Köşe Vuruşu *Spor*
Köşe Yazarı
Köşe Vuruşu *Spor*
 

GİRESUNSPOR BUNU HEP YAPIYOR

Giresunspor geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe’yi yenerek tarihi bir başarı daha aldı.  Giresunspor bunu hep yapıyor. Geçtiğimiz sezon İstanbul’da Beşiktaş’ı 4-0 gibi farklı bir sonuçla, Galatasarayı 1-0’la, Trabzon’da Trabzonspor’la 1-1 berabere kalarak puanlar almıştık. Bu kez yenemediğimiz Fenerbahçe’yi hemde sahasında 2-1’lik sonuçla yenerek altın değerinde 3 puanla evimize döndük. Bu galibiyet tesadüf olamaz. Maçtan önce spor otoriteleri farktan bahsediyorlardı. Hatta hiç unutmam Cuma günü Gazi Ortaokulu yolundan geçerken orada çok sevdiğim berber Adem Toprak var. Sanırım Fenerbahçeli. Bana takıldı; ‘Hocam spor köşe yazısını çok abartılı yazmışsın. Bu maçı çok rahatlıkla Fenerbahçe alır’ dedi. Bende maçtan sonra görüşürüz demiştim. Geçtiğimiz Cuma günkü yazımda özetle Fenerbahçe’den puan yada puanlar almamız sürpriz sayılmamalı diye yazmıştım. Demek ki ummadık taş baş yarıyor. Fenerbahçe adına Dünya kupası öncesi finali iyi yapmak önemliydi. Oynadığı güçlü oyun ve aldığı sonuçları taçlandıracak bir maç olarak görüyorlardı. Kazanılacak üç puan sayesinde iki yakın takipçisinden en azından biriyle farkı daha da açacaktı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Giresunspor, tatbikat değil gerçek bir tarihi sonuca imza attı. Giresunspor ilk on beş dakikadan sonra Fenerbahçe’nin ‘yok’ hükmündeki orta sahası önünde sazı eline aldı, oyunu yönlendirmeye başladı. Nitekim bu dakikalarda Serginho ile mutlak bir pozisyon yakaladı. Kaleci Altay elleriyle-ayaklarıyla genişleyerek mutlak bir golü önledi. Tam maç bitti, milyonlarca insanın telefonuna Afad’ın ‘deprem uyarısı’ geldi… Oysa Fenerbahçe bu deprem uyarısından hemen önce Giresunspor karşısında depreme yakalandı ve uzun tatile girerken, şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara aldı. Spor otoriteleri bu maç öncesi ‘dört mü atar, beş mi?’ hesapları yapılan lider Fenerbahçe’nin, Kadıköy’de ligin yeni ve mütevazi takımı Giresunspor’a 2-1 kaybetmesi, hayatın doğal akışına uygun, makul, mantıklı ve son derece normal bir sonuçtu. Sakin ve bilinçli oynayan, kanatları çok iyi kullanan, elindeki dar kadrodan verim almasını bilen Giresunspor futbolcularını ve Hakan Keleş’i tebrik ediyorum.
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2022 - Salı
Köşe Vuruşu *Spor*

GİRESUNSPOR BUNU HEP YAPIYOR

Giresunspor geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Fenerbahçe’yi yenerek tarihi bir başarı daha aldı.  Giresunspor bunu hep yapıyor. Geçtiğimiz sezon İstanbul’da Beşiktaş’ı 4-0 gibi farklı bir sonuçla, Galatasarayı 1-0’la, Trabzon’da Trabzonspor’la 1-1 berabere kalarak puanlar almıştık.

Bu kez yenemediğimiz Fenerbahçe’yi hemde sahasında 2-1’lik sonuçla yenerek altın değerinde 3 puanla evimize döndük.

Bu galibiyet tesadüf olamaz. Maçtan önce spor otoriteleri farktan bahsediyorlardı. Hatta hiç unutmam Cuma günü Gazi Ortaokulu yolundan geçerken orada çok sevdiğim berber Adem Toprak var. Sanırım Fenerbahçeli. Bana takıldı; ‘Hocam spor köşe yazısını çok abartılı yazmışsın. Bu maçı çok rahatlıkla Fenerbahçe alır’ dedi.

Bende maçtan sonra görüşürüz demiştim.

Geçtiğimiz Cuma günkü yazımda özetle Fenerbahçe’den puan yada puanlar almamız sürpriz sayılmamalı diye yazmıştım. Demek ki ummadık taş baş yarıyor. Fenerbahçe adına Dünya kupası öncesi finali iyi yapmak önemliydi. Oynadığı güçlü oyun ve aldığı sonuçları taçlandıracak bir maç olarak görüyorlardı. Kazanılacak üç puan sayesinde iki yakın takipçisinden en azından biriyle farkı daha da açacaktı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Giresunspor, tatbikat değil gerçek bir tarihi sonuca imza attı.

Giresunspor ilk on beş dakikadan sonra Fenerbahçe’nin ‘yok’ hükmündeki orta sahası önünde sazı eline aldı, oyunu yönlendirmeye başladı. Nitekim bu dakikalarda Serginho ile mutlak bir pozisyon yakaladı. Kaleci Altay elleriyle-ayaklarıyla genişleyerek mutlak bir golü önledi.

Tam maç bitti, milyonlarca insanın telefonuna Afad’ın ‘deprem uyarısı’ geldi…

Oysa Fenerbahçe bu deprem uyarısından hemen önce Giresunspor karşısında depreme yakalandı ve uzun tatile girerken, şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara aldı.

Spor otoriteleri bu maç öncesi ‘dört mü atar, beş mi?’ hesapları yapılan lider Fenerbahçe’nin, Kadıköy’de ligin yeni ve mütevazi takımı Giresunspor’a 2-1 kaybetmesi, hayatın doğal akışına uygun, makul, mantıklı ve son derece normal bir sonuçtu. Sakin ve bilinçli oynayan, kanatları çok iyi kullanan, elindeki dar kadrodan verim almasını bilen Giresunspor futbolcularını ve Hakan Keleş’i tebrik ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.