Üretim Yapan Kadınlar Destek Bekliyor

KÜLTÜR 02.02.2022 - 16:26, Güncelleme: 02.02.2022 - 16:26 6968+ kez okundu.
 

Üretim Yapan Kadınlar Destek Bekliyor

Şebinkarahisar’da Tamzara Dokuması üreticisi kadınlar, “Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” adı altında üretim yapan kadınlar ürettikleri ürünlerin pazarlamasında Giresunlu hemşehrilerinden satış desteği bekliyor.
Kadınlar dokuyor projesi Şebinkarahisar Belediyesi İle Doka arasında 30.10.2020 tarihinde yapılan sözleşmeyle hayata geçirildi. Şebinkarahisar Belediyesinin yeni kent meydanında tahsis ettiği dükkânlarda kurulan dokuma tezgâhlarında tarihin derinliklerinden gelen Şebinkarahisar Tarihi Tamzara Dokuması hayat bulmaya başladı. Şebinkarahisar Belediyesi ve “Kadınlar Üretimde” projesi kapsamında DOKA desteğiyle 20 dokuma tezgâhı kuruldu. Şebinkarahisar kadınlarına “Tamzara Dokuması” el sanatı öğretilerek üretilmeye başlandı. Sınırlı Sorumlu Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 7 kurucu ortaklı kuruldu. Daha sonraki üretici ortaklar ile 10 ortaklı olarak devam ediyor. Şebinkarahisarlı kadınların aile ekonomisine katkı sağlamak amacı ile girdikleri bu üretim atölyesinde çalışarak ciddi anlamda ekonomilerine katkı sağlamaktadır. Üretilen ürünler üreticilerden kooperatif vasıtası ile alınarak imal edilen el emeği göz nuru ürünlerin emeği beklenmeksizin üreticilerin kendilerine nakit olarak verilmektedir. Üretici bayanlardan alınan ürünler kooperatif vasıtası ile satışı yapılmaktadır. Dokuma atölyesinde %100 Pamuklu ve keten dokuma masa örtüsü, runner, hamam bürüğü, hamam havlusu, peştamal, el havlusu, şal, fular, konsol masa sehpa takımları, ipek dokuma şal, flar, keten ve pamuklu gömleklik kumaş, perde, gibi ürünler hiçbir teknolojik müdahale edilmeden sadece kadınların emeği ile elde dokunmaktadır. Şebinkarahisar’da Kadınlar Dokuyor Projesiyle hayata geçirilen atölyede üretilen ürünlerin pazarlanmasıyla üretimlerini artırmak isteyen kadın girişimciler, satış ve pazarlama konusunda tüm Şebinkarahisarlı ve Giresunlu hemşehrilerinin desteklerini beklediklerini, üretimin artırılmasıyla birlikte Şebinkarahisar’da istihdamın artacağını ifade ediyorlar.  
Şebinkarahisar’da Tamzara Dokuması üreticisi kadınlar, “Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” adı altında üretim yapan kadınlar ürettikleri ürünlerin pazarlamasında Giresunlu hemşehrilerinden satış desteği bekliyor.

Kadınlar dokuyor projesi Şebinkarahisar Belediyesi İle Doka arasında 30.10.2020 tarihinde yapılan sözleşmeyle hayata geçirildi. Şebinkarahisar Belediyesinin yeni kent meydanında tahsis ettiği dükkânlarda kurulan dokuma tezgâhlarında tarihin derinliklerinden gelen Şebinkarahisar Tarihi Tamzara Dokuması hayat bulmaya başladı.

Şebinkarahisar Belediyesi ve “Kadınlar Üretimde” projesi kapsamında DOKA desteğiyle 20 dokuma tezgâhı kuruldu. Şebinkarahisar kadınlarına “Tamzara Dokuması” el sanatı öğretilerek üretilmeye başlandı.

Sınırlı Sorumlu Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 7 kurucu ortaklı kuruldu. Daha sonraki üretici ortaklar ile 10 ortaklı olarak devam ediyor. Şebinkarahisarlı kadınların aile ekonomisine katkı sağlamak amacı ile girdikleri bu üretim atölyesinde çalışarak ciddi anlamda ekonomilerine katkı sağlamaktadır.

Üretilen ürünler üreticilerden kooperatif vasıtası ile alınarak imal edilen el emeği göz nuru ürünlerin emeği beklenmeksizin üreticilerin kendilerine nakit olarak verilmektedir. Üretici bayanlardan alınan ürünler kooperatif vasıtası ile satışı yapılmaktadır.

Dokuma atölyesinde %100 Pamuklu ve keten dokuma masa örtüsü, runner, hamam bürüğü, hamam havlusu, peştamal, el havlusu, şal, fular, konsol masa sehpa takımları, ipek dokuma şal, flar, keten ve pamuklu gömleklik kumaş, perde, gibi ürünler hiçbir teknolojik müdahale edilmeden sadece kadınların emeği ile elde dokunmaktadır.

Şebinkarahisar’da Kadınlar Dokuyor Projesiyle hayata geçirilen atölyede üretilen ürünlerin pazarlanmasıyla üretimlerini artırmak isteyen kadın girişimciler, satış ve pazarlama konusunda tüm Şebinkarahisarlı ve Giresunlu hemşehrilerinin desteklerini beklediklerini, üretimin artırılmasıyla birlikte Şebinkarahisar’da istihdamın artacağını ifade ediyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.