Vali Ünlü, Afet eğitimi etkinliğine katıldı

GÜNDEM 14.10.2021 - 16:41, Güncelleme: 14.10.2021 - 16:41 2546+ kez okundu.
 

Vali Ünlü, Afet eğitimi etkinliğine katıldı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 25.12.2020 tarihinde yayımlamış olduğu genelge ile 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatılmış, bu çerçevede hazırlanan "Afet Farkındalık Eğitimleri" ile afete hazırlık ve önlem alma konusunda toplumun farkındalığının artırılması amaçlanmıştır.
  Bu kapsamda Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Merkez İlçedeki Gazipaşa İlkokulunu ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ile okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler de hazır bulundu. Okulun fiziki mekânlarını gezen Vali Ünlü, Okul Müdürü Ömer Köse tarafından, okulun eğitim ortamlarında yapılan düzenlemeler ve salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler başta olmak üzere yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sınıf ziyaretleri de yapan Vali Ünlü, öğretmen ve öğrencilerle kısa sohbetlerde bulundu. Ardından hazirol.gov.tr internet sitesi üzerinden il genelindeki okullarda verilen "Afet Farkındalık Eğitimi"ni öğrencilerle birlikte izledi. Vali Ünlü, ziyaretinin son kısmında okul bahçesindeki öğrencilerle de bir süre sohbet ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Ünlü, ziyareti sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "1903 yılında yapımına başlanan tarihi Gazipaşa İlkokulumuzda sevgili çocuklarımızla birlikte Afet Farkındalık Eğitimine katıldık, öğretmenlerimizi dinledik. Okul sıralarına oturmanın heyecanı içimizde hep taze, bizi aralarına kabul eden genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu buluşmaları çok özlemiştik. Kıymetli çocuklarımız; İstikbâliniz sizler kadar sevgi dolu, sizler kadar güzel ve ışıltılı olsun." ifadelerine yer verdi.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 25.12.2020 tarihinde yayımlamış olduğu genelge ile 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmiş ve tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatılmış, bu çerçevede hazırlanan "Afet Farkındalık Eğitimleri" ile afete hazırlık ve önlem alma konusunda toplumun farkındalığının artırılması amaçlanmıştır.

 

Bu kapsamda Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Merkez İlçedeki Gazipaşa İlkokulunu ziyaret etti. Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ile okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler de hazır bulundu. Okulun fiziki mekânlarını gezen Vali Ünlü, Okul Müdürü Ömer Köse tarafından, okulun eğitim ortamlarında yapılan düzenlemeler ve salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler başta olmak üzere yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sınıf ziyaretleri de yapan Vali Ünlü, öğretmen ve öğrencilerle kısa sohbetlerde bulundu. Ardından hazirol.gov.tr internet sitesi üzerinden il genelindeki okullarda verilen "Afet Farkındalık Eğitimi"ni öğrencilerle birlikte izledi.

Vali Ünlü, ziyaretinin son kısmında okul bahçesindeki öğrencilerle de bir süre sohbet ederek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Ünlü, ziyareti sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "1903 yılında yapımına başlanan tarihi Gazipaşa İlkokulumuzda sevgili çocuklarımızla birlikte Afet Farkındalık Eğitimine katıldık, öğretmenlerimizi dinledik. Okul sıralarına oturmanın heyecanı içimizde hep taze, bizi aralarına kabul eden genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu buluşmaları çok özlemiştik. Kıymetli çocuklarımız; İstikbâliniz sizler kadar sevgi dolu, sizler kadar güzel ve ışıltılı olsun." ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.