Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

KOLONYA VE DETERJANA BULANMAK

Allah iyiliğimizi versin. Hayatımız boyunca ancak kullandığımız kolonya ve deterjanı son iki senede aklın almayacağı kadar elimize, yüzümüze, sanki banyo yapar gibi bolca döküp durduk. Gerçi ben bildim bileli ne kolonya, ne de deterjan denilen zehri çok zorunlu haller dışında kullanmadım. Salgın numarası ile ortalığı tozu dumana katan çetenin her şeyden bir para kazanma planı bu iki alanda da istenilen sonucu verdi. Mübarek patlama yaptı iki senede. Bunları üreten(esas sahipleri çetenin ta kendisidir)firmalar, fabrikalar 24 ayda sattıkça satarak, paraları kasalara koymaktan yoruldu. Benim işim olmadığı için bu ürünlerle eve de az bir şekilde girmesine izin verdim. Deterjan tam bir zehridir. Sanıldığı gibi temizlik için, virüse karşı etkili bir kimyasaldır, sağlık bakanlığının dediği gibi her yeri bunlar ile temizleyin dese de asla, buna rıza göstermeyin. Tamamı hikaye ve bu işin arkasındaki çetenin oyunudur. Konu dallı budaklı. Ben bununla ilgili iki hikaye anlatayım. Geçen hafta Ballıca’da gideceğim yere doğru gidiyordum. Lisenin orada kaldırımda bir çocuk bir poşet ile bir şey götürmeye çalışıyordu. Yaşı 10-11 anca vardı. Yanından geçerken “yardım edeyim” dedim. Poşeti aldım yerinden kalkmıyordu. “Kaç kilo bu” dedim. “12 kilo” dedi.  Bildiğiniz bir markanın toz deterjanı.(Afili de bir kelime ha toz deterjan; hım diyorsunuz söyleyince.) Aldım poşeti bisikletin koluna taktım ve çocuğun evine kadar götürdüm. Ne yapılır bu kadar şeyle? Yıllarca yeter yahu insana! Ordu mu bakıyorsunuz? Yatılı okulda mı temizlik yapıyorsunuz ya da ne bileyim daha kalabalık bir yerde mi görevlisiniz de bu kadar ürün alıyorsunuz! Akıl tutulması mı oldu bu millet yahu? Dünde Piraziz’den gelirken, arka koltukta oturan iki teyzem laflıyordu.(Hikayenin bitmediği dolmuşlar başımızın tacıdır. Çay ocakları, kahveler, berberler de aynıdır.) Birisi, öbürüne köydeki eve aldığı bir bidon kolonyadan bahsederek, “evde bitmişti gittim büyük bir bidon aldım lazım oluyor” dedi. Büyük bidon dediği 20 litre falan yani… Şimdi bu nedir Allah aşkına? Hani ayı balı bol bulduğunda sağına soluna sürermiş misali, bu kadar kolonya ile yıkanılır mı? Yok yok iki senede delirdik gibi! Var mı bunu izah edecek bir Allah’ın kulu desem; cevap verecek çıkar mı?
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2021 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

KOLONYA VE DETERJANA BULANMAK

Allah iyiliğimizi versin. Hayatımız boyunca ancak kullandığımız kolonya ve deterjanı son iki senede aklın almayacağı kadar elimize, yüzümüze, sanki banyo yapar gibi bolca döküp durduk. Gerçi ben bildim bileli ne kolonya, ne de deterjan denilen zehri çok zorunlu haller dışında kullanmadım. Salgın numarası ile ortalığı tozu dumana katan çetenin her şeyden bir para kazanma planı bu iki alanda da istenilen sonucu verdi. Mübarek patlama yaptı iki senede. Bunları üreten(esas sahipleri çetenin ta kendisidir)firmalar, fabrikalar 24 ayda sattıkça satarak, paraları kasalara koymaktan yoruldu. Benim işim olmadığı için bu ürünlerle eve de az bir şekilde girmesine izin verdim. Deterjan tam bir zehridir. Sanıldığı gibi temizlik için, virüse karşı etkili bir kimyasaldır, sağlık bakanlığının dediği gibi her yeri bunlar ile temizleyin dese de asla, buna rıza göstermeyin. Tamamı hikaye ve bu işin arkasındaki çetenin oyunudur. Konu dallı budaklı. Ben bununla ilgili iki hikaye anlatayım.

Geçen hafta Ballıca’da gideceğim yere doğru gidiyordum. Lisenin orada kaldırımda bir çocuk bir poşet ile bir şey götürmeye çalışıyordu. Yaşı 10-11 anca vardı. Yanından geçerken “yardım edeyim” dedim. Poşeti aldım yerinden kalkmıyordu. “Kaç kilo bu” dedim. “12 kilo” dedi.  Bildiğiniz bir markanın toz deterjanı.(Afili de bir kelime ha toz deterjan; hım diyorsunuz söyleyince.) Aldım poşeti bisikletin koluna taktım ve çocuğun evine kadar götürdüm. Ne yapılır bu kadar şeyle? Yıllarca yeter yahu insana! Ordu mu bakıyorsunuz? Yatılı okulda mı temizlik yapıyorsunuz ya da ne bileyim daha kalabalık bir yerde mi görevlisiniz de bu kadar ürün alıyorsunuz! Akıl tutulması mı oldu bu millet yahu?

Dünde Piraziz’den gelirken, arka koltukta oturan iki teyzem laflıyordu.(Hikayenin bitmediği dolmuşlar başımızın tacıdır. Çay ocakları, kahveler, berberler de aynıdır.) Birisi, öbürüne köydeki eve aldığı bir bidon kolonyadan bahsederek, “evde bitmişti gittim büyük bir bidon aldım lazım oluyor” dedi. Büyük bidon dediği 20 litre falan yani… Şimdi bu nedir Allah aşkına? Hani ayı balı bol bulduğunda sağına soluna sürermiş misali, bu kadar kolonya ile yıkanılır mı? Yok yok iki senede delirdik gibi!

Var mı bunu izah edecek bir Allah’ın kulu desem; cevap verecek çıkar mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.