha çok acı çekmelerini mi bilemiyorum… İstedikleri bir yasa olunca nasıl da meclisten hızlıca geçiyor ama bu yıllardır sürünmede kaldı yok yarısı hatta çeyreği geçti bir kanun ya tam geçer ya da geçmez.

Sosyal medya da sıkça rastladığımız HAVRİTA diye bir uygulama hayvan sever çoğunluk sayesinde kapatıldı. Sosyal medyanın bundaki gücü yadırganamaz derecede büyük oldu. HAVRİTA uygulamasında sokak hayvanlarının yeri işaretlenip öldürülüyordu. Sonunda hayvan severler sayesinde mahkeme erişim engeli koydurarak bu acımazsız katliama son verildi.

İyilik güzel şeydir bugün hepimiz elimizden gelen desteği sunalım ve kapılarımızın önüne bir tas su ve mama koyalım. Unutmayalım onlar bu dünyanın parçası…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.