Yağ rekora koşuyor

GÜNDEM 02.12.2021 - 17:23, Güncelleme: 02.12.2021 - 18:53 4166+ kez okundu.
 

Yağ rekora koşuyor

Son zamanlarda temel gıdalara yapılan zamlar vatandaşların geçimini zorlaştırmaya başladı. Birçok üründe art arda gelen zamlar vatandaşın cebini yakıyor. Ayçiçek yağı gelen zamlardan sonra diğer ürünlerin önünde rekora koşuyor.
Ayçiçek yağına üst üste gelen zam vatandaşın bütçesini zorluyor. 85 ila 100 lira arasında satılan 5 litrelik ayçiçeği yağına gelen zamlardan sonra fiyatlar 120 liraya kadar yükselirken, litre fiyatı ise 32 liraya çıktı. Vatandaşlar, son 1-2 haftada 15-20 lira birden artan fiyatlara tepki gösterirken 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı markasına göre 115 ile 120 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar marketlerin yağ reyonunda uzun süre fiyat araştırması yaparken bütçesi için en uygun, en hesaplı yağı almaya çalışıyor. Bazı vatandaşlar ise etiketlere bakıp geri gidiyor. Bir vatandaşın etiketlerdeki fiyatlara yönelik ‘yağsız yemeklere devam’ tepki göstermesi ayçiçek yağının vatandaşın cebini yaktığının göstergesi oldu. Edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki günlerde ise yeni zam geleceği konuşuluyor.
Son zamanlarda temel gıdalara yapılan zamlar vatandaşların geçimini zorlaştırmaya başladı. Birçok üründe art arda gelen zamlar vatandaşın cebini yakıyor. Ayçiçek yağı gelen zamlardan sonra diğer ürünlerin önünde rekora koşuyor.

Ayçiçek yağına üst üste gelen zam vatandaşın bütçesini zorluyor. 85 ila 100 lira arasında satılan 5 litrelik ayçiçeği yağına gelen zamlardan sonra fiyatlar 120 liraya kadar yükselirken, litre fiyatı ise 32 liraya çıktı.

Vatandaşlar, son 1-2 haftada 15-20 lira birden artan fiyatlara tepki gösterirken 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı markasına göre 115 ile 120 lira arasında değişiyor.

Vatandaşlar marketlerin yağ reyonunda uzun süre fiyat araştırması yaparken bütçesi için en uygun, en hesaplı yağı almaya çalışıyor. Bazı vatandaşlar ise etiketlere bakıp geri gidiyor. Bir vatandaşın etiketlerdeki fiyatlara yönelik ‘yağsız yemeklere devam’ tepki göstermesi ayçiçek yağının vatandaşın cebini yaktığının göstergesi oldu. Edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki günlerde ise yeni zam geleceği konuşuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.