Uygulama okulu öğrencilerini bekliyor

EĞİTİM 24.06.2021 - 17:17, Güncelleme: 24.06.2021 - 17:17 3088+ kez okundu.
 

Uygulama okulu öğrencilerini bekliyor

Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel eğitimli çocukları toplumsal hayata hazırlıyor.
Kayıtlar başladığı Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu, yeni öğrencilerine kapısını açtı. Bu okulda eğitim gören çocuklar, okuma-yazma, fen, matematik ve Türkçe gibi temel derslerdeki bilgileri ve sosyal becerileri kazanarak kaynaştırma eğitimine hazırlanıyor. Bu merkezde çocuklara; okuma - yazma, yeme - içme ve tuvalet gibi temel yaşam becerileri ve sosyal beceriler alanlarında eğitim verilerek öz bakım ve topluma uyum becerileri kazandırılıyor. Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Menderes Yüksel, “Okul olarak bir veya daha fazla engelli olan Cerebral Palsy’li çocuklar ile zihinsel yetersizlik tanısı almış çocuklara, resmi eğitimleri ile birlikte sosyal, duyusal, bilişsel, dil ve motor gelişimi alanlarında eğitim vererek, kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, çevresiyle iletişime geçmeyi ve toplumla entegre olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Okulumuz; binası, sınıfları, sınıf donanımı, eğitim kadrosu, ve oyun alanları ile çok farklı bir profil çiziyor” dedi. Özel donanımlı sınıflarda, MEB müfredatına paralel olarak bireysel ve grup eğitim programları, konusunda uzman eğitim ve destek hizmetler kadrosu tarafından veriliyor. Okullarda, eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra, öğrencilere ve ailelerine yönelik psikolojik danışmanlık,  gereksinime bağlı destek ve öz bakım desteği hizmeti veriliyor; müzik, resim, sanat ve mutfak atölyeleri düzenleniyor;  beden eğitimi ve spor çalışmaları yapılıyor. Eylül ayından önce kayıtlarınızı yaptırırsanız taşıma planlaması sağlıklı yapılır. Öğrenciler evlerinden alınıp, evlerine bırakılacak. Okulumuza yeni öğrencileri bekliyoruz” dedi.   Haber: Erol Küçük
Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu, Özel eğitimli çocukları toplumsal hayata hazırlıyor.

Kayıtlar başladığı Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu, yeni öğrencilerine kapısını açtı. Bu okulda eğitim gören çocuklar, okuma-yazma, fen, matematik ve Türkçe gibi temel derslerdeki bilgileri ve sosyal becerileri kazanarak kaynaştırma eğitimine hazırlanıyor. Bu merkezde çocuklara; okuma - yazma, yeme - içme ve tuvalet gibi temel yaşam becerileri ve sosyal beceriler alanlarında eğitim verilerek öz bakım ve topluma uyum becerileri kazandırılıyor. Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Menderes Yüksel, “Okul olarak bir veya daha fazla engelli olan Cerebral Palsy’li çocuklar ile zihinsel yetersizlik tanısı almış çocuklara, resmi eğitimleri ile birlikte sosyal, duyusal, bilişsel, dil ve motor gelişimi alanlarında eğitim vererek, kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, çevresiyle iletişime geçmeyi ve toplumla entegre olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Okulumuz; binası, sınıfları, sınıf donanımı, eğitim kadrosu, ve oyun alanları ile çok farklı bir profil çiziyor” dedi.

Özel donanımlı sınıflarda, MEB müfredatına paralel olarak bireysel ve grup eğitim programları, konusunda uzman eğitim ve destek hizmetler kadrosu tarafından veriliyor. Okullarda, eğitim öğretim çalışmalarının yanı sıra, öğrencilere ve ailelerine yönelik psikolojik danışmanlık,  gereksinime bağlı destek ve öz bakım desteği hizmeti veriliyor; müzik, resim, sanat ve mutfak atölyeleri düzenleniyor;  beden eğitimi ve spor çalışmaları yapılıyor. Eylül ayından önce kayıtlarınızı yaptırırsanız taşıma planlaması sağlıklı yapılır. Öğrenciler evlerinden alınıp, evlerine bırakılacak. Okulumuza yeni öğrencileri bekliyoruz” dedi.

 

Haber: Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.